Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вулкани у Франції, або Що подивитися в Оверні: Статті

У Франції є вулкани, хоча про це мало хто знає: до цієї дивовижної пам'ятки регіону Овернь (Auvergne) іноземні туристи, в масі своїй окупували Париж і Прованс з Блакитним берегом, зазвичай не добираються. Тим часом це не один або два вулкана, а цілий парк вулканів, в якому знаходиться понад 80 вимерлих гігантів.

Регіональний природний парк Вулкани Оверні - один з найстаріших природних парків в Європі (заснований в 1977 році) і один з найбільших за площею. У парку можна відчути всю міць первозданної природи і побачити сліди вулканічної активності, що налічують мільйони років. Саме тому він дуже популярний у французів, які приїжджають сюди сім'ями з інших частин країни. Наприклад, тематичний парк Vulcania в Оверні, присвячений все тим же вулканів, відвідує близько 350 тисяч осіб на рік.

Отже, щоб побачити вулкани у Франції, куди потрібно поїхати:

Регіон - Овернь (головне місто - Клермон-Ферран). Цей регіон розташований в центральній частині Франції (гірський ланцюг, що простягнулася по території Оверні, називається Центральний масив). Центральний масив вважається одним з найбільш диких, первозданних і маловідомих куточків Франції, а селяни цих місць і в XXI столітті багато в чому ведуть спосіб життя своїх попередників.

У Клермон-Феррані розташований єдиний аеропорт регіону Овернь, сюди можна долетіти з Парижа, Марселя і деяких інших великих міст, а також можна доїхати на поїзді (якщо з пересадкою, то майже з усіх міст Франції, правда, немає швидкісного залізничного повідомлення TGV).

На машині: з Парижа по шосе A10 і A71, з півдня Франції - по шосе A75. Подорожувати по Оверні також найкраще на автомобілі через нерозвиненість громадського транспорту між населеними пунктами.

Підібрати собі заздалегідь і забронювати автомобіль для подорожі по Франції можна тут

(Моментальне порівняння пропозицій, цін і умов провідних автопрокатних компаній світу, підтвердження бронювання онлайн і гнучкі умови, знижки, суперпропозиції)

Регіональний природний парк Вулкани Оверні знаходиться в декількох кілометрах від Клермон-Феррана.

Він складається з п'яти частин, кожна з яких цікава і вимагає часу для огляду (парою днів явно не обмежитися, якщо ви вирішите підійти до питання грунтовно)

Трудності.net вибрав найголовніші пам'ятки, які варто побачити у Регіональному парку вулканів:

- Пюї-де-Дом (Puy de Dome) - це департамент у складі регіону Овернь і однойменний згаслий вулкан заввишки тисячі чотиреста шістьдесят-п'ять метрів, один з найвищих серед оточуючих його сусідів. Цей вулкан з красивим кратером вважається символом Оверні, занесений в список кращих пам'яток Франції і знаходиться в процесі внесення до списку Всесвітньої спадщини людства ЮНЕСКО. Гора Пюї-де-Дом виникла в результаті виверження вулкана приблизно 10 000 років тому, на її місці відбувалися язичницькі, а потім і християнські обряди.

У парку обов'язково скористайтеся панорамним поїздом Panoramique des Dômes, який за 20 хвилин піднімається від підніжжя вулкана Пюї-де-Дом до його вершини. Під час поїздки ви побачите майже всі 80 вимерлих вулканів Оверні.

- Мінеральне джерело Вольвіка (Volvic) - природний об'єкт, звідки походить відома в світі мінеральна вода Вольвік (до речі, дуже смачна, особливо з фруктовими добавками; придивіться до неї у французьких супермаркетах), знаходиться в 13 кілометрах від Клермон-Феррана. Спробувавши мінеральної води, якою взагалі славиться Овернь, можна продовжити освоювати мальовничі маршрути природного парку пішки або на велосипеді. Дістатися до джерела Вольвіка просто - на поїзді з Клермон-Феррана (від 10 до 30 хвилин в дорозі в залежності від типу поїзда).

- Тематичний парк розваг вулканів (Vulcania) - ще один туристичний «хіт» на території регіонального парку Вулкани Оверні. У рік відкриття (2002 рік) його відвідали понад 600 тисяч осіб! По суті, це освітньо-розважальний центр, в якому є все, щоб викликати інтерес дітей і дорослих до геології, природної спадщини Франції в цілому і до вулканів зокрема. У парку вулканів є Музей, присвячений вулканам, з вражаючими світло-звуковими шоу, тут проходять пізнавальні вистави про вулканічну активність, є багато карколомних атракціонів. Парк знаходиться приблизно в 15 кілометрах від Клермон-Феррана в місці під назвою Saint-Ours-les Roches.

Офіційний сайт парку вулканів http://www.vulcania.com/ (французькою мовою).

com/   (французькою мовою)

Що ще не пропустити в Оверні

- Бальнеологічний місто-курорт Віші знають все завдяки однойменній косметичної компанії. Тут також розливають мінеральну воду під брендом Vichy Célestins. Французи називають Віші «королевою спа-курортів». Це місто стало користуватися великою популярністю в епоху Наполеона III (і не в останню чергу завдяки йому) як модний бальнеологічний курорт. До цього ж періоду відноситься початок бурхливої ​​забудови Віші особняками в стилі «бель-Епок» (кінець XIX - початок XX століття). За фінансової підтримки Наполеона III в Віші з'явилися шикарні будівлі Опери і Казино, було створено кілька ландшафтних парків, а також були інвестовані кошти в поліпшення транспортної інфраструктури цього міста Оверні. Сьогодні слава Віші як курорту для багатих кілька померкла, однак в місті залишилися розкішні історичні терми і можна, як і раніше, непогано відпочити «на водах».

Читати статтю - Віші: Місто-курорт у Франції (пам'ятки і фото)

Читати статтю -   Віші: Місто-курорт у Франції (пам'ятки і фото)

Може бути цікаво:

Атлантичне або Середземноморське узбережжя Франції?

Новости