Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як зустрічають Новий рік у різних країнах - Trust.UA

  1. Як зустрічають Новий рік у різних країнах До Нового року-2013 залишається не так вже й багато часу....
  2. Як зустрічають Новий рік у різних країнах

Як зустрічають Новий рік у різних країнах

До Нового року-2013 залишається не так вже й багато часу. І в усьому світі, не дивлячись на добробут країни і її жителів, роблять все можливе, щоб новорічні свята були найкращими. Але в різних країнах його святкують по-своєму.

Австрійці, наприклад, не мислять новорічних гулянь без пуншу і святого Сильвестра. У переддень свята всі прикрашається гірляндами, зробленими з ялинових гілок. Опівночі замість звичних для нас курантів звучать звуки труб. А ось найщирішим поздоровленням у них вважається полум'яний поцілунок.
Добра прикмета: почути дзвін «Дзвони світу» на площі святого Стефана і зустрівши сажотруса - забруднитися про нього, тоді удачі не минути в Новому році, вірять австрійці.

Традиційним блюдом є запечене порося. Вранці дітвора виспівує новорічні пісні, і отримує за це солодощі у вигляді сажотрусів, підков, маленьких свиней. Вважається, що вони приносять удачу.

Італія

Згідно з повір'ям, в новорічну ніч на чарівній мітлі прилітає добра Фея Бефана. Вона відкриває двері маленьким золотим ключиком і, увійшовши в кімнату, де сплять діти, наповнює подарунками дитячі панчохи, спеціально підвішені до каміна. Тому, хто погано вчився або пустував, Бефана залишає щіпку золи або вугіллячко.

Італійський Дід Мороз - Баббо Натале.

В Італії вважається, що Новий рік треба починати, звільнившись від усього старого. Тому в Новорічну ніч прийнято викидати з вікон старі речі.

Італійцям цей звичай дуже подобається, і вони виконують його свій пристрастю, властивою жителям півдня: у вікно летять старі праски, стільці та інший непотріб. Згідно прикметам, що звільнилося місце неодмінно займуть нові речі.

Згідно прикметам, що звільнилося місце неодмінно займуть нові речі

На новорічному столі в італійців обов'язково присутні горіхи, сочевиця і виноград - символи довголіття, здоров'я і благополуччя.

В італійській провінції здавна існує такий звичай 1 січня рано вранці додому необхідно принести воду з джерела. "Есле тобі нічого подарувати друзям, - говорять італійці, - подаруй воду з оливковою гілочкою". Вважається, що вода приносить щастя.

Для італійців також важливо, кого вони першим зустрінуть в новому році.

Якщо 1 січня першим зустрічним, якого побачить італієць, буде чернець або священик - це погано. Небажано також зустрінеться з маленькою дитиною, а зустріти горбатого діда - це на щастя.

Еквадор

В Еквадорі рівно опівночі ляльки будуть спалені під так званий "плач вдів", які оплакують своїх "поганих мужів". Як правило, "вдів" зображують чоловіки, переодягнені в жіночий одяг, з макіяжем і в перуках.

Для тих, хто хоче весь рік подорожувати, традиція наказує: поки годинник б'є 12 разів, бігати з валізою або великою сумкою в руці навколо будинку.

Для тих, хто хоче весь рік подорожувати, традиція наказує: поки годинник б'є 12 разів, бігати з валізою або великою сумкою в руці навколо будинку

Ви хочете сильно розбагатіти в наступаючому році або здобути більшу любов? Щоб гроші в новому році "падали як сніг на голову", необхідно, як тільки годинник проб'є 12, надіти нижню білизну жовтих відтінків.

Якщо потрібні не гроші, а щастя в особистому житті, то білизна повинна бути червоного кольору.

Кращий спосіб позбавлення від усіх сумних моментів, що трапилися в році, що минає, еквадорці бачать в тому, щоб викинути на вулицю склянку з водою, з яким вщент розіб'ється все погане.

Швеція

У Швеції перед Новим роком діти вибирають королеву світла Лючію. Її наряджають у білу сукню, на голову надягають корону із запаленими свічками.

Лючія приносить подарунки дітям і ласощі домашнім тваринам: кішці - вершки, собаці - цукрову кісточку, ослику - морква. У святкову ніч у будинках не гасне світло, вулиці яскраво освітлені.

