Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: В Азовському морі в результаті виверження вулкана з'явився острів з бруду (ВІДЕО)

Острів з бруду з'явився в Азовському морі в районі станиці Голубіцкой в ​​Темрюкському районі Краснодарського краю. Він утворився внаслідок виверження грязьового вулкана

Острів з бруду з'явився в Азовському морі в районі станиці Голубіцкой в ​​Темрюкському районі Краснодарського краю. Він утворився внаслідок виверження грязьового вулкана. Відео цієї події з'явилося на YouTube .

За відомостями порталу "Темрюк.інфо" , Виверження почалося вранці 25 жовтня. Викиди були близько двох метрів у висоту. Через деякий час активність припинилася і ненадовго продовжилася приблизно через годину.

В результаті в декількох десятках метрах від берега в районі центрального пляжу утворився грязьовий острів довгастої форми.

Виверження грязьового вулкана в Голубіцкой повторюються з періодичністю раз на кілька років і не становлять небезпеки для людей. Після цього утворюється острів з бруду, який через деякий час розмиває водою і від нього не залишається і сліду, відзначається в публікації.

На території Темрюкського району, що займає весь Таманський півострів і частину дельти Кубані, є кілька таких вулканів.

Грязьовий вулкан - це геологічне утворення, що представляє собою отвір або поглиблення на поверхні землі або конусоподібної піднесення з кратером, з якого постійно або періодично на поверхню вивергаються грязьові маси і гази, нерідко супроводжувані водою і нафтою.

Влітку 2011 року вчені зафіксували виверження грязьового вулкана в південній частині острова Сахалін, припустивши, що це могло бути пов'язано зі стихійними лихами - землетрусом і цунамі, що відбулися в Японії .

Новости