Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Країни світу - Мексика: розташування, столиця, населення, пам'ятки, карта

  1. Розташування та географія Мексики
  2. населення Мексики
  3. природа
  4. Кліматичні умови Мексики
  5. Мова
  6. кухня Мексики
  7. Валюта
  8. час
  9. релігія Мексики
  10. Свята в Мексиці
  11. Основні курорти Мексики
  12. пам'ятки Мексики

Розташування та географія Мексики

Мексика займає південну частину Північної Америки. Країна має спільні кордони з США (На півночі), а з Гватемалою і Белізом (на півдні). Береги Мексики омиваються із заходу Каліфорнійським затокою і водами Тихого океану, на сході - Карибським морем і Мексиканською затокою. Столиця країни - Мехіко.

населення Мексики

У країні проживають 92 млн. Чоловік. 60% з них становлять метиси, 30% - індіанці, 10% - вихідці з інших країн.

природа

Мексика має дивно різноманітним рельєфом: низкогорья на узбережжі, високі плато, гори, пустелі і джунглі. Мексиканське нагір'я займає більшу частину території країни. У Мексиці перебувають 43 вулкана, здебільшого згаслі. Найвідоміші і високі з них - Орисаба, Попокатепетль, Істаксіуатль.

Кліматичні умови Мексики

Для країни характерні кліматичні контрасти. Мексиканське нагір'я характеризується помірним сухим кліматом, на вершинах гір лежать снігові шапки, а південні прибережні території зустрінуть відпочиваючих спекою і високою вологістю. На півночі клімат субтропічний, на півдні - тропічний. Середня температура в будь-який сезон +27 ... 30 ° С.

Мова

Державна мова - іспанська. У багатьох галузях туристичної сфери розуміють англійську, а мова майя намагаються воскресити, про що свідчить вихід на початку 2013 року першого серіалу на цій мові.

кухня Мексики

Мексиканська кухня - одна з найсмачніших і оригінальних у світі. Пояснюється це перш за все змішанням рецептур французької та іспанської кухні з сильним впливом ацтекських традицій. Типові страви мексиканської кухні це тако - запечена на вугіллі коржик з начинкою, тамалес - варені на пару кукурудзяні галушки, приправлені гострим соусом, посолес - смажене м'ясо, паніроване в кукурудзяній муці, буритос - м'ясна начинка з гострим соусом в кукурудзяної виноградному. Візитною карткою національної кухні є більше 80 видів пекучого стручкового перцю.

Валюта

Національна грошова одиниця - мексиканський песо. В 1 песо міститься 100 сентаво.

час

Місцевий час відстає від московського на 9 годин.

релігія Мексики

Переважна більшість жителів (87%) католики, близько 6% - протестанти. Решта 7% припадають на частку прихильників інших релігій і атеїстів.

Свята в Мексиці

Найголовніший національне свято 16.09 - День Незалежності, 12.12 - День Богоматері Гваделупі, 25.12 - Різдво.

Основні курорти Мексики

Самим знаменитим курортом Карибського басейну вважається Канкун. Туристів сюди приваблюють піщані пляжі і інтригуючі руїни поселень індійців майя. Море біля берегів тут завжди тепле і дивно чисте. Температура цілий рік +28 ... 30 ° C. Тисячі любителів дайвінгу щороку з'їжджаються подивитися на знаменитий Чорний кораловий риф, відкритий Ж. І. Кусто два десятиліття тому.

Акапулько один з найчарівніших курортів Мексики. Бірюзове море і м'які обриси прибережних пагорбів зробили курорт популярним серед голлівудських зірок. Сьогодні Акапулько - великий курортне місто з фешенебельними готелями, численними магазинами і бурхливим нічним життям.

Шанувальникам живої природи і еко-туризму припаде до душі острів Косумель. Острів відомий різноманіттям підводного світу біля берегів і величезним кораловим рифом, протяжністю 700км, і найпопулярнішими (і найнебезпечнішими) площадками для дайвінгу - риф Барракуда, Санат-Роса, Пунта-Сур. Піщані пляжі займають дуже незначний відсоток суші, на решті території розкинувся національний парк.

пам'ятки Мексики

У Мексику туристів приваблюють насамперед найбагатші археологічні пам'ятники, залишені стародавніми народами майя та ацтеків. Це численні піраміди майя. Для перегляду доступні лише деякі з них, решта поховані під товстим шаром землі або буйної тропічної рослинністю. Найбільш відомі піраміди: Теотіуакана, Чолула, групи пірамід Мітле і Монте-Альбана. Безцінними пам'ятками старовини є стародавні міста індіанців. Руїни міста Чичен-Іца з його групою тисячі колон, храмом воїнів і храмом ягуарів, унікальними статуями божеств і декоративними рельєфами зробили це загублене в джунглях місце знаменитим на весь світ.

Для тих, хто цікавиться більш новою історією, буде цікаво відвідування столиці країни Мехіко, з його Національним палацом, величної площею Ель-Сокало, палацом Кортеса і базилікою Богоматері Гуадалупе. Відвідайте камерний, начебто сувенірний, місто Таско, прозваний «срібною столицею Мексики». Його вузькі бруковані вулички деруться від підніжжя гори до самої вершини і на кожному кроці розташовані майстерні ювелірів або срібні лавки.

Мексика - найзагадковіша з країн світу. В її повітрі віють відгомони древніх легенд і дух колишніх господарів цієї землі - войовничих ацтеків. Спробуйте екзотичний фрукт чайот, випийте ароматного гарячого шоколаду і зустріньте світанок на самій верхівці дев'ятиступеневою храму Кукулькана - і, можливо, завіса древньої таємниці прочиниться.

Карта

Новости