ПАР

У промисловій столиці цієї держави - Йоганнесбурзі - жителі одного з кварталів традиційно відзначають Новий рік, викидаючи їх вікон різні предмети - від пляшок до великогабаритних меблів.

Поліція ПАР вже закрила квартал Хілброу для руху автотранспорту і звернулася до проживають в районі з проханням не викидати холодильники з вікон в новорічну ніч. За словами представника поліції, в зв'язку з існуючою традицією цей квартал вважається найнебезпечнішим в місті.

За словами представника поліції, в зв'язку з існуючою традицією цей квартал вважається найнебезпечнішим в місті

"Ми поширили тисячі листівок з проханням не викидати з вікон такі предмети як холодильники і не стріляти в повітря з вогнепальної зброї", - заявив представник південноафриканської поліції Крайбн Неду.

У новорічну ніч цей квартал патрулюватимуть близько 100 поліцейських.

Англія

В Англії прийнято на Новий рік розігрувати вистави для дітей на сюжети старовинних англійських казок.

Лорд Безлад веде за собою веселий карнавальний хід, в якому беруть участь казкові персонажі: Хобі Хорс, Березневий заєць, Дурниця, Панч та інші. Всю новорічну ніч вуличні торговці продають іграшки, свистульки, пищалки, маски, повітряні кулі.

Саме в Англії виник звичай обмінюватися до Нового року вітальними листівками. Перша новорічна листівка була надрукована в Лондоні в 1843 році.

Перед сном діти ставлять на стіл тарілку для подарунків, які їм принесе Санта Клаус, а в черевики кладуть сіно - частування для ослика.

Про прихід Нового року сповіщає дзвін. Правда дзвонити він починає трохи раніше півночі і робить це "пошепки" - ковдру, якою він закутаний, заважає йому продемонструвати всю міць.

Але рівно о дванадцятій дзвони роздягають, і вони починають гучно дзвонити в честь Нового року.

У ці хвилини закохані, щоб не розлучатися в майбутньому році, повинні поцілуватися під гілкою омели, що вважається магічним деревом.

В англійських будинках до новорічного столу подають індичку з кашатнамі і смаженою картоплею під соусом, а також тушковану брюссельську капусту з м'ясними пирогами, після чого слідують пудинг, солодощі, фрукти.

На Британських островах має велике поширення звичай "впуску Нового року" - символічний рубіж переходу від минулого життя до нової. Коли годинник б'є 12, відкривають задні двері будинку, щоб випустити Старий рік, а з останнім ударом годинника відкривають передні двері, впускаючи Новий рік.

Шотландія

У Шотландії свято Нового року називають "Хогмані". На вулицях свято зустрічають шотландської піснею на слова Роберта Бернса.

За звичаєм на новорічну ніч підпалюють бочки з дьогтем і котять їх по вулицях, спалюючи, таким чином, Старий рік і запрошуючи Новий.

Шотландці вважають, що від того, хто увійде першим в їх будинок в новому році, залежить удача чи невдача в родині на весь наступний рік. Велику удачу, на їхню думку, приносить темноволосий чоловік, який вносить в будинок подарунки. Ця традиція називається "Ферст футинг".

На Новий рік готують особливі традиційні страви: на сніданок зазвичай подають вівсяні коржі, пудинг, особливий сорт сиру - Кеббі, на обід - вареного гусака або біфштекс, пиріг або яблука, запечені в тесті.

Гості повинні неодмінно принести з собою шматочок вугілля, щоб кинути в новорічний камін. Рівно опівночі розчиняються навстіж двері, щоб випустити старий і впустити Новий Рік.

Рівно опівночі розчиняються навстіж двері, щоб випустити старий і впустити Новий Рік

Колумбія

Головний герой новорічного карнавалу в Колумбії - Старий рік. Він розгулює в юрбі на високих ходулях і розповідає дітям смішні історії.

Папа Паскуале - колумбійський Дід Мороз. Ніхто краще за нього не вміє влаштовувати феєрверки.

Напередодні Нового року на вулицях Боготи проходить парад ляльок: десятки лялькових клоунів, відьом та інших казкових персонажів, прикріплених до дахів машин, проїжджають по вулицях Канделаріі - найдавнішого району колумбійської столиці, прощаючись з жителями міста.

