Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Грузія погодилася на вступ Росії до СОТ

Грузія погодилася пустити Росію до Світової організації торгівлі, схваливши компромісний варіант, запропонований швейцарською стороною. Про це повідомив заступник голови грузинського МЗС Сергій Капанадзе. Грузія погодилася пустити Росію до Світової організації торгівлі, схваливши компромісний варіант, запропонований швейцарською стороною

Напередодні в швейцарській Женеві стартував раунд переговорів про приєднання Росії до організації, і робоча група відхилила вимогу грузинської сторони відкласти рішення. Головні розбіжності Росії і Грузії стосуються зміни режиму контролю над переміщеннями товарів на кордоні Росії з Південною Осетією і Абхазією.

Грузія поступилася Москві в цьому питанні, погодившись на електронне стеження і обмін даними за поставками вантажів на цій ділянці, відзначають джерела Reuters. Раніше влада наполягала на присутність іноземних спостерігачів на кордоні Росії з Абхазією та Південною Осетією. Однак нові пропозиції ще не розглянуті і не схвалені Росією, передає " Газета.ру ".

До сьогоднішнього дня Грузія, яка є членом СОТ з 2000 року, залишалася єдиною державою, яке виступало проти вступу Росії до цієї організації. Грузино-російські переговори були відновлені в березні цього року і проходять в Женеві за посередництва Швейцарії. Останні раунди переговорів закінчувалися зовсім безрезультатно.

Експерти раніше називали стартував в Женеві раунд багатосторонніх консультацій щодо приєднання Росії до СОТ фінальним. Вже на засіданні 15-17 грудня Генеральна рада СОТ може схвалити приєднання Росії до організації, чого Москва домагається 18 років.

Тим часом, заступник голови Мінекономрозвитку Андрій Слєпнєв сьогодні повідомив, що якщо поставки автокомпонентів з Європи в Росію після вступу РФ до СОТ різко знизяться, компенсація Євросоюзу може бути реалізована у вигляді тарифної квоти на безмитне ввезення авотокомпонентов або на поставки по зниженим мит. Виняток, за його словами, складають кризові явища, коли падає рівень взаємної торгівлі в цілому, передає " погляд ".

У 2011 році РФ змінила умови промислового складання, що викликало претензії у ході переговорів по СОТ. За нового режиму промсборки великий автовиробник (або група автовиробників) зобов'язується, зокрема, випускати не менше 300 тис. Моторних транспортних засобів на рік не пізніше ніж через чотири роки з дати набрання додаткові угоди в силу.

СОТ об'єднує 153 країни, і рішення про вступ в організацію приймаються на основі консенсусу.

Новости