Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Камчатка: коли їхати, чим зайнятися і як заощадити | Skyscanner

  1. Камчатка: коли їхати, чим зайнятися і як заощадити Камчатка переверне ваш світ з ніг на голову. ...
  2. Підкрадися до Ключевського вулкану
  3. Прогуляйтеся по пляжу з чорним піском
  4. Пориньте в гарячу ванну під відкритим небом
  5. Зачарує Доліної гейзерів
  6. Підгляньте, як рибалять ведмеді
  7. Погостювати у коряків
  8. Заберіть на Авачинську сопку
  9. Прокатаєтеся з вулкана на лижах
  10. Зустрітися з чистиком і Топорков
  11. Дізнайтеся, що таке кухлянку і малахай
  12. 5 способів заощадити в подорожі на Камчатку
  13. Читайте також:
  14. Камчатка: коли їхати, чим зайнятися і як заощадити
  15. Відпочиньте на природі з комфортом
  16. Підкрадися до Ключевського вулкану
  17. Прогуляйтеся по пляжу з чорним піском
  18. Пориньте в гарячу ванну під відкритим небом
  19. Зачарує Доліної гейзерів
  20. Підгляньте, як рибалять ведмеді
  21. Погостювати у коряків
  22. Заберіть на Авачинську сопку
  23. Прокатаєтеся з вулкана на лижах
  24. Зустрітися з чистиком і Топорков
  25. Дізнайтеся, що таке кухлянку і малахай
  26. 5 способів заощадити в подорожі на Камчатку
  27. Читайте також:
  28. Камчатка: коли їхати, чим зайнятися і як заощадити
  29. Відпочиньте на природі з комфортом
  30. Підкрадися до Ключевського вулкану
  31. Прогуляйтеся по пляжу з чорним піском
  32. Пориньте в гарячу ванну під відкритим небом
  33. Зачарує Доліної гейзерів
  34. Підгляньте, як рибалять ведмеді
  35. Погостювати у коряків
  36. Заберіть на Авачинську сопку
  37. Прокатаєтеся з вулкана на лижах
  38. Зустрітися з чистиком і Топорков
  39. Дізнайтеся, що таке кухлянку і малахай
  40. 5 способів заощадити в подорожі на Камчатку
  41. Читайте також:

Камчатка: коли їхати, чим зайнятися і як заощадити

Камчатка переверне ваш світ з ніг на голову. Серед величезних просторів, де править природа, тут же вилітають з голови проекти і дедлайни. А на їх місці залишається тільки одне питання: «Невже це все відбувається зі мною?» І правда, де ще ви опинитеся на гейзерних поле, поніжитися в гарячому джерелі з видом на вулкан і скотитися на лижах до Тихого океану?

Скайсканер розповідає, куди поїхати і що подивитися на Камчатці, щоб подорож перетворилося в казку. Якщо ви впевнені, що для цього треба продати півцарства, перегортайте вниз. Під статтею - 5 порад, як заощадити в подорожі на Камчатку.

Відпочиньте на природі з комфортом

У природному парку «Наличево» з-під землі б'ють термальні джерела з сріблом, кобальтом, окисом кремнію і купою інших корисних речей в складі. Випробувати їх цілющу силу на собі можна, наприклад, поруч з кордоном «Центральний». Там ви залишитеся наодинці з чарівною природою і при цьому не будете терпіти похідних поневірянь: джерела облагороджені, а поруч є де переодягнутися і купити холодного пива.

Якщо закохаєтесь в містичні пейзажі і захочете залишитися довше, оселитеся в будиночку прямо в парку - і вже тоді не втрачайте свого. Пошукайте яскраві травертини по дорозі до Таловський джерел. Переконайтеся, що вода в грифоні Іванова і справді + 75,6 ° C. А ще - підніміться на оглядову вежу, щоб мова проковтнути від природної краси. До речі, зустріти в тутешніх краях горностая, лисицю або соболя - звичайна справа.

Швидко дістатися до «Наличево» з Петропавловська-Камчатського можна на вертольоті або всюдиході, а взимку - на снігоході. Романтичний варіант - дійти пішки по обладнаній стежці від села Піначево, яке знаходиться в 18 км на північ від аеропорту «Єлізово» . 39 кілометрів проскочите за два дні, а переночувати можна в будиночку по шляху або в своєму наметі.

Читайте також: 15 способів зробити ранок добрим

Підкрадися до Ключевського вулкану

Ключевський - вулкан з невгамовним характером. Поки інші мирно сплять, він димить, а то і зовсім кидається вулканічними бомбами і попелом. Після кожного виверження він змінюється в розмірах, але все одно залишається найвищим вулканом Євразії.

Знайомитися з камчатської знаменитістю можна по-різному. Простий і недорогий варіант - дістатися на автобусі до селища Ключі, з якого відкривається шикарний вид. Хочете ще ближче - шукайте машину від Ключів до бази вулканологів біля підніжжя. А там і до вершини недалеко. Тільки врахуйте, що сходження на Ключевський - справа серйозна. Тим, хто з горами на ви, краще йти з інструктором.

Якщо хочеться всього і відразу, вирушайте на вертолітний екскурсію . Крім Ключевського, побачите Плоский Толбачик, Камінь, Ушковскій і ще з десяток класних вулканів.

Ще по темі: Найстрашніші стежки, мости і оглядові майданчики на планеті

Прогуляйтеся по пляжу з чорним піском

Халактирская пляж ви не забудете ніколи. Як тільки ступаєш на чорний вулканічний пісок і бачиш суворі хвилі, розумієш, що перед тобою - справжнє диво. На Халактирке без підказок від Гугла відчуваєш, що Тихий океан - найбільший, глибокий і древній. Купатися в ньому навряд чи вийде: вода холодна, хвилі великі, а течії небезпечні. Але до океану все одно тягне: чи то відчути первозданну міць природи, то чи порвати свої шаблони про те, яким повинен бути пляж, то чи просто подумати про життя.

