Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Місця, де зустрічають Новий рік першими

Коли у нас ще йдуть останні гарячкові приготування до зустрічі Нового року, деякі жителі Землі вже не тільки його зустріли і добре повеселилися, але до цього часу навіть встигли відпочити і виспатися. Бо є місця в світі, де Новий рік зустрічають набагато раніше, ніж у нас. У нашій фотогалереї ми представляємо ті місця, де зустрічають Новий рік першими на нашій планеті.

13 ФОТО

13 ФОТО

1. Традиційно першими зустрінуть Новий 2015 рік на Кірібаті. А якщо більш конкретно, то на Лінійних островах, які розташовані східніше, ніж інші острови цієї країни. У 1994 році один з кандидатів в президенти пообіцяв громадянам, що якщо він переможе на виборах, то зробить так, що на Кірібаті будуть першими святкувати Новий рік у всьому світі. Він виграв і дотримав слова: переніс демаркаційну лінію часу (умовна лінія на карті годинних поясів). З того часу Кірібаті розділена на три часових пояси, а в самій східній з них опівночі настає на 14 годин раніше, ніж в Лондоні. (Фото: DS355 / flickr.com).

com)

2. У тому ж часовому поясі, що і Кірібаті, знаходиться Токелау, яка включає в себе групу островів, що складаються з трьох коралових атолів: Атафу, Нукуноно і Факаофо. Це залежна територія від Нової Зеландії. Зміна часового поясу тут сталося зовсім недавно, в 2011 році, а головною причиною цього стала проблема взаємодії в контактах з Новою Зеландією, оскільки раніше острів знаходився по іншій стороні демаркаційної лінії часу. (Фото: Haanee Naeem / flickr.com).

com)

3. На годину пізніше Новий рік зустрінуть жителі Самоа. У 2011 році там теж відбулася зміна часового поясу, дата 30 грудня 2011 року в календарі Самоа була відсутня. Це було зроблено для кращої взаємодії і розвитку співробітництва з Австралією та Новою Зеландією. Що цікаво, попереднє зміна часового поясу було проведено в 1892 році для того, щоб підігнати час до каліфорнійського. (Фото: Savai'i Island / flickr.com).

com)

4. У той же час, що і в Самоа, будуть зустрічати Новий рік мешканці Тонга - острова, розташованого в одній третині шляху між Новою Зеландією і Гаваями, на південь від Самоа. (Фото: pintxomoruno / flickr.com).

com)

5. Наступними зустрінуть Новий рік жителі островів Чатем. Цей невеликий архіпелаг, який складається з двох населених островів - Чатем і Пітта. Інші невеликі острови мають статус резервацій і, в основному, недоступні як для жителів островів, так і для туристів. Що цікаво, у острова Чатем є свій власний часовий пояс, який відрізняється на 45 хвилин (менше) від часу в Новій Зеландії. (Фото: Phil Pledger / flickr.com).

com)

6. Після жителів островів Чатем наступними Новий 2015 рік зустрінуть в Новій Зеландії. (Фото: Philipp Klinger Photography / flickr.com).

com)

7. У той же час, що і в Новій Зеландії, зустрінуть Новий рік в Фіджі. Це держава, яка розташована на 322 островах і острівцях вулканічного походження, оточені кораловими рифами, з яких населені лише 110 островів. (Фото: brad / flickr.com).

com)

8. Перше материковое держава, жителі якого відзначатимуть Новий 2015 рік (одночасно з жителями Нової Зеландії і Фіджі) - це Росія, а точніше, місто Петропавловськ-Камчатський, розташований в південно-східній частині вулканічного півострова Камчатка. (Фото: Jasja / flickr.com).

com)

9. У такому ж часовому поясі, як і Петропавловськ-Камчатський, знаходяться численні дрібні острови і архіпелаги в Тихому океані: Тувалу, Науру, Уолліс і Футуна, Уейк і Маршаллові острова. На фото: острів Науру. (Фото: Hadi Zaher / flickr.com).

com)

10. Подорожуємо далі і рухаємося на захід. Наступними Новий рік зустрінуть жителі Нової Каледонії - французької заморської території, розташованої в західній частині Тихого океану, в Меланезії, близько 1400 кілометрів на схід від Австралії і 1500 кілометрів на північний захід від Нової Зеландії. (Фото: Tonton des Iles-Bye bye Everyone /flickr.com).

Країни, які святкують Новий рік одночасно з Нової Каледонії, це: Вануату, Мікронезія і Соломонові Острови.

Країни, які святкують Новий рік одночасно з Нової Каледонії, це: Вануату, Мікронезія і Соломонові Острови

11. Разом з Нової Каледонії Новий 2015 рік зустрінуть жителі ще одного російського міста - Магадана. (Фото: Бродяга / flickr.com).

com)

12. У своїй подорожі ми, нарешті, прибули до Австралії, де першими зустрінуть Новий рік, звичайно ж, жителі східного узбережжя - Сіднея і Мельбурна. (Фото: El Mundo, Economía y Negocios / flickr.com).

com)

13. Одночасно з жителями Сіднея і Мельбурна Новий рік зустрінуть у Владивостоці і на таких тихоокеанських островах, як: Гуам, Маріанські острови і Папуа - Нова Гвінея. На фото: острів Гуам.

Новости