В'єтнам

Новий рік, Свято Весни, Тет - всі ці назви найвеселішого в'єтнамського свята. Гілки квітучого персика - символ Нового року - повинні бути в кожному домі.

Діти з нетерпінням чекають півночі, коли можна почати стрілянину маленькими саморобними хлопавками.

У В'єтнамі Новий рік відзначається за місячним календарем, між 21 січня і 19 лютого, коли тут настає рання весна.

За святковим столом - букети квітів. У новорічну ніч прийнято дарувати один одному гілочки персикового дерева з набряклими нирками.

З настанням сутінків в'єтнамці розводять багаття в парках, садах або на вулицях, біля вогнищ збираються кілька сімей. На вугіллі готуються особливі ласощі з рису.

У цю ніч забуваються всі сварки, прощаються всі образи. В'єтнамці вважають, що в кожному будинку живе бог, і в Новий Рік цей бог відправляється на небеса, щоб там розповісти, як провів рік, що минає кожен з членів сім'ї.

Колись в'єтнамці вірили, що бог плаває на спині коропа. У наш час на Новий рік в'єтнамці іноді купують живого коропа, а потім випускають його в річку або ставок. Вони також вважають, що перша людина, яка увійде в їхній будинок в Новому Році, принесе удачу чи невдачу в наступаючому році.

Найкращі прем'єри 2012 року. ФОТО

Топ події 2012

Як зустрічають Новий рік у різних країнах


До Нового року-2013 залишається не так вже й багато часу. І в усьому світі, не дивлячись на добробут країни і її жителів, роблять все можливе, щоб новорічні свята були найкращими. Але в різних країнах його святкують по-своєму.

Австрійці, наприклад, не мислять новорічних гулянь без пуншу і святого Сильвестра. У переддень свята всі прикрашається гірляндами, зробленими з ялинових гілок. Опівночі замість звичних для нас курантів звучать звуки труб. А ось найщирішим поздоровленням у них вважається полум'яний поцілунок.
Добра прикмета: почути дзвін «Дзвони світу» на площі святого Стефана і зустрівши сажотруса - забруднитися про нього, тоді удачі не минути в Новому році, вірять австрійці.

Традиційним блюдом є запечене порося. Вранці дітвора виспівує новорічні пісні, і отримує за це солодощі у вигляді сажотрусів, підков, маленьких свиней. Вважається, що вони приносять удачу.

Італія

Згідно з повір'ям, в новорічну ніч на чарівній мітлі прилітає добра Фея Бефана. Вона відкриває двері маленьким золотим ключиком і, увійшовши в кімнату, де сплять діти, наповнює подарунками дитячі панчохи, спеціально підвішені до каміна. Тому, хто погано вчився або пустував, Бефана залишає щіпку золи або вугіллячко.

Італійський Дід Мороз - Баббо Натале.

В Італії вважається, що Новий рік треба починати, звільнившись від усього старого. Тому в Новорічну ніч прийнято викидати з вікон старі речі.

Італійцям цей звичай дуже подобається, і вони виконують його свій пристрастю, властивою жителям півдня: у вікно летять старі праски, стільці та інший непотріб. Згідно прикметам, що звільнилося місце неодмінно займуть нові речі.

Згідно прикметам, що звільнилося місце неодмінно займуть нові речі

На новорічному столі в італійців обов'язково присутні горіхи, сочевиця і виноград - символи довголіття, здоров'я і благополуччя.

В італійській провінції здавна існує такий звичай 1 січня рано вранці додому необхідно принести воду з джерела. "Есле тобі нічого подарувати друзям, - говорять італійці, - подаруй воду з оливковою гілочкою". Вважається, що вода приносить щастя.

Для італійців також важливо, кого вони першим зустрінуть в новому році.

Якщо 1 січня першим зустрічним, якого побачить італієць, буде чернець або священик - це погано. Небажано також зустрінеться з маленькою дитиною, а зустріти горбатого діда - це на щастя.

Еквадор

В Еквадорі рівно опівночі ляльки будуть спалені під так званий "плач вдів", які оплакують своїх "поганих мужів". Як правило, "вдів" зображують чоловіки, переодягнені в жіночий одяг, з макіяжем і в перуках.