Щоб дістатися до Халактирского пляжу, йдіть на зупинку «Центральний ринок» в Петропавловську-Камчатському і сідайте на автобус № 24 до Заозерного або № 8 до Долинівка. Решта кілометри можна проїхати на таксі, але ще краще - пройти пішки, щоб сповна відчути сильну атмосферу цього місця.

Ще по темі: 8 фантастичних чорних пляжів світу

Пориньте в гарячу ванну під відкритим небом

Пирятинського термальні джерела - це відпочинок для тіла і душі в годині їзди від камчатської столиці . Місцеві радять приїжджати сюди взимку: купаєшся собі в гарячому басейні, над головою - небо, а навколо сріблиться сніг. Якщо доберетеся до Паратунка влітку, чекайте дощу і бігом в воду: незвичайні відчуття забезпечені.

Зупинитися можна на базі відпочинку або в готелі - у Пирятинського джерел їх повно, причому на будь-який гаманець. Якщо часу в обріз, виберіться сюди хоча б разок з Петропавловська-Камчатського: кількох годин на все про все вистачить, щоб змити втому і повернутися іншою людиною.

Читайте також: Відпочити і підлікуватися: кращі санаторії Росії і СНД

Зачарує Доліної гейзерів

Про Долину гейзерів знають всі: хто з фотографій в інтернеті, а хто по фільму «Земля Санникова». Але вживу єдине в Євразії Гейзерне поле вражає в сто разів сильніше. Тільки уявіть цілу полонину, де все шипить, кипить, ширяє і булькає! Уважно дивіться на всі боки - крім гейзерів, з яких ефектно вириваються киплячі фонтани, побачите тріщини-фумароли, грязьові вулкани і термальні джерела. А ще ведмедів, які приходять погрітися в природну баньку. Щоб клишоногі не порушували дистанцію, поруч завжди буде єгер, готовий до зустрічі хоч з шаблезубих тигром.

У Долину гейзерів літають на вертольотах . Так, дорого, але коли ще доведеться поглянути на Марс з висоти пташиного польоту? До того ж на зворотному шляху приземлитеся в кальдері Узон, а потім погріє в мінеральних джерелах парку «Наличево».

НЕ пропустіть: 13 парадоксів природи. Очам своїм не повірите!

Підгляньте, як рибалять ведмеді

Десь 8 тисяч років тому на Камчатці вибухнув вулкан - попіл долетів аж до Магадана. На місці виверження з'явилася кальдера, яку поступово заповнила собою Курильські озеро. Історія страшнувата, але зараз на цьому місці повна гармонія між природою і людиною. З квітня до листопада в Курильські озеро приходять на нерест мільйони нерок, і на риболовлю збираються ведмеді. Якщо мрієте побачити клишоногих в дикій природі, кращого місця годі й шукати. А щоб було ще красивішим, ловите в кадр конус Іллінської сопки.

Приїжджати на Курильські озеро краще на кілька днів. Будете жити в безпечному будиночку на кордоні Кроноцкого заповідника, кататися на моторному човні в пошуках ведмежі кутів і пташиних базарів, а ще цілодобово спостерігати фантастичні пейзажі. Не забудьте бінокль або фотоапарат з довгофокусним об'єктивом.

Ще ідеї: Де подивитися на панд, коал і інших мімімішек

Погостювати у коряків

В Ессо приїжджають за казковою красою, особливим кліматом і безтурботністю. А ще щоб скупатися в термальних джерелах. У центрі Ессо поринете в гарячий басейн під відкритим небом і відчуйте, що не дарма пройшли довгий шлях. Заново народившись, вирушайте досліджувати околиці. Розгляньте ярангу в Бистрінском етнографічному музеї і загляньте на стійбище «Чау-Чів», щоб познайомитися з коряками, спробувати шурпу з оленини і посидіти на ведмежою шкурі біля вогнища. Як відчуєте прилив сил, крокуйте пішки до озера Ікар - божественні види по шляху гарантовані.

Оселитися можна на базі відпочинку або в готелі , В Ессо їх більш ніж достатньо. Тільки відразу перевіряйте, блищить Чи під вікнами басейн з термальною водою.

Ще по темі: Від Амазонки до Ямалу: кращі місця для етнотуризму

Заберіть на Авачинську сопку

Авачинский вулкан на Камчатці по-свійськи звуть домашнім. І ім'я «для друзів» у нього є - Авача. Милуватися їм можна і з Петропавловська-Камчатського , Але цікавіше все ж піднятися на вершину. Якщо в походи ви ніколи не ходили, не хвилюйтеся: Авача підкориться людині майже з будь-фізичною підготовкою. 5-6 годин до запаморочливої ​​позначки 2 741 метр, ще 3 години на зворотну дорогу - і у вас буде залізобетонний привід пишатися собою.

Збираючись на Авачинский вулкан, прихопіть хліба для евражек. Ці зворушливі ховрахи живуть біля турбаз біля підніжжя і ніколи не відмовляються від частування. Вони звикли до людей, охоче фотографуються і беруть їжу з рук.

НЕ пропустіть: 8 найкрасивіших гір Росії, які так і тягне підкорити

Прокатаєтеся з вулкана на лижах

Якщо ви хвацько спускаєтеся зі складних трас на лижах чи сноуборді і мрієте спробувати хели-скі , Камчатка - ідеальний вибір. Дух захопить, як тільки вертоліт відірветься від землі. В ілюмінаторі побачите іншу планету, по якій через білі сопки в'ються чорні зигзаги річок.

