Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рада вдарила по човників: суму безмитного ввезення товарів скоротили в 10 разів

Верховна Рада в ніч на 8 грудня прийняла законопроект №7280, який на порядок скоротив ліміт безмитного ввезення товарів на територію України

Верховна Рада в ніч на 8 грудня прийняла законопроект №7280, який на порядок скоротив ліміт безмитного ввезення товарів на територію України.

Відповідно до нового закону митом не обкладаються товари вагою до 50 кг, якщо їх ціна не перевищує 50 євро. До того ж поширюється пільга тільки на громадян, які були відсутні в Україні більше доби і в'їжджають на територію країни не частіше ніж один раз за 72 години.

Якщо ліміт вартості або ваги перевищено, мито стягується з загальної вартості ввезених товарів.

Якщо українець ввозить товар ручною поклажею чи супровідним багажем частіше ніж один раз на 24 години, податком обкладаються також товари, які ввезли при першому перетину кордону.

Відзначимо, що за діючим раніше правилам українці могли безмитно ввозити товари вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг раз в 24 години, причому для цього не треба було перебувати за кордоном протягом доби.

Очевидно, що новий закон вдарить в першу чергу по бізнесу човників - дрібних торговців, які проживають в прикордонних районах.

Нагадаємо, 7 грудня Верховна Рада також прийняла проект постанови №7172 про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України, відповідно до якого підвищуються оклади депутатів .

Новости