Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ввезення авто без податків

Моя мама - громадянка Білорусі, я - громадянин України. Хочу купити в Білорусі авто, так як ціни там цілком доступні. Але платити ввізні мита при цьому не вигідно. Які існують в моєму випадку способи безмитного ввезення авто?

ruslan 14, форум «АЦ»

Ввезення в Україну машини зі звільненням від сплати податку можливий в 3 випадках:

при переїзді на постійне місце проживання (потрібно виконати певні вимоги з обліку ТЗ та оформлення документів);

при отриманні спадщини, відкритої за кордоном на користь резидента України, якщо до складу спадщини входить автомобіль (потрібне нотаріальне оформлення та легалізація в консульських установах України за кордоном);

при ввезенні ТЗ дипломатами, які пропрацювали за кордоном не менше 1 року (якщо вартість ввезеного або ввезених ТЗ не перевищує 50% заробленої під час відрядження зарплати).

Правда, ще безмитно ввозять авто як гуманітарну допомогу для інвалідів, але це стосується тільки даної категорії громадян.

Для пільгового митного оформлення машин, що входять до складу спадщини, і при переїзді на постійне місце проживання потрібно виконати вимоги ст. 8 Закону України № 2681-III від 13.09.01 р, наказу Державної митної служби України № 229 від 17.03.08 р Відповідно до цих документів підтвердженням права на пільгове ввезення при переїзді на постійне місце проживання для громадян України є закордонний паспорт зі штампом «постійне місце проживання »і відмітками консульської установи України в країні попереднього постійного проживання про постановку і зняття з консульського обліку, завірені гербовою печаткою консульства. Крім того, потрібно мати при собі техпаспорт на автомобіль з відміткою про зняття з обліку, який підтверджує, що ТС належало громадянину, який переїжджає на постійне місце проживання в Україну, не менше року, і простояло на обліку за ним в країні попереднього проживання також не менше року. Підстава для пільгової розмитнення автомобіля, отриманого в спадщину, - підтвердження права на спадщину, відкрите за межами України на користь громадянина-резидента нашої держави. Це підтвердження видають органи, які виконують нотаріальні дії в країні відкриття спадщини. Таке підтвердження підлягає легалізації у консульських установах України, що діють у відповідних країнах. Якщо ви ввозите ТЗ, отримане у спадок, воно повинно відповідати екологічним нормам не нижче Євро 2.

Нагадаю, що ТЗ, ввезені в Україну при переїзді на постійне місце проживання, не можна передавати в користування і відчужувати протягом року, а ввезені як спадок - протягом 3 років. Громадянство ж в даному випадку ніякої ролі не грає. Необхідно тільки надати митному органу документи, що дають право на пільги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Олександр Лелета

Консультант з питань таможніБессменний експерт з митних питань «Автоцентру» Олександр Дмитрович Лелета раптово помер від зупинки серця. 23 вересня 2012 року в рідному місті Конотоп він вийшов на товариський матч ветеранів з футболу у відмінному здоров'ї і впав на поле - раптово зупинилося сердце.Редакція «Автоцентру» сумує за передчасну втрату і приносить співчуття родичам Олександра Дмитровича. Нам всім буде його не вистачати.

Інші матеріали автора:

Які існують в моєму випадку способи безмитного ввезення авто?

Новости