Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Зустрічаємо Новий рік - 2020 на Німеччині: в Берліні і Мюнхені

  1. Новий рік в Мюнхені - 2020
  2. Де зустріти свято?
  3. Куди сходити в Мюнхені під час свят?
  4. Ціни в Мюнхені на Новий рік - 2020
  5. Відгуки туристів і корисні поради
  6. Новий рік в Берліні - 2020
  7. Де зустріти свято?
  8. Куди піти на свята?
  9. Ціни в Берліні на Новий рік - 2020
  10. Відгуки та поради туристів

Розповідаємо, де і як краще зустріти Новий рік - 2020 на Німеччині (Мюнхені та Берліні): ресторани і пивні, ціни на їжу та проживання, поради туристів і рекомендації, що подивитися.

Новий рік в Німеччині асоціюється з гучними різдвяними ринками, гарячим глінтвейном і ароматом знаменитих баварських ковбасок. Мюнхен гостинно відкриває двері для всіх приїжджих, які прагнуть сюди за новими враженнями, не відстає від нього і Берлін. Любителів шопінгу тут чекають довгоочікувані знижки, а молодь зможе відвідати запальні вечірки.

Шукайте авторські цікаві екскурсії на сайтах Sputnik і Tripster . Індивідуальні та групові, без натовпів туристів і російською мовою.

Шукати квитки →

Шукати готель →

Читайте статтю-підказку, як правильно шукати дешеві авіаквитки .

Новий рік в Мюнхені - 2020

Погода в Мюнхені на Новий рік

Погода в Баварії в цей період може бути непередбачуваною, але все ж зима тут не найсуворіша: зазвичай вдень близько нуля, може бути легкий мороз до -4 ° С. Похмурі дні видаються частіше, ніж сонячні. Сніговий покрив невеликої або відсутній.

Де зустріти свято?

Столиця Баварії славиться гучними молодіжними вечірками і шоу-програмами. Великою популярністю користується Hard Rock Cafe біля Isartor, там проходить новорічна вечірка під звуки живої музики. Веселі новорічні вечірки влаштовуються в нічному мегаклубе Kultfabrik недалеко від Ostbahnhof, на його території функціонують відразу 25 нічних закладів.

Весело зустріти Новий рік в Мюнхені можна в одному ресторанів або пивних. Знамениті пивні "Августінер", "Хофбройхаус" і "Левенброй" в свята переповнені відвідувачами - тут найсмачніше баварське пиво і страви національної кухні: мюнхенські ковбаски, свиняча рулька, бретцель, телятина з брусницею, оленина.

У пивній "Августінер" в центрі міста свято починається о сьомій вечора: в програмі жива музика і конкурси. В меню маринована телятина, шинка, салат з крабів, яловичина з овочами і десерти. В "Левенброй" є танцювальний майданчик, в "Хофбройхаус" грає жива музика.

(Фото © acren23 / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC 2.0)

Куди сходити в Мюнхені під час свят?

Серце Мюнхена - це Мариенплатц (Marienplatz), вночі сюди приходять жителі і гості міста, щоб зустріти свято салютом і феєрверками.

Різдвяний фестиваль Tollwood проходить на пагорбах Theresiewiese (в місці проведення знаменитого Октоберфесту). У програмі театральні та циркові вистави, вар'єте і музичні виступи до 31 грудня.

Відвідавши мюнхенські пам'ятки, можна заглянути в містечко Sausalitos, що біля Marienplatz, або щільно повечеряти за прийнятні гроші в Мaredo. Цінителі класичної музики зможуть відвідати Мюнхенську філармонію або Баварську державну оперу, тільки квитки слід бронювати заздалегідь.

Ціни в Мюнхені на Новий рік - 2020

Німеччина - досить дорога країна, але житло можна знайти за прийнятні гроші, тільки бронювати потрібно заздалегідь. Чим ближче до зимових свят, тим менше шансів знайти житло за доступними цінами. Шукати готелі рекомендуємо на сервісі Roomguru.ru - він знаходить кращу ціну серед кількох систем бронювання.