Для тих, хто хоче весь рік подорожувати, традиція наказує: поки годинник б'є 12 разів, бігати з валізою або великою сумкою в руці навколо будинку.

Для тих, хто хоче весь рік подорожувати, традиція наказує: поки годинник б'є 12 разів, бігати з валізою або великою сумкою в руці навколо будинку

Ви хочете сильно розбагатіти в наступаючому році або здобути більшу любов? Щоб гроші в новому році "падали як сніг на голову", необхідно, як тільки годинник проб'є 12, надіти нижню білизну жовтих відтінків.

Якщо потрібні не гроші, а щастя в особистому житті, то білизна повинна бути червоного кольору.

Кращий спосіб позбавлення від усіх сумних моментів, що трапилися в році, що минає, еквадорці бачать в тому, щоб викинути на вулицю склянку з водою, з яким вщент розіб'ється все погане.

Швеція

У Швеції перед Новим роком діти вибирають королеву світла Лючію. Її наряджають у білу сукню, на голову надягають корону із запаленими свічками.

Лючія приносить подарунки дітям і ласощі домашнім тваринам: кішці - вершки, собаці - цукрову кісточку, ослику - морква. У святкову ніч у будинках не гасне світло, вулиці яскраво освітлені.

ПАР

У промисловій столиці цієї держави - Йоганнесбурзі - жителі одного з кварталів традиційно відзначають Новий рік, викидаючи їх вікон різні предмети - від пляшок до великогабаритних меблів.

Поліція ПАР вже закрила квартал Хілброу для руху автотранспорту і звернулася до проживають в районі з проханням не викидати холодильники з вікон в новорічну ніч. За словами представника поліції, в зв'язку з існуючою традицією цей квартал вважається найнебезпечнішим в місті.

За словами представника поліції, в зв'язку з існуючою традицією цей квартал вважається найнебезпечнішим в місті

"Ми поширили тисячі листівок з проханням не викидати з вікон такі предмети як холодильники і не стріляти в повітря з вогнепальної зброї", - заявив представник південноафриканської поліції Крайбн Неду.

У новорічну ніч цей квартал патрулюватимуть близько 100 поліцейських.

Англія

В Англії прийнято на Новий рік розігрувати вистави для дітей на сюжети старовинних англійських казок.

Лорд Безлад веде за собою веселий карнавальний хід, в якому беруть участь казкові персонажі: Хобі Хорс, Березневий заєць, Дурниця, Панч та інші. Всю новорічну ніч вуличні торговці продають іграшки, свистульки, пищалки, маски, повітряні кулі.

Саме в Англії виник звичай обмінюватися до Нового року вітальними листівками. Перша новорічна листівка була надрукована в Лондоні в 1843 році.

Перед сном діти ставлять на стіл тарілку для подарунків, які їм принесе Санта Клаус, а в черевики кладуть сіно - частування для ослика.

Про прихід Нового року сповіщає дзвін. Правда дзвонити він починає трохи раніше півночі і робить це "пошепки" - ковдру, якою він закутаний, заважає йому продемонструвати всю міць.

Але рівно о дванадцятій дзвони роздягають, і вони починають гучно дзвонити в честь Нового року.

У ці хвилини закохані, щоб не розлучатися в майбутньому році, повинні поцілуватися під гілкою омели, що вважається магічним деревом.

В англійських будинках до новорічного столу подають індичку з кашатнамі і смаженою картоплею під соусом, а також тушковану брюссельську капусту з м'ясними пирогами, після чого слідують пудинг, солодощі, фрукти.

На Британських островах має велике поширення звичай "впуску Нового року" - символічний рубіж переходу від минулого життя до нової. Коли годинник б'є 12, відкривають задні двері будинку, щоб випустити Старий рік, а з останнім ударом годинника відкривають передні двері, впускаючи Новий рік.

Шотландія

У Шотландії свято Нового року називають "Хогмані". На вулицях свято зустрічають шотландської піснею на слова Роберта Бернса.

За звичаєм на новорічну ніч підпалюють бочки з дьогтем і котять їх по вулицях, спалюючи, таким чином, Старий рік і запрошуючи Новий.