Сезон хели-скі, спуску на лижах по недоторканим сніжних схилах, на Камчатці триває з грудня по травень.

На місці стрибайте в м'який сніг, мчимо вниз з справжнього вулкана і викочує прямо до пляжу на Тихому океані. Ще на лижах можна спуститися в кратер Мутновского вулкана, досліджувати рельєф камчатських бухт і зробити тонни знімків на тлі нестерпно прекрасних околиць. Вечорами будете відновлювати сили червоною ікрою, смаженої нерки і купанням в гарячих джерелах. Ну не мрія чи?

Детальніше: Де в Росії кататися на гірських лижах і сноуборді

Зустрітися з чистиком і Топорков

Острів Старичков на Камчатці - це не будинок для людей похилого віку, а улюблене місце гніздування пташок-старих. Щоб було веселіше, неприступні скелі з ними ділять топорки, Кайра, чистики, баклани і моевки. Якщо хочете поглянути на галасливі пташині базари, сідайте на катер в Петропавловську-Камчатському, говорите «чао» тихій Авачинської бухті і виходите в океан. Коли доберетеся до острова, вас пересадять на гумовий човен: вона ближче підходить до скель. Тільки, цур, дивіться у всі очі: а раптом, крім птахів, побачите вухатих тюленів - сивучей?

Коли налюбуетесь вражаючою природою, прямо з катера оціните камчатську риболовлю. Вудкою і наживкою вас забезпечать , А з улову зварять смачну юшку. Родзинкою кулінарної програми буде ікра морського їжака, якого при вас дістануть з океанських глибин.

Теж цікаво: Незвичайні страви зі всієї Росії. Такого ви ще не пробували!

Дізнайтеся, що таке кухлянку і малахай

Щоб розкласти по поличках свої знання про Камчатці, загляньте в крайовий музей в Петропавловську-Камчатському. Розгляньте сонячний годинник з компасом, які носив адмірал Врангель, з'ясуйте, як шиють кухлянку і хто такий Кутх . Не пропустіть милу Сірничниці з хутра видри і белька і Поглазов на крабів розміром з таз.

Ще цікавіше гуляти по музею з екскурсоводом. Він в подробицях розповість про те, як живуть ітельмени, коряки та інші корінні народи Камчатки, а ще про те, як Берінг дістався до протоки між Європою і Азією.

Не пропустіть: 10 відмінних музеїв Росії, в яких варто побувати

5 способів заощадити в подорожі на Камчатку

Камчатка тільки здається дорогою і недоступною. Дотримуйтесь наших порад і самі здивуєтеся, скільки залишиться в заначці до кінця відпустки. Буде відмінний привід побалувати себе зайвої банкою червоної ікри.

Дізнайтеся, коли квитки на Камчатку коштують дешевше. Ціни на авіаквитки сильно змінюються протягом року . Якщо не хочете переплачувати, уникайте свят і високого сезону, коли дорожчає відразу все: авіаквитки, житло і екскурсії.

За нашими даними, найдорожче летіти на Камчатку в липні, серпні та листопаді - переплатите до 39% від середньорічної ціни. У червні частина доріг буде закрита через весняного бездоріжжя, зате вже тепло і ще мало комарів, а на квитки витратите десь на 20-27 тисяч рублів менше максимальної ціни. У березні зможете побувати на стійбище оленярів, полихачить на собачих упряжках і спробувати себе в хели-скі, заощадивши при цьому до 35 тисяч рублів у порівнянні з серпневими цінами.

Замовляйте квитки заздалегідь. Купуйте квитки на Камчатку мінімум за півроку до поїздки і заощаджуйте до третини їх середньої вартості.

Комбінуйте тури з самостійним туризмом. У Долину гейзерів ви навряд чи потрапите самі - доведеться купити організовану екскурсію. Але до багатьох визначних пам'яток дістатися - простіше простого, а значить, можна не витрачати гроші на посередників. Погортайте путівник, вивчіть звіти в блогах і на форумах і вперед, в самостійну подорож .

Користуйтеся громадським транспортом. До підніжжя Ключевського вулкана можна долетіти на вертольоті. А можна дістатися на автобусі, пройти залишок шляху пішки, а на різницю в ціні в наступний раз зганяти в Сочі .

Шукайте недороге житло. Погляньте на пропозиції різних систем бронювання в одному місці , Щоб не гадати, чи буде дешевше на Booking.com або Agoda.com. А ще придивіться до гостьовим будинкам, хостелах і недорогим баз відпочинку: на карколомний сервіс не розраховуйте, але все необхідне у вас буде. Якщо готові пірнути в новий досвід з головою, спробуйте каучсерфінг - це безкоштовно.

Знайти дешеві квитки на Камчатку

Читайте також:

Простий гід для тих, хто хоче подорожувати без турагентств

14 приводів з'їздити на Далекий Схід

11 вірних способів полюбити Байкал

Найкрасивіші дороги Росії, від яких захоплює дух

10 відмінних маршрутів для подорожі на велосипеді

Камчатка: коли їхати, чим зайнятися і як заощадити

Камчатка переверне ваш світ з ніг на голову. Серед величезних просторів, де править природа, тут же вилітають з голови проекти і дедлайни. А на їх місці залишається тільки одне питання: «Невже це все відбувається зі мною?» І правда, де ще ви опинитеся на гейзерних поле, поніжитися в гарячому джерелі з видом на вулкан і скотитися на лижах до Тихого океану?

Скайсканер розповідає, куди поїхати і що подивитися на Камчатці, щоб подорож перетворилося в казку. Якщо ви впевнені, що для цього треба продати півцарства, перегортайте вниз. Під статтею - 5 порад, як заощадити в подорожі на Камчатку.

