Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В якій послідовності зустрічають Новий рік в Росії і в світі

  1. Послідовність настання Нового року на території Росії
  2. Коли чекають Новий рік інші країни світу

Ви думаєте, Новий рік можна відзначити лише один раз на рік

Ви думаєте, Новий рік можна відзначити лише один раз на рік? Помиляєтеся. У нашій країні, через те, що Росія територіально поділена на кілька часових поясів, це можна зробити 11 разів. Уявляєте, можна загадати 11 бажань, які обов'язково збудуться, тільки потрібно знати в якій послідовності зустрічають Новий рік росіяни.

Послідовність настання Нового року на території Росії

  • Перше бажання можна сміливо загадувати о 15.00. за московським часом. Саме в цей час піднімають келихи і бажають всього найкращого близьким і друзям жителі Камчатки.
  • О 16.00 зустрічають Новий рік в Магаданській області і Південно-Сахалінську.
  • В 17:00. під бій курантів спалюють папірець із заповітним бажанням і випивають її разом з шампанським у Владивостоці, Хабаровську і Уссурійську.
  • О 18.00. це зроблять в Читі, Благовєщенську, Забайкаллі і Амурської області. В цей же час, в Якутії дух холоду - Чисхаан (наш Дідусь Мороз) виконує всі бажання, для цього потрібно лише доторкнутися до його чарівного ціпку і вимовити загадане вголос.
  • О 19.00 зустрічають Новий рік в Іркутську, Улан-Уде і Бурятії.
  • О 20.00. в Красноярському, Алтайському краї, Кемеровській, Томській, Новосибірській областях, в республіці Тиви.
  • 21.00. Чергове бажання загадують разом з жителями Омської і Свердловської областей.
  • О 22.00. міста Челябінська, Тюмені, Пермі, республіки Башкортостану.
  • 23.00. Новий рік досягне Удмуртії, Самари і Тольятті, всього одну годину і він добереться до Москви.
  • О 24.00. на Червоній площі, проб'ють куранти, загримлять салюти, почнуться гуляння.
  • Але свято поспішить далі, і о першій годині ночі він прийде в Калінінградську область. Так, що є шанс, загадати ще одне бажання і після 12 години ночі - о 01.00.

Росія - це єдина країна в світі, де Новий рік зустрічають таку кількість разів.

Коли чекають Новий рік інші країни світу

Взагалі ж, на земній кулі першим зустріне свято населення маленького острова Різдва (всього 5,5 тисяч осіб), який належить республіці Кірібаті і жителі столиці королівства на краю землі (так називають його туристи) - міста Нукуалофа.

Потім, дотримуючись послідовність, острів Чатем (+0.15)., Нова Зеландія і Південний полюс в Антарктиді (+1).

З інтервалом в одну годину свято добереться до острова Фіджі (+2).

Звідти він потрапить в жарку Австралію (+3), де його зустрічають приголомшливими феєрверками і грандіозним музичним шоу. Клімат країни дозволяє проводити свято на відкритому повітрі. Рівно о 12 годині за місцевим часом в містах Австралії змовкає шум музики і гудуть автомобільних сигналів, свист і крики. Так жителі острова зустрічають Новий рік і все хороше, що сподіваються отримати з його приходом.

Коли 1 січня в Москві стрілки годинника показують 6 ранку, а в Японії 12 годин, не забудьте сказати близьким і друзям: «Акемасіте омедето!», Що означає: з новим роком, і подарувати їм на щастя граблі, щоб було чим загрібати щастя. Саме так чинять японці в цей день.

У Китаї (+6) Новий рік зустрічають, по своєму особливому календарем, який може починатися в один з днів кінця січня або початку лютого. У цей день прощають і забувають старі образи. Вся родина збирається за святковою вечерею, а на вулицях проходять ходи людей, які тримають в руках запалені ліхтарі. Так висвітлюють шлях Нового року.

+7 маршрут свята пройде через Індонезію,

+8 зустрічають свято в Бангладеш і Шрі-Ланці. І хоча Новий рік місцеві жителі відзначають в квітні, для туристів в новорічну ніч вони влаштовують барвисті феєрверки і пляжні вечірки. На вечерю подають омарів і королівських креветок.

Не порушуючи послідовність, Новий рік чекають інші країни Пакистан (+9), Вірменія, Азербайджан (+10).
У Вірменії свято відзначають цілих три рази в рік: 21 марта (Аманор), 11 серпня (Навасард) і 1 січня. У ці дні близькі і рідні люди дарують один одному подарунки, ворожать і збираються за багатим сімейним столом.

+12 Новий рік зустрічають в Греції, Румунії, Туреччини, Ізраїлі, Фінляндії.

+13 в Бельгії, Італії, Франції, Угорщини, Швеції.

+14 в Великобританії, Португалії.

+16 в приголомшливою Бразилії.

+ 17.30-20.30 в різних районах Канади і США.

+23 на Алясці.

+ 24 на Гавайських островах.

Останніми зустрінуть Новий рік жителі незалежного острівної держави Самоа, в цей час на острові Різдва буде вже 2 січня!

Всі країни світу зустрічають Новий рік по-різному. Але для всіх цей день самий особливий і найчарівніший. Він уособлює можливість залишити все погане в минулому і дарує надію на щастя!

Новости