Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Алкоголь в ОАЕ

  1. Ціни на спиртне в ОАЕ
  2. емірат Дубай
  3. Емірат Абу-Дабі
  4. емірат Шарджа

Насправді, в барах ні у кого ліцензію не питають. Поліція в бари рейдів не влаштовує, нікого не ловлять. Якщо турист знайде місце продажу алкоголю, то купити може без ліцензії.

Звичайно, якщо зловлять за кермом після вживання алкоголю, то не минути одного місяця в'язниці і великого штрафу. Так само штрафами карається перебування в нетверезому стані або розпивання в громадському місці. Штраф у такому випадку - 2000 дирхамів .

Штраф у такому випадку - 2000   дирхамів

Туристів штрафують рідко. Пригадується випадок у 2011 році, коли один англієць в Дубай втратив паспорт. Він будучи "під шафе" прийшов писати заяву в поліцію. У поліцейській дільниці його і оштрафували за вживання спиртного без ліцензії на 500 дирхамів (у 2011 році штрафи були менше).

Сумний випадок стався з британським чемпіоном з мотоперегонів Шоном Емміт (на фото). Вони з дружиною відпочивали в Дубаї, дружина впала з балкона четвертого поверху готелю і розбилася на смерть. Прибула поліція насамперед оштрафувала Шона Емміт за вживання алкоголю без ліцензії - 2000 дирхамів. Потім вже 9 місяців тривало розслідування, але Емміт визнали невинним у смерті дружини.

Говорячи простіше, не виходьте за межі барів або готелів, і будете в безпеці від штрафів і претензій поліції.

Арабські юристи вже не один рік сперечаються щодо цього закону. Найрозумніше пропозицію вирішення цієї правової проблеми - це видавати ліцензію туристам прямо в аеропорту на паспортному контролі. Але ця пропозиція поки що не пішла в хід. Мабуть, у влади ОАЕ є важливіші проблеми.

Про інші питання взаємин законів і туристів в ОАЕ ми писали в статті " Закони ОАЕ для туристів ".

Ціни на спиртне в ОАЕ

Ціни дуже сильно "скачуть" від бару до бару, від емірату до емірату. Пиво коштує від 8 до 50 дирхамів за пляшку 0,5 літра. Пляшка вина коштує від 50 до 100 дирхамів.

Пляшка вина коштує від 50 до 100 дирхамів

Якщо хочете пити алкоголь на відпочинку, то настійно рекомендуємо купувати по-максимуму в Duty Free в аеропорту або летіти в ОАЕ зі своїм спиртним в багажі. Враховуйте обмеження на ввезення алкоголю в країну, про що ми докладно розповідали в статті " Що не можна і можна ввезти в ОАЕ ".

На деяких сайтах в інтернеті є поради провозити сухий алкоголь в обхід обмежень. Краще не пробуйте, до кілограма порошку у арабських митників виникне ще більше запитань, ніж до зайвих пляшках.

У кожному еміраті свої особливості, поговоримо про це.

емірат Дубай

Дубай оголошений "сухим еміратом". У магазинах продають тільки безалкогольне пиво. У супермаркетах немає навіть спиртовмісних продуктів.

При кожному великому готелі є бар, де розливають пиво, вино і міцні напої. Є й окремі бари, не прив'язані до готелів. Крім того, алкоголь продають в нічних клубах і на дискотеках.

Можна купити спиртне в online-магазинах з доставкою в готель, але готуйтеся до того, що можуть зажадати ліцензію.

Емірат Абу-Дабі

В Абу Дабі ситуація схожа з Дубай.

емірат Шарджа

В Шарджі знайти алкоголь майже неможливо. Алкогольні напої продають тут тільки в двох місцях. По-перше, в магазинах Duty Free в аеропорту, по-друге, в клубі Sharjah Wanderers Club є бар. Тільки потрапити в цей клуб простому туристу дуже складно.

Новости