Відпочиньте на природі з комфортом

У природному парку «Наличево» з-під землі б'ють термальні джерела з сріблом, кобальтом, окисом кремнію і купою інших корисних речей в складі. Випробувати їх цілющу силу на собі можна, наприклад, поруч з кордоном «Центральний». Там ви залишитеся наодинці з чарівною природою і при цьому не будете терпіти похідних поневірянь: джерела облагороджені, а поруч є де переодягнутися і купити холодного пива.

Якщо закохаєтесь в містичні пейзажі і захочете залишитися довше, оселитеся в будиночку прямо в парку - і вже тоді не втрачайте свого. Пошукайте яскраві травертини по дорозі до Таловський джерел. Переконайтеся, що вода в грифоні Іванова і справді + 75,6 ° C. А ще - підніміться на оглядову вежу, щоб мова проковтнути від природної краси. До речі, зустріти в тутешніх краях горностая, лисицю або соболя - звичайна справа.

Швидко дістатися до «Наличево» з Петропавловська-Камчатського можна на вертольоті або всюдиході, а взимку - на снігоході. Романтичний варіант - дійти пішки по обладнаній стежці від села Піначево, яке знаходиться в 18 км на північ від аеропорту «Єлізово» . 39 кілометрів проскочите за два дні, а переночувати можна в будиночку по шляху або в своєму наметі.

Читайте також: 15 способів зробити ранок добрим

Підкрадися до Ключевського вулкану

Ключевський - вулкан з невгамовним характером. Поки інші мирно сплять, він димить, а то і зовсім кидається вулканічними бомбами і попелом. Після кожного виверження він змінюється в розмірах, але все одно залишається найвищим вулканом Євразії.

Знайомитися з камчатської знаменитістю можна по-різному. Простий і недорогий варіант - дістатися на автобусі до селища Ключі, з якого відкривається шикарний вид. Хочете ще ближче - шукайте машину від Ключів до бази вулканологів біля підніжжя. А там і до вершини недалеко. Тільки врахуйте, що сходження на Ключевський - справа серйозна. Тим, хто з горами на ви, краще йти з інструктором.

Якщо хочеться всього і відразу, вирушайте на вертолітний екскурсію . Крім Ключевського, побачите Плоский Толбачик, Камінь, Ушковскій і ще з десяток класних вулканів.

Ще по темі: Найстрашніші стежки, мости і оглядові майданчики на планеті

Прогуляйтеся по пляжу з чорним піском

Халактирская пляж ви не забудете ніколи. Як тільки ступаєш на чорний вулканічний пісок і бачиш суворі хвилі, розумієш, що перед тобою - справжнє диво. На Халактирке без підказок від Гугла відчуваєш, що Тихий океан - найбільший, глибокий і древній. Купатися в ньому навряд чи вийде: вода холодна, хвилі великі, а течії небезпечні. Але до океану все одно тягне: чи то відчути первозданну міць природи, то чи порвати свої шаблони про те, яким повинен бути пляж, то чи просто подумати про життя.

Щоб дістатися до Халактирского пляжу, йдіть на зупинку «Центральний ринок» в Петропавловську-Камчатському і сідайте на автобус № 24 до Заозерного або № 8 до Долинівка. Решта кілометри можна проїхати на таксі, але ще краще - пройти пішки, щоб сповна відчути сильну атмосферу цього місця.

Ще по темі: 8 фантастичних чорних пляжів світу

Пориньте в гарячу ванну під відкритим небом

Пирятинського термальні джерела - це відпочинок для тіла і душі в годині їзди від камчатської столиці . Місцеві радять приїжджати сюди взимку: купаєшся собі в гарячому басейні, над головою - небо, а навколо сріблиться сніг. Якщо доберетеся до Паратунка влітку, чекайте дощу і бігом в воду: незвичайні відчуття забезпечені.

Зупинитися можна на базі відпочинку або в готелі - у Пирятинського джерел їх повно, причому на будь-який гаманець. Якщо часу в обріз, виберіться сюди хоча б разок з Петропавловська-Камчатського: кількох годин на все про все вистачить, щоб змити втому і повернутися іншою людиною.

Читайте також: Відпочити і підлікуватися: кращі санаторії Росії і СНД

Зачарує Доліної гейзерів

Про Долину гейзерів знають всі: хто з фотографій в інтернеті, а хто по фільму «Земля Санникова». Але вживу єдине в Євразії Гейзерне поле вражає в сто разів сильніше. Тільки уявіть цілу полонину, де все шипить, кипить, ширяє і булькає! Уважно дивіться на всі боки - крім гейзерів, з яких ефектно вириваються киплячі фонтани, побачите тріщини-фумароли, грязьові вулкани і термальні джерела. А ще ведмедів, які приходять погрітися в природну баньку. Щоб клишоногі не порушували дистанцію, поруч завжди буде єгер, готовий до зустрічі хоч з шаблезубих тигром.

У Долину гейзерів літають на вертольотах . Так, дорого, але коли ще доведеться поглянути на Марс з висоти пташиного польоту? До того ж на зворотному шляху приземлитеся в кальдері Узон, а потім погріє в мінеральних джерелах парку «Наличево».

НЕ пропустіть: 13 парадоксів природи. Очам своїм не повірите!

Підгляньте, як рибалять ведмеді

Десь 8 тисяч років тому на Камчатці вибухнув вулкан - попіл долетів аж до Магадана. На місці виверження з'явилася кальдера, яку поступово заповнила собою Курильські озеро. Історія страшнувата, але зараз на цьому місці повна гармонія між природою і людиною. З квітня до листопада в Курильські озеро приходять на нерест мільйони нерок, і на риболовлю збираються ведмеді. Якщо мрієте побачити клишоногих в дикій природі, кращого місця годі й шукати. А щоб було ще красивішим, ловите в кадр конус Іллінської сопки.