Готелі. На новий 2020 рік у Мюнхені ціна двомісного номера в готелі рівня 3 * в межах 70-120 євро (центр міста). Наприклад, хороші відгуки у готелю Stachus 3 * . 4-зіркові готелі стоять вже значно дорожче - від 200 євро за ніч, "п'ятірки" - від 400 євро за ніч. Трохи подалі від центру ціни на готелі в Мюнхені трохи нижче.

Шукати готель →

(Фото © GGVogman / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC 2.0)

Квитки. Що ж стосується авіаквитків, то в новорічні дати переліт Москва - Мюнхен і назад коштує від 15 тисяч рублів, з Петербурга - стільки ж.

Знайти квитки →

Кафе і ресторани. За відгуками туристів, зустріч нового 2020 року в Мюнхені в ресторані середнього рівня обійдеться від 100 до 200 євро з програмою, в елітному закладі 350-450 євро, вечірка в Hard Rock Cafe - 200 євро з людини. У денний час поїсти в мюнхенському кафе можна за 20-30 євро з людини, вечеря в гарному місці обійдеться в 45-50 євро. Пиво коштує 3,5-4,5 євро за кухоль.

Відгуки туристів і корисні поради

Отже, якщо є бажання зустріти Новий рік - 2020 на Мюнхені, то кілька порад від туристів, раніше там побували, допоможуть зробити поїздку незабутньою.

  1. Не варто селитися в районі Hauptnahnhof - біля центрального вокзалу. Це не дуже благополучний квартал, населений арабами і турками. Кишенькові злодії, сумнівні заклади, ігрові будинки - це явно не те, що потрібно звичайному туристові, що приїхав провести зимові свята в Баварії. Спокійні райони для туристів: Haidhausen, Maxvorstadt (не у вокзалу), Schwabing, Bogenhausen, Lehel.
  2. Де зустрічати Новий рік, багато в чому залежить від віку і темпераменту. Молоді буде цікаво на головній площі Марієнплац: весела метушня, шум, феєрверки, море вражень. Інший варіант - нічний клуб з дискотекою нон-стоп. Солідним людям старшого віку буде цікаво посидіти в якомусь автентичному містечку, яких в Мюнхені безліч.

Навіть якщо не дуже пощастить з погодою, Мюнхен настільки цікавий місто, що новорічні канікули пролетять як одна мить. Зимові пейзажі дуже вражають, тому радимо з'їздити в довколишні старовинні міста Баварії : Зальцбург, Регенсбург, Нюрнберг, Інсбрук , Бамберг, відвідати чудові замки Нойшванштайн і Хоеншвангау.

Порівняйте, як святкують Новий рік і Різдво в інших країнах Європи .

Порівняйте, як святкують Новий рік і Різдво в   інших країнах Європи

(Фото © Dominik Morbitzer / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Новий рік в Берліні - 2020

Погода в Берліні на Новий рік

У січні в столиці Німеччини погода мало в своєму розпорядженні до тривалих прогулянок. Темніє рано - близько п'ятої вечора, на вулиці холодно, вітряно, іноді може йти дощ зі снігом. Днем зазвичай температура трохи вище нуля (близько + 3 ° С), вночі - невеликий мороз. Підмерзлих лід днем ​​відтає, тому взуття потрібна не слизька і зручна, а не промокає пуховик захистить від вітру і холоду. Парасолька не завадить.

Де зустріти свято?

На площі за Бранденбургскими воротами о 21:00 починає збиратися народ для святкування Нового року. Тут проходить феєричне шоу, салют і виступи музикантів. З собою міцні напої брати небажано, це не вітається місцевою поліцією. Зігрітися можна гарячим глінтвейном, який продається. На Жандарменмаркт о 20:00 розпочинається святкування, вхід 10 євро. Жива музика, танці, смажені каштани, глінтвейн.

У Берліні знайти заклад німецької кухні складніше, ніж італійської або французької. Ресторан німецької кухні Hackescher Hof в районі Хакськіх дворів відкритий до 3 години ранку. Ресторан баварської кухні Maximilians на Фрідріхштрассе пригощає рулькой і штруделем. Місцеву кухню можна знайти в Nante Eck на бульварі Унтер ден Лінден. На жаль, спроби бронювати через інтернет часто закінчуються невдачею, а знайти вільне місце 31 грудня досить складно.