Шотландці вважають, що від того, хто увійде першим в їх будинок в новому році, залежить удача чи невдача в родині на весь наступний рік. Велику удачу, на їхню думку, приносить темноволосий чоловік, який вносить в будинок подарунки. Ця традиція називається "Ферст футинг".

На Новий рік готують особливі традиційні страви: на сніданок зазвичай подають вівсяні коржі, пудинг, особливий сорт сиру - Кеббі, на обід - вареного гусака або біфштекс, пиріг або яблука, запечені в тесті.

Гості повинні неодмінно принести з собою шматочок вугілля, щоб кинути в новорічний камін. Рівно опівночі розчиняються навстіж двері, щоб випустити старий і впустити Новий Рік.

Рівно опівночі розчиняються навстіж двері, щоб випустити старий і впустити Новий Рік

Колумбія

Головний герой новорічного карнавалу в Колумбії - Старий рік. Він розгулює в юрбі на високих ходулях і розповідає дітям смішні історії.

Папа Паскуале - колумбійський Дід Мороз. Ніхто краще за нього не вміє влаштовувати феєрверки.

Напередодні Нового року на вулицях Боготи проходить парад ляльок: десятки лялькових клоунів, відьом та інших казкових персонажів, прикріплених до дахів машин, проїжджають по вулицях Канделаріі - найдавнішого району колумбійської столиці, прощаючись з жителями міста.

В'єтнам

Новий рік, Свято Весни, Тет - всі ці назви найвеселішого в'єтнамського свята. Гілки квітучого персика - символ Нового року - повинні бути в кожному домі.

Діти з нетерпінням чекають півночі, коли можна почати стрілянину маленькими саморобними хлопавками.

У В'єтнамі Новий рік відзначається за місячним календарем, між 21 січня і 19 лютого, коли тут настає рання весна.

За святковим столом - букети квітів. У новорічну ніч прийнято дарувати один одному гілочки персикового дерева з набряклими нирками.

З настанням сутінків в'єтнамці розводять багаття в парках, садах або на вулицях, біля вогнищ збираються кілька сімей. На вугіллі готуються особливі ласощі з рису.

У цю ніч забуваються всі сварки, прощаються всі образи. В'єтнамці вважають, що в кожному будинку живе бог, і в Новий Рік цей бог відправляється на небеса, щоб там розповісти, як провів рік, що минає кожен з членів сім'ї.

Колись в'єтнамці вірили, що бог плаває на спині коропа. У наш час на Новий рік в'єтнамці іноді купують живого коропа, а потім випускають його в річку або ставок. Вони також вважають, що перша людина, яка увійде в їхній будинок в Новому Році, принесе удачу чи невдачу в наступаючому році.

Найкращі прем'єри 2012 року. ФОТО

Топ події 2012

Як зустрічають Новий рік у різних країнах


До Нового року-2013 залишається не так вже й багато часу. І в усьому світі, не дивлячись на добробут країни і її жителів, роблять все можливе, щоб новорічні свята були найкращими. Але в різних країнах його святкують по-своєму.

Австрійці, наприклад, не мислять новорічних гулянь без пуншу і святого Сильвестра. У переддень свята всі прикрашається гірляндами, зробленими з ялинових гілок. Опівночі замість звичних для нас курантів звучать звуки труб. А ось найщирішим поздоровленням у них вважається полум'яний поцілунок.
Добра прикмета: почути дзвін «Дзвони світу» на площі святого Стефана і зустрівши сажотруса - забруднитися про нього, тоді удачі не минути в Новому році, вірять австрійці.

Традиційним блюдом є запечене порося. Вранці дітвора виспівує новорічні пісні, і отримує за це солодощі у вигляді сажотрусів, підков, маленьких свиней. Вважається, що вони приносять удачу.

Італія

Згідно з повір'ям, в новорічну ніч на чарівній мітлі прилітає добра Фея Бефана. Вона відкриває двері маленьким золотим ключиком і, увійшовши в кімнату, де сплять діти, наповнює подарунками дитячі панчохи, спеціально підвішені до каміна. Тому, хто погано вчився або пустував, Бефана залишає щіпку золи або вугіллячко.

Італійський Дід Мороз - Баббо Натале.