Приїжджати на Курильські озеро краще на кілька днів. Будете жити в безпечному будиночку на кордоні Кроноцкого заповідника, кататися на моторному човні в пошуках ведмежі кутів і пташиних базарів, а ще цілодобово спостерігати фантастичні пейзажі. Не забудьте бінокль або фотоапарат з довгофокусним об'єктивом.

Ще ідеї: Де подивитися на панд, коал і інших мімімішек

Погостювати у коряків

В Ессо приїжджають за казковою красою, особливим кліматом і безтурботністю. А ще щоб скупатися в термальних джерелах. У центрі Ессо поринете в гарячий басейн під відкритим небом і відчуйте, що не дарма пройшли довгий шлях. Заново народившись, вирушайте досліджувати околиці. Розгляньте ярангу в Бистрінском етнографічному музеї і загляньте на стійбище «Чау-Чів», щоб познайомитися з коряками, спробувати шурпу з оленини і посидіти на ведмежою шкурі біля вогнища. Як відчуєте прилив сил, крокуйте пішки до озера Ікар - божественні види по шляху гарантовані.

Оселитися можна на базі відпочинку або в готелі , В Ессо їх більш ніж достатньо. Тільки відразу перевіряйте, блищить Чи під вікнами басейн з термальною водою.

Ще по темі: Від Амазонки до Ямалу: кращі місця для етнотуризму

Заберіть на Авачинську сопку

Авачинский вулкан на Камчатці по-свійськи звуть домашнім. І ім'я «для друзів» у нього є - Авача. Милуватися їм можна і з Петропавловська-Камчатського , Але цікавіше все ж піднятися на вершину. Якщо в походи ви ніколи не ходили, не хвилюйтеся: Авача підкориться людині майже з будь-фізичною підготовкою. 5-6 годин до запаморочливої ​​позначки 2 741 метр, ще 3 години на зворотну дорогу - і у вас буде залізобетонний привід пишатися собою.

Збираючись на Авачинский вулкан, прихопіть хліба для евражек. Ці зворушливі ховрахи живуть біля турбаз біля підніжжя і ніколи не відмовляються від частування. Вони звикли до людей, охоче фотографуються і беруть їжу з рук.

НЕ пропустіть: 8 найкрасивіших гір Росії, які так і тягне підкорити

Прокатаєтеся з вулкана на лижах

Якщо ви хвацько спускаєтеся зі складних трас на лижах чи сноуборді і мрієте спробувати хели-скі , Камчатка - ідеальний вибір. Дух захопить, як тільки вертоліт відірветься від землі. В ілюмінаторі побачите іншу планету, по якій через білі сопки в'ються чорні зигзаги річок.

Сезон хели-скі, спуску на лижах по недоторканим сніжних схилах, на Камчатці триває з грудня по травень.

На місці стрибайте в м'який сніг, мчимо вниз з справжнього вулкана і викочує прямо до пляжу на Тихому океані. Ще на лижах можна спуститися в кратер Мутновского вулкана, досліджувати рельєф камчатських бухт і зробити тонни знімків на тлі нестерпно прекрасних околиць. Вечорами будете відновлювати сили червоною ікрою, смаженої нерки і купанням в гарячих джерелах. Ну не мрія чи?

Докладніше: Де в Росії кататися на гірських лижах і сноуборді

Зустрітися з чистиком і Топорков

Острів Старичков на Камчатці - це не будинок для людей похилого віку, а улюблене місце гніздування пташок-старих. Щоб було веселіше, неприступні скелі з ними ділять топорки, Кайра, чистики, баклани і моевки. Якщо хочете поглянути на галасливі пташині базари, сідайте на катер в Петропавловську-Камчатському, говорите «чао» тихій Авачинської бухті і виходите в океан. Коли доберетеся до острова, вас пересадять на гумовий човен: вона ближче підходить до скель. Тільки, цур, дивіться у всі очі: а раптом, крім птахів, побачите вухатих тюленів - сивучей?

Коли налюбуетесь вражаючою природою, прямо з катера оціните камчатську риболовлю. Вудкою і наживкою вас забезпечать , А з улову зварять смачну юшку. Родзинкою кулінарної програми буде ікра морського їжака, якого при вас дістануть з океанських глибин.

Теж цікаво: Незвичайні страви зі всієї Росії. Такого ви ще не пробували!

Дізнайтеся, що таке кухлянку і малахай

Щоб розкласти по поличках свої знання про Камчатці, загляньте в крайовий музей в Петропавловську-Камчатському. Розгляньте сонячний годинник з компасом, які носив адмірал Врангель, з'ясуйте, як шиють кухлянку і хто такий Кутх . Не пропустіть милу Сірничниці з хутра видри і белька і Поглазов на крабів розміром з таз.

Ще цікавіше гуляти по музею з екскурсоводом. Він в подробицях розповість про те, як живуть ітельмени, коряки та інші корінні народи Камчатки, а ще про те, як Берінг дістався до протоки між Європою і Азією.

Не пропустіть: 10 відмінних музеїв Росії, в яких варто побувати

5 способів заощадити в подорожі на Камчатку

Камчатка тільки здається дорогою і недоступною. Дотримуйтесь наших порад і самі здивуєтеся, скільки залишиться в заначці до кінця відпустки. Буде відмінний привід побалувати себе зайвої банкою червоної ікри.

Дізнайтеся, коли квитки на Камчатку коштують дешевше. Ціни на авіаквитки сильно змінюються протягом року . Якщо не хочете переплачувати, уникайте свят і високого сезону, коли дорожчає відразу все: авіаквитки, житло і екскурсії.