У середньовічній фортеці Шпандау в Берліні Новий рік можуть зустріти романтики. Організатори пропонують справжній лицарський турнір та середньовічна трапеза, музику і танці.

(Фото © Eirik Newth / flickr.com / Ліцензія CC BY 2.0)

Куди піти на свята?

У січні, як вже було зазначено, пішки багато не нагулятися, тому буде зручно подивитися місто на тур-басі (коштує 10 євро). Обов'язково варто відвідати головні пам'ятки німецької столиці: Рейхстаг, Бранденбурзькі ворота, Александерплатц, Берлінський кафедральний собор і Музейний острів. Також в Берліні повно безкоштовних і частково безкоштовних музеїв - так ви зможете трохи заощадити. Якщо дозволить час, можна з'їздити в Потсдам. До 31 грудня працюють різдвяні ярмарки на Потсдамер Платц і Жандарменмаркт.

Якщо на вулиці холодно, то після невеликих вилазок по визначних пам'ятках можна відігрітися в берлінських пивних. Піцу краще відставити убік, в Берліні потрібно їсти місцеві делікатеси - білі ковбаски вайсвурст, КЄНІГСБЄРГСКІЄ биточки, свинячу рульку і, звичайно, ж, випити справжнього німецького пива. Демократичні ціни в стильному ресторані Ständige Vertretung біля вокзалу Фрідріхштрассе - кажуть, його завсідником б сам Герхард Шредер. Найсмачніше пиво і доступні ціни, за відгуками туристів, в ресторані Lemke на Луізенплац.

Обов'язково варто провести шопінг-вилазку по Фрідріхштрассе, заглянути в KaDeWe, порадіти знижкам і зробити необхідні і приємні покупки.

Під час новорічних свят можна відвідати Мюнхен , Прагу та інші міста Німеччині .

Під час новорічних свят можна відвідати   Мюнхен   ,   Прагу   та інші міста   Німеччині

(Фото © visitBerlin / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Ціни в Берліні на Новий рік - 2020

Готелі. Ціни в Берліні на Новий рік зазвичай підскакують. Вартість двомісного номера в центрі міста в готелі 3 * становить 130-200 євро на добу (наприклад, Dietrich Bonhoeffer 3 * ), 4 * - від 200 євро. Житло не в центрі стоїть 55-65 євро, можна знайти недорогі хостели. Шукати радимо на сервісі Roomguru.ru - він порівнює ціни на готелі серед різних систем бронювання і знаходить кращу пропозицію. Ознайомтеся з нашою добіркою недорогого житла в Берліні - там є з чого вибрати.

Шукати готель →

Квитки. Переліт в новорічні дати (кінець грудня - початок січня) в Берлін з Москви і Петербурга коштує дорожче, ніж в звичайні дні - від 15 тисяч рублів.

Знайти квитки →

Кафе і ресторани. Зустріч Нового року в ресторані обійдеться в 100 євро і вище. Середньовічний романтичну вечерю - 160 євро, вечірка в клубі з резервацією столика - від 70 до 100 євро.

Відгуки та поради туристів

Краще оселитися ближче до центру міста, звідки зручно відвідувати головні визначні пам'ятки столиці. Якщо ідея зустрічі Нового року в натовпі не радує, то про ресторан потрібно потурбуватися заздалегідь або зустрічати свято в своєму готелі. 31 грудня більшість магазинів закривається вже о 15 годині, а 1 січня не працюють весь день, це варто врахувати при плануванні новорічного відпочинку в столиці Німеччини.

Стаття по темі: як дістатися до центру міста з аеропорту Берліна .

Джерело вступного зображення: © visitBerlin / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0.

Куди сходити в Мюнхені під час свят?
Куди піти на свята?
Де зустріти свято?
Куди сходити в Мюнхені під час свят?
Де зустріти свято?
Куди піти на свята?

Новости