В Італії вважається, що Новий рік треба починати, звільнившись від усього старого. Тому в Новорічну ніч прийнято викидати з вікон старі речі.

Італійцям цей звичай дуже подобається, і вони виконують його свій пристрастю, властивою жителям півдня: у вікно летять старі праски, стільці та інший непотріб. Згідно прикметам, що звільнилося місце неодмінно займуть нові речі.

Згідно прикметам, що звільнилося місце неодмінно займуть нові речі

На новорічному столі в італійців обов'язково присутні горіхи, сочевиця і виноград - символи довголіття, здоров'я і благополуччя.

В італійській провінції здавна існує такий звичай 1 січня рано вранці додому необхідно принести воду з джерела. "Есле тобі нічого подарувати друзям, - говорять італійці, - подаруй воду з оливковою гілочкою". Вважається, що вода приносить щастя.

Для італійців також важливо, кого вони першим зустрінуть в новому році.

Якщо 1 січня першим зустрічним, якого побачить італієць, буде чернець або священик - це погано. Небажано також зустрінеться з маленькою дитиною, а зустріти горбатого діда - це на щастя.

Еквадор

В Еквадорі рівно опівночі ляльки будуть спалені під так званий "плач вдів", які оплакують своїх "поганих мужів". Як правило, "вдів" зображують чоловіки, переодягнені в жіночий одяг, з макіяжем і в перуках.

Для тих, хто хоче весь рік подорожувати, традиція наказує: поки годинник б'є 12 разів, бігати з валізою або великою сумкою в руці навколо будинку.

Для тих, хто хоче весь рік подорожувати, традиція наказує: поки годинник б'є 12 разів, бігати з валізою або великою сумкою в руці навколо будинку

Ви хочете сильно розбагатіти в наступаючому році або здобути більшу любов? Щоб гроші в новому році "падали як сніг на голову", необхідно, як тільки годинник проб'є 12, надіти нижню білизну жовтих відтінків.

Якщо потрібні не гроші, а щастя в особистому житті, то білизна повинна бути червоного кольору.

Кращий спосіб позбавлення від усіх сумних моментів, що трапилися в році, що минає, еквадорці бачать в тому, щоб викинути на вулицю склянку з водою, з яким вщент розіб'ється все погане.

Швеція

У Швеції перед Новим роком діти вибирають королеву світла Лючію. Її наряджають у білу сукню, на голову надягають корону із запаленими свічками.

Лючія приносить подарунки дітям і ласощі домашнім тваринам: кішці - вершки, собаці - цукрову кісточку, ослику - морква. У святкову ніч у будинках не гасне світло, вулиці яскраво освітлені.

ПАР

У промисловій столиці цієї держави - Йоганнесбурзі - жителі одного з кварталів традиційно відзначають Новий рік, викидаючи їх вікон різні предмети - від пляшок до великогабаритних меблів.

Поліція ПАР вже закрила квартал Хілброу для руху автотранспорту і звернулася до проживають в районі з проханням не викидати холодильники з вікон в новорічну ніч. За словами представника поліції, в зв'язку з існуючою традицією цей квартал вважається найнебезпечнішим в місті.

За словами представника поліції, в зв'язку з існуючою традицією цей квартал вважається найнебезпечнішим в місті

"Ми поширили тисячі листівок з проханням не викидати з вікон такі предмети як холодильники і не стріляти в повітря з вогнепальної зброї", - заявив представник південноафриканської поліції Крайбн Неду.

У новорічну ніч цей квартал патрулюватимуть близько 100 поліцейських.

Англія

В Англії прийнято на Новий рік розігрувати вистави для дітей на сюжети старовинних англійських казок.

Лорд Безлад веде за собою веселий карнавальний хід, в якому беруть участь казкові персонажі: Хобі Хорс, Березневий заєць, Дурниця, Панч та інші. Всю новорічну ніч вуличні торговці продають іграшки, свистульки, пищалки, маски, повітряні кулі.

Саме в Англії виник звичай обмінюватися до Нового року вітальними листівками. Перша новорічна листівка була надрукована в Лондоні в 1843 році.

Перед сном діти ставлять на стіл тарілку для подарунків, які їм принесе Санта Клаус, а в черевики кладуть сіно - частування для ослика.