За нашими даними, найдорожче летіти на Камчатку в липні, серпні та листопаді - переплатите до 39% від середньорічної ціни. У червні частина доріг буде закрита через весняного бездоріжжя, зате вже тепло і ще мало комарів, а на квитки витратите десь на 20-27 тисяч рублів менше максимальної ціни. У березні зможете побувати на стійбище оленярів, полихачить на собачих упряжках і спробувати себе в хели-скі, заощадивши при цьому до 35 тисяч рублів у порівнянні з серпневими цінами.

Замовляйте квитки заздалегідь. Купуйте квитки на Камчатку мінімум за півроку до поїздки і заощаджуйте до третини їх середньої вартості.

Комбінуйте тури з самостійним туризмом. У Долину гейзерів ви навряд чи потрапите самі - доведеться купити організовану екскурсію. Але до багатьох визначних пам'яток дістатися - простіше простого, а значить, можна не витрачати гроші на посередників. Погортайте путівник, вивчіть звіти в блогах і на форумах і вперед, в самостійну подорож .

Користуйтеся громадським транспортом. До підніжжя Ключевського вулкана можна долетіти на вертольоті. А можна дістатися на автобусі, пройти залишок шляху пішки, а на різницю в ціні в наступний раз зганяти в Сочі .

Шукайте недороге житло. Погляньте на пропозиції різних систем бронювання в одному місці , Щоб не гадати, чи буде дешевше на Booking.com або Agoda.com. А ще придивіться до гостьовим будинкам, хостелах і недорогим баз відпочинку: на карколомний сервіс не розраховуйте, але все необхідне у вас буде. Якщо готові пірнути в новий досвід з головою, спробуйте каучсерфінг - це безкоштовно.

Знайти дешеві квитки на Камчатку

Читайте також:

Простий гід для тих, хто хоче подорожувати без турагентств

14 приводів з'їздити на Далекий Схід

11 вірних способів полюбити Байкал

Найкрасивіші дороги Росії, від яких захоплює дух

10 відмінних маршрутів для подорожі на велосипеді

Камчатка: коли їхати, чим зайнятися і як заощадити

Камчатка переверне ваш світ з ніг на голову. Серед величезних просторів, де править природа, тут же вилітають з голови проекти і дедлайни. А на їх місці залишається тільки одне питання: «Невже це все відбувається зі мною?» І правда, де ще ви опинитеся на гейзерних поле, поніжитися в гарячому джерелі з видом на вулкан і скотитися на лижах до Тихого океану?

Скайсканер розповідає, куди поїхати і що подивитися на Камчатці, щоб подорож перетворилося в казку. Якщо ви впевнені, що для цього треба продати півцарства, перегортайте вниз. Під статтею - 5 порад, як заощадити в подорожі на Камчатку.

Відпочиньте на природі з комфортом

У природному парку «Наличево» з-під землі б'ють термальні джерела з сріблом, кобальтом, окисом кремнію і купою інших корисних речей в складі. Випробувати їх цілющу силу на собі можна, наприклад, поруч з кордоном «Центральний». Там ви залишитеся наодинці з чарівною природою і при цьому не будете терпіти похідних поневірянь: джерела облагороджені, а поруч є де переодягнутися і купити холодного пива.

Якщо закохаєтесь в містичні пейзажі і захочете залишитися довше, оселитеся в будиночку прямо в парку - і вже тоді не втрачайте свого. Пошукайте яскраві травертини по дорозі до Таловський джерел. Переконайтеся, що вода в грифоні Іванова і справді + 75,6 ° C. А ще - підніміться на оглядову вежу, щоб мова проковтнути від природної краси. До речі, зустріти в тутешніх краях горностая, лисицю або соболя - звичайна справа.

Швидко дістатися до «Наличево» з Петропавловська-Камчатського можна на вертольоті або всюдиході, а взимку - на снігоході. Романтичний варіант - дійти пішки по обладнаній стежці від села Піначево, яке знаходиться в 18 км на північ від аеропорту «Єлізово» . 39 кілометрів проскочите за два дні, а переночувати можна в будиночку по шляху або в своєму наметі.

Читайте також: 15 способів зробити ранок добрим

Підкрадися до Ключевського вулкану

Ключевський - вулкан з невгамовним характером. Поки інші мирно сплять, він димить, а то і зовсім кидається вулканічними бомбами і попелом. Після кожного виверження він змінюється в розмірах, але все одно залишається найвищим вулканом Євразії.

Знайомитися з камчатської знаменитістю можна по-різному. Простий і недорогий варіант - дістатися на автобусі до селища Ключі, з якого відкривається шикарний вид. Хочете ще ближче - шукайте машину від Ключів до бази вулканологів біля підніжжя. А там і до вершини недалеко. Тільки врахуйте, що сходження на Ключевський - справа серйозна. Тим, хто з горами на ви, краще йти з інструктором.

Якщо хочеться всього і відразу, вирушайте на вертолітний екскурсію . Крім Ключевського, побачите Плоский Толбачик, Камінь, Ушковскій і ще з десяток класних вулканів.

Ще по темі: Найстрашніші стежки, мости і оглядові майданчики на планеті

Прогуляйтеся по пляжу з чорним піском

Халактирская пляж ви не забудете ніколи. Як тільки ступаєш на чорний вулканічний пісок і бачиш суворі хвилі, розумієш, що перед тобою - справжнє диво. На Халактирке без підказок від Гугла відчуваєш, що Тихий океан - найбільший, глибокий і древній. Купатися в ньому навряд чи вийде: вода холодна, хвилі великі, а течії небезпечні. Але до океану все одно тягне: чи то відчути первозданну міць природи, то чи порвати свої шаблони про те, яким повинен бути пляж, то чи просто подумати про життя.

