Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Курильські острови

Мабуть, кожен авантюрист хоча б раз в житті думав про поїздку на Курили. І не дивно - адже острова Курильського архіпелагу, важкодоступні і практично безлюдні, зберігають в собі безліч таємниць.

Курильські острови розташовані на самому краю землі - далеко в Тихому океані, між Японією і Камчатський півостровом. Ця область відома своєю високою сейсмічною активністю. Тут не рідкість - землетрусу і виверження вулканів. Та й самі острова є ні що інше, як вершини вулканічних утворень, які лише трохи виступають над поверхнею океану.

Найбільш відвідувані острова Курильської гряди: Ітуруп, Кунашир, Райкоке, Шикотан, Екарма, Ушишир і інші. На деякі з них (ті, що знаходяться південніше) пред'явила свої права Японія. На островах архіпелагу існує близько 40 діючих вулканів, а також більше сотні вимерлих. Найвищий вулкан називається Алаид (2339 метрів) і знаходиться на крихітному острові Атласова. Вулканічна активність на Курилах протікає по-різному. Одні вулкани проходять весь цикл активності, і спершу доносять тривожний рокіт з надр землі, а потім бурхливо вивергаються. З інших лава виливається спокійно і без зайвого шуму. Завдяки діючих вулканів, на Курилах не злічити термальних джерел, води яких мають цілющі властивості.


Що можна побачити і чим зайнятися
Якщо ви хочете побачити флору і фауну кількох природних зон в одному місці, Курили - це те, що потрібно для вас. Перебираючись з острова на острів, можна побачити і глуху тайгу, і тундру, і субтропіки. Тут росте безліч реліктових і червонокнижних рослин.

Хороша новина для любителів морської риболовлі - навколо островів мешкає безліч промислових видів риб, молюсків і морських тварин.

Якщо вас цікавить дайвінг, то в тутешніх кристально чистих водах ви можете спробувати відшукати останки затонулих кораблів, і навіть японської військової техніки почала XX століття.

Найбільше людей приваблюють термальні джерела. Вони є практично на кожному острові, але найбільше їх на Кунашир, Шикотане, Ушишир і ін. Температура води зазвичай 35-70 ° С. Іноді вони виходять в розломах лавових порід і утворюють невеликі басейни, в яких зручно купатися. Важливо пам'ятати, що для пиття ця вода не придатна, але зате вона має цілющі властивості і може продовжити молодість вашого тіла.

Важливо пам'ятати, що для пиття ця вода не придатна, але зате вона має цілющі властивості і може продовжити молодість вашого тіла


Велика частина островів незаселена. Люди живуть тільки на островах Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Парамушир. Найбільші населені пункти - селища міського типу Південно-Курильськ (о. Кунашир), Курильск (о. Ітуруп) і Північно-Курильськ (о. Парамушир).

Як дістатися
Відстань і відособленість Курильських островів ускладнює масовий приплив туристів в ці місця. Довгий час порти і аеропорти функціонували тут лише з військовими цілями. З 2014 року на Ітуруп з'явився цивільний аеропорт, який має сполучення з Південно-Сахалінському. У найближчі роки планується поява рейсів з Хабаровська і Владивостока. У Північно-Курильські є вертодром, проте рейси виконуються лише з з Петропавловська-Камчатського. Крім того, щоб потрапити з Сахаліну на населені Курильські острови, регулярно здійснюють рейси пасажирські теплоходи.

Новости