Про прихід Нового року сповіщає дзвін. Правда дзвонити він починає трохи раніше півночі і робить це "пошепки" - ковдру, якою він закутаний, заважає йому продемонструвати всю міць.

Але рівно о дванадцятій дзвони роздягають, і вони починають гучно дзвонити в честь Нового року.

У ці хвилини закохані, щоб не розлучатися в майбутньому році, повинні поцілуватися під гілкою омели, що вважається магічним деревом.

В англійських будинках до новорічного столу подають індичку з кашатнамі і смаженою картоплею під соусом, а також тушковану брюссельську капусту з м'ясними пирогами, після чого слідують пудинг, солодощі, фрукти.

На Британських островах має велике поширення звичай "впуску Нового року" - символічний рубіж переходу від минулого життя до нової. Коли годинник б'є 12, відкривають задні двері будинку, щоб випустити Старий рік, а з останнім ударом годинника відкривають передні двері, впускаючи Новий рік.

Шотландія

У Шотландії свято Нового року називають "Хогмані". На вулицях свято зустрічають шотландської піснею на слова Роберта Бернса.

За звичаєм на новорічну ніч підпалюють бочки з дьогтем і котять їх по вулицях, спалюючи, таким чином, Старий рік і запрошуючи Новий.

Шотландці вважають, що від того, хто увійде першим в їх будинок в новому році, залежить удача чи невдача в родині на весь наступний рік. Велику удачу, на їхню думку, приносить темноволосий чоловік, який вносить в будинок подарунки. Ця традиція називається "Ферст футинг".

На Новий рік готують особливі традиційні страви: на сніданок зазвичай подають вівсяні коржі, пудинг, особливий сорт сиру - Кеббі, на обід - вареного гусака або біфштекс, пиріг або яблука, запечені в тесті.

Гості повинні неодмінно принести з собою шматочок вугілля, щоб кинути в новорічний камін. Рівно опівночі розчиняються навстіж двері, щоб випустити старий і впустити Новий Рік.

Рівно опівночі розчиняються навстіж двері, щоб випустити старий і впустити Новий Рік

Колумбія

Головний герой новорічного карнавалу в Колумбії - Старий рік. Він розгулює в юрбі на високих ходулях і розповідає дітям смішні історії.

Папа Паскуале - колумбійський Дід Мороз. Ніхто краще за нього не вміє влаштовувати феєрверки.

Напередодні Нового року на вулицях Боготи проходить парад ляльок: десятки лялькових клоунів, відьом та інших казкових персонажів, прикріплених до дахів машин, проїжджають по вулицях Канделаріі - найдавнішого району колумбійської столиці, прощаючись з жителями міста.

В'єтнам

Новий рік, Свято Весни, Тет - всі ці назви найвеселішого в'єтнамського свята. Гілки квітучого персика - символ Нового року - повинні бути в кожному домі.

Діти з нетерпінням чекають півночі, коли можна почати стрілянину маленькими саморобними хлопавками.

У В'єтнамі Новий рік відзначається за місячним календарем, між 21 січня і 19 лютого, коли тут настає рання весна.

За святковим столом - букети квітів. У новорічну ніч прийнято дарувати один одному гілочки персикового дерева з набряклими нирками.

З настанням сутінків в'єтнамці розводять багаття в парках, садах або на вулицях, біля вогнищ збираються кілька сімей. На вугіллі готуються особливі ласощі з рису.

У цю ніч забуваються всі сварки, прощаються всі образи. В'єтнамці вважають, що в кожному будинку живе бог, і в Новий Рік цей бог відправляється на небеса, щоб там розповісти, як провів рік, що минає кожен з членів сім'ї.

Колись в'єтнамці вірили, що бог плаває на спині коропа. У наш час на Новий рік в'єтнамці іноді купують живого коропа, а потім випускають його в річку або ставок. Вони також вважають, що перша людина, яка увійде в їхній будинок в Новому Році, принесе удачу чи невдачу в наступаючому році.

Найкращі прем'єри 2012 року. ФОТО

Топ події 2012

Ви хочете сильно розбагатіти в наступаючому році або здобути більшу любов?
Ви хочете сильно розбагатіти в наступаючому році або здобути більшу любов?
Ви хочете сильно розбагатіти в наступаючому році або здобути більшу любов?

Новости