Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Алтайський вернісаж художника Тихомирова

  1. Матеріали по темі

Остання виставка Олександра Тихомирова , Народного художника Російської Федерації, якого немає з нами вже півроку, повернулася в Приамур'ї з довгої поїздки по Алтаю. Унікальність і трагізм цієї виставки в тому, що Олександр Євгенович готував і збирав її сам з думами про відкриття і подальші плани, але доля розпорядилася інакше.

Олександра Тихомирова

У травні ми проводили в останню путь цього художника, який прославив Приамур'ї на весь світ. роботи Тихомирова виставлялися в Парижі, Пекіні, храмі Христа Спасителя в Москві. Сам Олександр Євгенович найбільш значимою для себе виставкою вважав експозицію в Державному музеї образотворчих мистецтв імені Пушкіна.

Він міг вибрати для життя будь-яке місто світу з великими можливостями, але назавжди залишився вірним Благовєщенську і своєї майстерні на вулиці Піонерській, де творив і любив. Там він збирав і свою останню виставку для Алтайського краю, красотами якого був вражений.

- Ідея цієї виставки народилася після поїздки на Алтай восени минулого року, - розповіла «Амурської правди» вдова художника Олена Тихомирова. - Саша тоді побував на малій Батьківщині Василя Шукшина в селі Сростки, відвідав острів Патмос на річці Катунь. Він був вражений чистотою і красою природи - Алтай дав йому нову енергію для творчості. Саша написав кілька пейзажів, хотів зробити ще великий цикл і з радістю прийняв запрошення свого друга художника Піргельді Широва організувати виставку і зібрати ще матеріал.

У алтайський вернісаж Тихомиров включив роботи в авторському стилі «Оконопісь» з циклу «Святі», які експонувалися в 2016 році на виставці в Парижі, і пейзажі алтайської природи. Відкривалася виставка в липні вже без автора.

Відкривалася виставка в липні вже без автора

Першу експозицію в Барнаулі відкривав сам Владика Барнаульський і Алтайський Сергій. Після цього роботи амурського художника-оконопісца подорожували по всьому Алтаю. Виставка мала великий успіх і повернулася в Благовєщенськ до піврічної дати з дня смерті Олександра Тихомирова.

Але на Алтаї залишилася і частина його душі, і одна з останніх робіт кисті народного художника під назвою «Алтай. Осінь ». Подарунок сім'ї Тихомирова Державному художньому музею Алтайського краю.

Подарунок сім'ї Тихомирова Державному художньому музею Алтайського краю

Матеріали по темі

Окаті коти, носаті дівчата і пузаті пташки: виставка Ганни Тюриной відкрилася в музеї 24.05.2019, 9:12 «Він знав, що картини залишаться на століття»: Хейхе увічнив пам'ять про Олександра Тихомирова 21.05.2019, 7:01 У китайському Хейхе відкриється музей імені Олександра Тихомирова 11.05.2019, 10:41 Час і художник: краєзнавчий музей відкрив унікальну виставку амурських картин 18.01.2019, 11:13 Майстерня амурського художника Олександра Тихомирова стане музеєм 15.09.2018, 13:14 Друзі організували виставку пам'яті художника Олександра Тихомирова 11.03.2018, 19:57 Виставка пам'яті художника Олександра Тихомирова пройде в Благовєщенську 07.03.2018, 17:05 Відомий амурський художник Владислав Афанасьєв святкує 80-річчя 21.08.2017, 9:02 Остання спланована Олександром Тихомирова виставка відкриється на Алтаї 24.07.2017, 12:05 Художник від Бога, меценат і справжній мужик: друзі Олександра Тихомирова про оконопісце 19.05.2017, 9:28

показати ще

Новости