Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Етикет візитних карток

Візитні картки зайняли свою нішу в нашому житті досить давно. Уже кілька століть вони допомагають людям налагоджувати контакти, знайомитися і презентувати свій бізнес.

Візитки, а так само вміння ними розпоряджатися - це не тільки спосіб донести інформацію, а й спосіб показати свою престижність і солідність як бізнесмена. На жаль, крім того, що візитка повинна бути оформлена під певний момент, багато хто забув. Або взагалі не знають про правила етикету. Потрібно розуміти як себе вести, і які дотримуватися правил при врученні, отриманні або відправці візитки.

Отже, правила етики візитних карток.

Змінюються візитками строго за рангом - спочатку візитки представляють високопоставлені чини. Якщо ж в делегації партнери однакового рангу, то першим візитну картку подає молодший за віком.

Якщо зустріч відбувається на Вашій території, то за правилами Ви перший подаєте візитку, так як є господарем будинку, або офісу.

Чоловік вручає перший візитку жінці.

Коли подаєте візитну картку, слід своє ім'я та прізвище вимовити вголос. А так же при подачі повернути друкованої стороною особою до партнера.

А так же при подачі повернути друкованої стороною особою до партнера

На візитній картці ділового типу дозволяється старі телефони акуратно закреслити і записати нові. Ні в якому разі цього не можна робити, якщо змінилася посаду. А взагалі закреслення будь-якого виду не допускаються.

Якщо ви прийшли на зустріч, а партнера не виявилося на місці, залиште свою картку у секретаря. При цьому, у верхньому правому куті загніть і розігніть. Цей знак свідчить про те, що ви особисто її залишили. Такий метод не прийнятний, в разі якщо картка передається кур'єром або поштою.

У розмові з партнером дозволяється дивитися на його візитну картку. Так як це і є її мета - проінформувати.

Якщо вам вручили картку, але ви хочете щось дописати - це потрібно зробити вже після бесіди з партнером. У нього на очах цього робити не варто.

Візитні картки генерального директора і секретарки повинні між собою відрізнятися, будь то якість паперу або друку.

Якщо ви хочете попередити свого партнера про те, що у вас змінилася адреса офісу, або контактні телефони, або ще щось, ви можете відправити йому нову візитку разом зі старою.

Візитні картки прийнято носити в візитниці, а не як в кишенях джинсів або штанів.

Під час застіль візитки чи не вручають. Винятком служить ділову вечерю в ресторані.

Відправляю візитку особистого характеру жінці, яка одружена, або чоловікові у шлюбі, ви повинні покласти два примірника - так їх дружини або чоловіка.

Якщо ви замовляєте особисту візитку, то на ній може бути зображено все що завгодно. Якщо це картка сімейна, ім'я дружини обов'язково має бути перше.

Візитна картка жінки обмежується тільки контактними телефонами. Адреса вказувати не обов'язково.

І останнє. Вам вручили візитну картку - не припустимо її м'яти, загинати, що-небудь писати на ній на очах у господаря картки. Це розцінюється як не повага до партнера.

На сервісі Print market можна замовити візитки будь-якого виду та дизайну. Ознайомитися з асортиментом можна тут

Новости