Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Підручник Survival English. Основні фрази англійською для туристів.

  1. The limits of my language mean the limits of my world.
  2. Survival English для новачків
  3. Що таке Survival English або англійська для виживання?
  4. Важливо!
  5. Які англійські слова знадобляться за кордоном, щоб вижити?
  6. Скільки потрібно знати слів щоб говорити по англійськи на рівні виживання?
  7. Важливо!
  8. Основні фрази англійською для подорожей
  9. Необхідні фрази англійською за кордоном
  10. Підручник Survival English: відгуки і як працювати
  11. Замість висновку:

Навіть маючи в своєму багажі два десятка англійських слів, у вас є шанс "залишитися в живих". опинившись за кордоном. Не вірите? Виявляється. щоб зрозуміти іноземця не обов'язково знати всі часи англійської мови і сидіти годинами, зазубрюючи англійські слова.

Досить знати основні фрази для спілкування англійською, які можна вивчити за 10 хвилин.

The limits of my language mean the limits of my world.

Межі моєї мови - це межі мого світу.

~ Ludwig Wittgenstein

Не секрет, що потрапивши в іншомовну середу ми відчуваємо дискомфорт від нерозуміння і та не завжди можемо знайти вихід із ситуацій з нульовим рівнем володіння мови.

у статті "З чого почати вивчення англійської мови: секрети навчання" ми розповідали, як заговорити англійською дуже скоро, приклавши зовсім небагато зусиль, якщо підійти до вивчення англійської правильно.

А сьогодні ми познайомимо вас з фразами, які треба знати, щоб вижити, не знаючи англійської мови.

Survival English для новачків

Загальноприйняті рівні володіння англійською мовою від A1 (рівень виживання) до C2 (рівень експерта) Загальноприйняті рівні володіння англійською мовою від A1 (рівень виживання) до C2 (рівень експерта)

Що таке Survival English або англійська для виживання?

Одним з головних питань, що виникають у людини, яка починає вивчати мову або хоча б замислюється про це, - який же рівень у мене?

Існує кілька кваліфікаційних шкал, за якими визначається рівень володіння мовою, але для звичайної людини кордону між рівнями здаються розмитими. Як визначити свій рівень? Який шкали дотримуватися?

Важливо!

Згідно загальноєвропейської компетенції володіння іноземною мовою (Common European Framework of Reference, CEFR), знання іноземної мови учнів поділяють на 3 групи, кожна з яких в свою чергу ділиться на 2 групи. Рівень Beginner і Elementary (А1) вважається рівнем виживання (Breakthrough) або Survival English.

У середовищі викладання існує таке поняття як Survival English, що в буквальному перекладі означає англійська для виживання. Це словосполучення не є назвою якогось певного курсу для початківців мандрівників, а, як правило, це той базовий рівень знання мови, який допоможе вижити за кордоном.

Які англійські слова знадобляться за кордоном, щоб вижити?

Знання рівня Survival English необхідні для вирішення повсякденних потреб: привітатися, попрощатися, попросити допомоги, подякувати, купити квиток, оселитися в готелі.

Як показує практика для комфортного перебування в іншій країні бажано знати мінімальну кількість фраз англійською мовою.

Щоб вижити без хорошого англійського за кордоном, ви повинні вміти:

  • розуміти і вживати в мові знайомі фрази і вирази, необхідні для виконання конкретних завдань;
  • представитися / представити інших;
  • задавати / відповідати на питання про місце проживання, знайомих, майно;
  • брати участь в нескладному розмові, якщо співрозмовник говорить повільно і чітко;
  • порозумітися в готелі, кафе, магазині, на вулиці, використовуючи знайомі вирази і прості фрази для побутового спілкування;
  • читати і перекладати нескладні тексти, писати прості листи, заповнювати формуляри.

Навіть якщо, Ви їдете у відрядження на пару днів, є сенс вивчити хоча б фрази ввічливості і кілька прохань. У вас це не займе багато часу і зусиль, але відчувати себе будете набагато впевненіше.

Перевага Survival English в тому, що цей рівень допоможе спілкуватися не тільки в США, Великобританії та в інших англомовних країнах, а також і в інших країнах, використовуючи англійську як міжнародна мова.

Скільки потрібно знати слів щоб говорити по англійськи на рівні виживання?

Survival English або англійська для виживання - це той рівень володіння мовою, який навряд чи дозволить вам вільно спілкуватися з англомовними людьми, але що має на увазі знання елементарної граматики, пару десятків слів і загальновживаних виразів на рівні Beginner і Elementary.