Щоб дістатися до Халактирского пляжу, йдіть на зупинку «Центральний ринок» в Петропавловську-Камчатському і сідайте на автобус № 24 до Заозерного або № 8 до Долинівка. Решта кілометри можна проїхати на таксі, але ще краще - пройти пішки, щоб сповна відчути сильну атмосферу цього місця.

Ще по темі: 8 фантастичних чорних пляжів світу

Пориньте в гарячу ванну під відкритим небом

Пирятинського термальні джерела - це відпочинок для тіла і душі в годині їзди від камчатської столиці . Місцеві радять приїжджати сюди взимку: купаєшся собі в гарячому басейні, над головою - небо, а навколо сріблиться сніг. Якщо доберетеся до Паратунка влітку, чекайте дощу і бігом в воду: незвичайні відчуття забезпечені.

Зупинитися можна на базі відпочинку або в готелі - у Пирятинського джерел їх повно, причому на будь-який гаманець. Якщо часу в обріз, виберіться сюди хоча б разок з Петропавловська-Камчатського: кількох годин на все про все вистачить, щоб змити втому і повернутися іншою людиною.

Читайте також: Відпочити і підлікуватися: кращі санаторії Росії і СНД

Зачарує Доліної гейзерів

Про Долину гейзерів знають всі: хто з фотографій в інтернеті, а хто по фільму «Земля Санникова». Але вживу єдине в Євразії Гейзерне поле вражає в сто разів сильніше. Тільки уявіть цілу полонину, де все шипить, кипить, ширяє і булькає! Уважно дивіться на всі боки - крім гейзерів, з яких ефектно вириваються киплячі фонтани, побачите тріщини-фумароли, грязьові вулкани і термальні джерела. А ще ведмедів, які приходять погрітися в природну баньку. Щоб клишоногі не порушували дистанцію, поруч завжди буде єгер, готовий до зустрічі хоч з шаблезубих тигром.

У Долину гейзерів літають на вертольотах . Так, дорого, але коли ще доведеться поглянути на Марс з висоти пташиного польоту? До того ж на зворотному шляху приземлитеся в кальдері Узон, а потім погріє в мінеральних джерелах парку «Наличево».

НЕ пропустіть: 13 парадоксів природи. Очам своїм не повірите!

Підгляньте, як рибалять ведмеді

Десь 8 тисяч років тому на Камчатці вибухнув вулкан - попіл долетів аж до Магадана. На місці виверження з'явилася кальдера, яку поступово заповнила собою Курильські озеро. Історія страшнувата, але зараз на цьому місці повна гармонія між природою і людиною. З квітня до листопада в Курильські озеро приходять на нерест мільйони нерок, і на риболовлю збираються ведмеді. Якщо мрієте побачити клишоногих в дикій природі, кращого місця годі й шукати. А щоб було ще красивішим, ловите в кадр конус Іллінської сопки.

Приїжджати на Курильські озеро краще на кілька днів. Будете жити в безпечному будиночку на кордоні Кроноцкого заповідника, кататися на моторному човні в пошуках ведмежі кутів і пташиних базарів, а ще цілодобово спостерігати фантастичні пейзажі. Не забудьте бінокль або фотоапарат з довгофокусним об'єктивом.

Ще ідеї: Де подивитися на панд, коал і інших мімімішек

Погостювати у коряків

В Ессо приїжджають за казковою красою, особливим кліматом і безтурботністю. А ще щоб скупатися в термальних джерелах. У центрі Ессо поринете в гарячий басейн під відкритим небом і відчуйте, що не дарма пройшли довгий шлях. Заново народившись, вирушайте досліджувати околиці. Розгляньте ярангу в Бистрінском етнографічному музеї і загляньте на стійбище «Чау-Чів», щоб познайомитися з коряками, спробувати шурпу з оленини і посидіти на ведмежою шкурі біля вогнища. Як відчуєте прилив сил, крокуйте пішки до озера Ікар - божественні види по шляху гарантовані.

Оселитися можна на базі відпочинку або в готелі , В Ессо їх більш ніж достатньо. Тільки відразу перевіряйте, блищить Чи під вікнами басейн з термальною водою.

Ще по темі: Від Амазонки до Ямалу: кращі місця для етнотуризму

Заберіть на Авачинську сопку

Авачинский вулкан на Камчатці по-свійськи звуть домашнім. І ім'я «для друзів» у нього є - Авача. Милуватися їм можна і з Петропавловська-Камчатського , Але цікавіше все ж піднятися на вершину. Якщо в походи ви ніколи не ходили, не хвилюйтеся: Авача підкориться людині майже з будь-фізичною підготовкою. 5-6 годин до запаморочливої ​​позначки 2 741 метр, ще 3 години на зворотну дорогу - і у вас буде залізобетонний привід пишатися собою.

Збираючись на Авачинский вулкан, прихопіть хліба для евражек. Ці зворушливі ховрахи живуть біля турбаз біля підніжжя і ніколи не відмовляються від частування. Вони звикли до людей, охоче фотографуються і беруть їжу з рук.

НЕ пропустіть: 8 найкрасивіших гір Росії, які так і тягне підкорити

Прокатаєтеся з вулкана на лижах

Якщо ви хвацько спускаєтеся зі складних трас на лижах чи сноуборді і мрієте спробувати хели-скі , Камчатка - ідеальний вибір. Дух захопить, як тільки вертоліт відірветься від землі. В ілюмінаторі побачите іншу планету, по якій через білі сопки в'ються чорні зигзаги річок.

Сезон хели-скі, спуску на лижах по недоторканим сніжних схилах, на Камчатці триває з грудня по травень.

