Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новий рік в Японії

  1. Новий рік в Японії: традиції та підготовка
  2. Святкування Нового року в Японії

Новорічні свята - найочікуваніша і чарівний час в році Новорічні свята - найочікуваніша і чарівний час в році. Плануючи зимові канікули, багато хто хотів би зануритися в незвичайну і, навіть, екзотичну атмосферу. Вашим джерелом натхнення і запорукою прекрасного настрою на прийдешні 12 місяців може стати поїздка на Новий рік в Японії.

Зустріч Нового року в Японії приурочена до офіційно прийнятої датою у всіх країнах світу - 1 січня. Однак це відбулося порівняно недавно - в 1873 році. Раніше Новий рік в Країні Вранішнього Сонця відзначався по Китайським календарем. Незважаючи на такі зміни, в Японії збереглися притаманні країнам Сходу традиції святкування.

А ось Різдво в Японії не є державним святом. Однак японці його відзначають - по вулицях ходять Санта-Клауси з подарунками, а самі жителі влаштовують гучні і веселі вечірки.

Новий рік в Японії: традиції та підготовка

Готуватися до святкування Нового року в Японії починають в листопаді. Відкриваються розпродажі, новорічні базари, прикрашаються будинки та вулиці. Міста рясніють яскравими иллюминациями, торговці пропонують придбати сувеніри, прикраси для дому і святкового столу.

До зустрічі Нового року японці готуються ґрунтовно. За традицією кожна сім'я повинна запастися стрілами хамаюмі (служать талісманом для житла і домочадців), кораблями Такара-буне (символ повноти життя і багатства) і лялькою Дарума з дерева (приносить удачу і гармонію). Крім того, обов'язковим атрибутом Нового року в Японії є статуетка або зображення символу року за Східним календарем.

Для японців важливо підготувати до наступаючого року своє житло Для японців важливо підготувати до наступаючого року своє житло. Згідно з традицією, 13 грудня кожного року відбувається «сусу Хара» - ретельне прибирання кожного куточка будинку. В Японії впевнені, що брудне житло ніколи не відвідає Тосігамі - божество, яке приносить удачу і багатство. В знак поваги до божественного гостю японці встановлюють на вході в житло спеціальні композиції - «кадомацу». Вони виготовляються з сосни, бамбукового дерева і листя папороті.

31 грудня в Японії роздають борги, проводять заключну прибирання і готують страви на новорічний стіл . Після цього, японці приймають ванну і вбираються для зустрічі Нового року. Особлива увага приділяється колірній гамі одягу. Молоді люди надягають традиційне кімоно світлих відтінків, а більш старші - одягаються в темні тони.

Святкування Нового року в Японії

Святкування Нового року в Японії

Про те, що Новий рік вступив в права, в Японії сповіщають дзвони храмів з усіх куточків країни. Дзвони б'ють рівно 108 разів. В Японії вважається, що саме стільки гріхів підстерігає людей, а кожен передзвін дзвонів їх виганяє. Після 108-ого удару японці, як правило, відвідують храми і собори, а потім, спрямовуються додому до новорічного столу.

На Новий рік в Японії їдуть люди, які віддають перевагу спокійну атмосферу і розслабляючий відпочинок. Японці не зустрічають Новий рік гучними вечірками і масштабними гуляннями. Спиртне тут не ллється рікою, а по проспектах не розгулюють радісні жителі. Новий рік в Японії - дійсно сімейне торжество.


Новости