Для того, щоб "вижити" за кордоном необхідно вивчити мінімальну кількість фраз ввічливості, прощання, прості прохання про допомогу і приблизно 600 англійських слів загального вживання.

Важливо!

Для того, щоб складати слова в прості зрозумілі словосполучення і пропозиції потрібно знати граматику на мінімальному рівні.

Опановуючи Survival English, немає необхідності вчити всіх часів і знати всі тонкощі англійської мови. Досить вміти використовувати основні часи, задавати питання, будувати негативні пропозиції і знати найпоширеніші неправильні дієслова.

На рівні виживання дуже важливим етапом є відпрацювання англійської вимови, так як існують англійські звуки, які важко даються російськомовним: [ð], [θ], [ŋ] та інші.

А щоб читати і розуміти вивіски і оголошення англійською. радимо вам прочитати статтю "Як швидко навчитися читати по-англійськи"

Основні фрази англійською для подорожей

Маючи базові знання мови, Вам не важко буде попросити перехожого вказати Вам шлях Маючи базові знання мови, Вам не важко буде попросити перехожого вказати Вам шлях.

Знаючи основні фрази, ви не будете відчувати себе некомфортно і боятися, що заблукаєте і не зможете купити те, що хочеться. До того ж ви відчуєте неймовірну гордість за себе, коли задасте питання англійською і вам обов'язково дадуть відповідь.

Не переживайте за те, що вас можуть не зрозуміти. Спробуйте повторити своє запитання повільно або замінити якісь слова синонімами. Пропонуємо вам зараз ознайомитися з фразами, які вам обов'язково знадобляться.

Необхідні фрази англійською за кордоном

Фраза англійською Переклад з англійської My name is ... (I'm ...) Мене звуть ... (Я -...) Thank you (Thanks) спасибі You're welcome ласка (відповідь на спасибі) I'm so sorry мені так шкода I'm glad to see you я радий вас бачити That's ok (It's ok) все в порядку Can you help me? Ви не могли б мені допомогти? I'm looking for this address Я шукаю цю адресу I need help Мені потрібна допомога I'm lost Я заблукав Where is ...? Де знаходиться …? How can I get to a (an) ...? Як дістатися до ...? What does .... mean? Що означає…?

Підручник Survival English: відгуки і як працювати

Якщо вам потрібен підручник, щоб опанувати основні навички спілкування англійською мовою, то вам відмінно підійде підручник Survival English.

Посібник Survival English - це практичний курс для людей, яким англійська потрібна для роботи і подорожей.

Кожна сторінка підручника проста і зручна у використанні, тут ви знайдете багато лексики, яку можна прочитати, прослухати, а потім застосувати на практиці. У робочому зошиті можна ще раз закріпити свої знання у вигляді вправ.

Завантажити підручник Survival English

Завантажити робочий зошит до підручника Survival English

Завантажити аудіо до підручника Survival English

Завдяки цьому посібнику Survival English, ви без проблем зможете почати і підтримати повсякденні розмови, зробити замовлення в ресторані, зареєструватися в готелі і ще дуже багато всього!

Замість висновку:

Будьте впевнені в своїх силах! Навіть при нульових знаннях, за тиждень або дві реально освоїти необхідний мінімум розмовних виразів англійською мовою, вивчити основні слова і ознайомитися з граматичної базою.

Займаючись з викладачем підвищуються комунікативні навички та вміння, адже дуже важливо не тільки говорити самому, а й розуміти співрозмовника.

А якщо вас цікавить спілкування англійською в офісі, радимо прочитати статтю "Ключові фрази для повсякденного ділового спілкування англійською мовою"

Які англійські слова знадобляться за кордоном, щоб вижити?
Скільки потрібно знати слів щоб говорити по англійськи на рівні виживання?
Не вірите?
Одним з головних питань, що виникають у людини, яка починає вивчати мову або хоча б замислюється про це, - який же рівень у мене?
Як визначити свій рівень?
Який шкали дотримуватися?
Які англійські слова знадобляться за кордоном, щоб вижити?
Скільки потрібно знати слів щоб говорити по англійськи на рівні виживання?
Thank you (Thanks) спасибі You're welcome ласка (відповідь на спасибі) I'm so sorry мені так шкода I'm glad to see you я радий вас бачити That's ok (It's ok) все в порядку Can you help me?
Ви не могли б мені допомогти?

Новости