На місці стрибайте в м'який сніг, мчимо вниз з справжнього вулкана і викочує прямо до пляжу на Тихому океані. Ще на лижах можна спуститися в кратер Мутновского вулкана, досліджувати рельєф камчатських бухт і зробити тонни знімків на тлі нестерпно прекрасних околиць. Вечорами будете відновлювати сили червоною ікрою, смаженої нерки і купанням в гарячих джерелах. Ну не мрія чи?

Докладніше: Де в Росії кататися на гірських лижах і сноуборді

Зустрітися з чистиком і Топорков

Острів Старичков на Камчатці - це не будинок для людей похилого віку, а улюблене місце гніздування пташок-старих. Щоб було веселіше, неприступні скелі з ними ділять топорки, Кайра, чистики, баклани і моевки. Якщо хочете поглянути на галасливі пташині базари, сідайте на катер в Петропавловську-Камчатському, говорите «чао» тихій Авачинської бухті і виходите в океан. Коли доберетеся до острова, вас пересадять на гумовий човен: вона ближче підходить до скель. Тільки, цур, дивіться у всі очі: а раптом, крім птахів, побачите вухатих тюленів - сивучей?

Коли налюбуетесь вражаючою природою, прямо з катера оціните камчатську риболовлю. Вудкою і наживкою вас забезпечать , А з улову зварять смачну юшку. Родзинкою кулінарної програми буде ікра морського їжака, якого при вас дістануть з океанських глибин.

Теж цікаво: Незвичайні страви зі всієї Росії. Такого ви ще не пробували!

Дізнайтеся, що таке кухлянку і малахай

Щоб розкласти по поличках свої знання про Камчатці, загляньте в крайовий музей в Петропавловську-Камчатському. Розгляньте сонячний годинник з компасом, які носив адмірал Врангель, з'ясуйте, як шиють кухлянку і хто такий Кутх . Не пропустіть милу Сірничниці з хутра видри і белька і Поглазов на крабів розміром з таз.

Ще цікавіше гуляти по музею з екскурсоводом. Він в подробицях розповість про те, як живуть ітельмени, коряки та інші корінні народи Камчатки, а ще про те, як Берінг дістався до протоки між Європою і Азією.

Не пропустіть: 10 відмінних музеїв Росії, в яких варто побувати

5 способів заощадити в подорожі на Камчатку

Камчатка тільки здається дорогою і недоступною. Дотримуйтесь наших порад і самі здивуєтеся, скільки залишиться в заначці до кінця відпустки. Буде відмінний привід побалувати себе зайвої банкою червоної ікри.

Дізнайтеся, коли квитки на Камчатку коштують дешевше. Ціни на авіаквитки сильно змінюються протягом року . Якщо не хочете переплачувати, уникайте свят і високого сезону, коли дорожчає відразу все: авіаквитки, житло і екскурсії.

За нашими даними, найдорожче летіти на Камчатку в липні, серпні та листопаді - переплатите до 39% від середньорічної ціни. У червні частина доріг буде закрита через весняного бездоріжжя, зате вже тепло і ще мало комарів, а на квитки витратите десь на 20-27 тисяч рублів менше максимальної ціни. У березні зможете побувати на стійбище оленярів, полихачить на собачих упряжках і спробувати себе в хели-скі, заощадивши при цьому до 35 тисяч рублів у порівнянні з серпневими цінами.

Замовляйте квитки заздалегідь. Купуйте квитки на Камчатку мінімум за півроку до поїздки і заощаджуйте до третини їх середньої вартості.

Комбінуйте тури з самостійним туризмом. У Долину гейзерів ви навряд чи потрапите самі - доведеться купити організовану екскурсію. Але до багатьох визначних пам'яток дістатися - простіше простого, а значить, можна не витрачати гроші на посередників. Погортайте путівник, вивчіть звіти в блогах і на форумах і вперед, в самостійну подорож .

Користуйтеся громадським транспортом. До підніжжя Ключевського вулкана можна долетіти на вертольоті. А можна дістатися на автобусі, пройти залишок шляху пішки, а на різницю в ціні в наступний раз зганяти в Сочі .

Шукайте недороге житло. Погляньте на пропозиції різних систем бронювання в одному місці , Щоб не гадати, чи буде дешевше на Booking.com або Agoda.com. А ще придивіться до гостьовим будинкам, хостелах і недорогим баз відпочинку: на карколомний сервіс не розраховуйте, але все необхідне у вас буде. Якщо готові пірнути в новий досвід з головою, спробуйте каучсерфінг - це безкоштовно.

Знайти дешеві квитки на Камчатку

Читайте також:

Простий гід для тих, хто хоче подорожувати без турагентств

14 приводів з'їздити на Далекий Схід

11 вірних способів полюбити Байкал

Найкрасивіші дороги Росії, від яких захоплює дух

10 відмінних маршрутів для подорожі на велосипеді

А на їх місці залишається тільки одне питання: «Невже це все відбувається зі мною?
» І правда, де ще ви опинитеся на гейзерних поле, поніжитися в гарячому джерелі з видом на вулкан і скотитися на лижах до Тихого океану?
Так, дорого, але коли ще доведеться поглянути на Марс з висоти пташиного польоту?
Ну не мрія чи?
Тільки, цур, дивіться у всі очі: а раптом, крім птахів, побачите вухатих тюленів - сивучей?
А на їх місці залишається тільки одне питання: «Невже це все відбувається зі мною?
» І правда, де ще ви опинитеся на гейзерних поле, поніжитися в гарячому джерелі з видом на вулкан і скотитися на лижах до Тихого океану?
Так, дорого, але коли ще доведеться поглянути на Марс з висоти пташиного польоту?
Ну не мрія чи?
Тільки, цур, дивіться у всі очі: а раптом, крім птахів, побачите вухатих тюленів - сивучей?

Новости