Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ЯК ВИРОСТИТИ НА ФЕРМІ ФОРЕЛЬ, СОМА І КАРПА

Ми вирушаємо на екскурсію на форелеву ферму Ми вирушаємо на екскурсію на форелеву ферму. Сом і короп там теж підростають. Але головна на фермі форель. Ми вирушаємо на екскурсію на форелеву ферму. Сом і короп там теж підростають. Але головна на фермі форель.

- Ферма з вирощування райдужної форелі створена в Ташкентської області, неподалік від Газалкент, в рамках Програми малих грантів Глобального екологічного фонду в Узбекистані. Райдужна форель має високу живильну цінність, ніжне смачне м'ясо. Цю холодноводного рибу можна розводити в передгірних і гірських зонах. Більш того, умови передгірних і гірських районів республіки оптимальні для райдужної форелі, а багатовікові вміння і повагу місцевого населення до сільськогосподарського культивування дозволить успішно розвинутися форелеводства в Узбекистані і створити новий перспективний продукт для харчування населення республіки і для експорту. - Про це повідомив присутніх учасник проекту Бахтіяр Камилов (Інститут генофонду рослинного і тваринного світу АН Узбекистану).

Температура води в річках і каналах гірських і передгірних регіонів Узбекистану протягом року не піднімається вище 18 градусів Температура води в річках і каналах гірських і передгірних регіонів Узбекистану протягом року не піднімається вище 18 градусів. При правильному годуванні форель буде рости весь рік, при цьому швидке зростання буде 6-7 місяців. У цьому перевага форелі перед товстолобиком і коропом. У передгірській зоні Узбекистану, що займає приблизно 25 відсотків від площі республіки, проживає близько 75 відсотків всього населення. Таким чином, форелеводства можна з успіхом займатися в Ферганській долині, Ташкентської, Самаркандської, Кашкадар'їнської, Сурхандарьинской областях.

Зараз напрацьований певний досвід по створенню форелевих ферм. Учасники проекту ПМГ ГЕФ допомогли побудувати кілька форелевих ферм з розплідником, басейновим господарством.
Зараз напрацьований певний досвід по створенню форелевих ферм

Одну з таких ферм на вільних площах одного з ташкентських підприємств створив рибовод Ібрагім Халілов.

Її і відвідали учасники екскурсії - фермери і підприємці, які мають практичну зацікавленість, просто допитливі, які побачили оголошення про відвідування форелеве ферми в Інтернеті, журналісти.

Форель не любить яскравого сонячного освітлення

Форель не любить яскравого сонячного освітлення. Там, де знаходяться розплідники для вирощування личинок, і зовсім темно. Під навісом шумить проточна вода, плавають передличинки, привезені з риборозплідника Сіетла. Поки свого риборозплідника в Узбекистані немає. Можливо, буде з розвитком форелевого виробництва.

Якої якості вода

Якої якості вода? Вона - солонувата. Поруч з форелевим господарством протікає канал Каракамиш. Вода подається в басейни з свердловини. Солонувата вода виявилася за смаком і малька, і підростаючої риби. А сама наявність холодної проточної води - умова для розведення форелі. Вона є в столиці? Значить, можна і потрібно вирощувати і тут.

Ми оглянули систему водоподачі, водовідведення
Ми оглянули систему водоподачі, водовідведення. Поставили питання. \ "Необхідно грамотно годувати риб, стежити за водообменом, чистотою басейнів, кількістю розчиненого кисню \», - відповідав на питання рибовод.

Доросла форель - хижак. В її раціоні зустрічаються дрібні риби, жаби, пташенята птахів, гризуни. Іноді поїдає власну молодь. Використовує вона в харчуванні також гаммарусов, молюсків, личинок і дорослих комах. А чим вона харчується на фермі? До якості корму пред'являються високі вимоги. Мета - виростити форель від 25-30 грамів до 250 грамів. Форель вважається товарної, якщо вага її від 150 до 300 грамів.

Доросла форель має уздовж бічної лінії широку райдужну смугу від фіолетового до яскраво оранжевого (часто - малиново-червоного) кольору, яка особливо виділяється у самців в період нересту
Доросла форель має уздовж бічної лінії широку райдужну смугу від фіолетового до яскраво оранжевого (часто - малиново-червоного) кольору, яка особливо виділяється у самців в період нересту. На тілі і на плавцях є численні темні цятки. Тіло форелі добре пристосоване для подолання сильну течію, воно - торпедообразное. Колір тіла змінюється в залежності від грунту, прозорості води та інших факторів середовища. Черевце, як правило, сріблясто-біле, а спинка зеленувата. На відміну від інших риб, форель постійно тримається ближче до поверхні води, так як наповнення плавального міхура повітрям у неї здійснюється тільки шляхом захоплення його з атмосфери.

Ці особливості риби і диктують вимоги до габаритів басейнів - довжині, ширині, глибині.

Наталія ШУЛЕПІНА, фото автора
sreda.uz, 22.6.2014г.
Закінчення див. про форель 2



Як утворюються озера? Озеро Яллама утворилося за участю людини і природи. Йому менше півстоліття.

Прийнято Постанову Кабінету Міністрів Республіки Узбекистан від 20.6.2019г. «Про заходи щодо реалізації проекту« Реконструкція та будівництво системи водопостачання та каналізації міст і районів Ташкентської області (Фаза 2) за участю Азіатського банку розвитку ». Що турбує?

У Женеві відбулася друга Конференція Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) з питань завчасних попереджень про небезпечні кліматозавісімой явищах.

«Узатом»: вибір зроблено - йдеться в повідомленні прес-служби Агентства 31 травня 2019 року.

Наш маршрут: від Чарвакське водосховище вгору по Чаткалу. Мета - водоспад Чукураксу.

Регіональний екологічний центр Центральної Азії оголосив про проведення десятої Центрально-Азіатської програми лідерства по навколишньому середовищу для сталого розвитку.

Агентство по реалізації проектів Міжнародного фонду порятунку Аралу (Агентство МФСА, Узбекистан) підписало меморандум з компанією з Південної Кореї про співпрацю у вирішенні екологічних проблем і поліпшенні соціальних і екологічних проблем Аральського регіону в Узбекистані.

Видатному воднику Узбекистану і всієї Центральної Азії Віктору Абрамовичу Духовному виповнилося 85 років.

У Ташкенті живе людина, ім'я якого відомо далеко за його межами по всій планеті. Хоча це не популярний кіноактор або ж щасливий письменник - немає, він меліоратор, але наділений багатьма науковими регаліями.

Центрально-Азійська міжнародна конференція зі зміни клімату, що відбулася в квітні 2019 року в Ташкенті, завершилася закликом разом пом'якшувати наслідки зміни клімату і адаптуватися до них. У цьому огляді - наукові прогнози, факти, дії з виступів експертів.

Якої якості вода?
Вона є в столиці?
А чим вона харчується на фермі?
Що турбує?

Новости