Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вчимо малюків кататися на гірських лижах

Нещодавно в нашому колективі з'явилася нова співробітниця Анастасія, в минулому тренер з гірських лиж, а зараз просто активна мама 5-річних двійнят. Мені здалося, що вона може розповісти нам багато цікавого, тому я попросила її підготувати кілька статей з навчання малюків зимових видів спорту. А сама з нетерпінням чекаю її порад. І сьогодні Настя розповість нам як навчити дітей кататися на гірських лижах.

Вперше виходити на схил можна з дитиною починаючи з 3-х років Вперше виходити на схил можна з дитиною починаючи з 3-х років. Звичайно, перші уроки повинні проходити на дуже пологої гірці - адже безпека понад усе. Хочу відразу сказати, що в такому віці будь-який спорт - це корисне розвага і загальний розвиток, тому не треба примушувати дитину робити щось через силу.

Для початку, допоможіть дитині адаптуватися до лиж в ігровій формі: потупайте, пограйте в "годинник" - шлях дитина дрібними кроками розгорнеться навколо себе (нікуди не поспішайте, ніжки - це стрілочки, ходити повинні повільно), пострибайте, походіть.

Вчимося гальмувати! Все ще стоячи на рівній поверхні, пограйте з дитиною в гру "збери п'ятки". Для цього підійдіть до малюка ззаду і розведіть задні кінці лиж (повинна вийти "галочка": миси разом, п'яти широко), а дитина нехай спробує їх зібрати. Коли малюк почне справлятися з цим без проблем, помінятися ролями: дитина розводить, ви зводите.

Чуть-чуть звикли? Можна пробувати покатати дитину. Для цього зробіть "тарзанку" (мотузка з палицею поперек), дайте її дитині в руки і покатайте його. Слідкуйте, щоб дитина не відхилявся назад і не притягував до себе палицю. Якщо не виходить, шлях малюк зігне ніжки. Катаючи так дитини, повторюйте всі ігри на ходу. Особливу увагу приділіть "галочці".

Перший спуск! Мої діти тільки на третьому занятті відпустили тарзанку і спробували їхати самі. Отже, вибираємо саме пологе місце. Щоб дитина їхав стійкіше, нехай покладе руки на коліна - це допоможе йому встати в правильну позу. Шлях пробує котитися по прямій. Коли трохи звикне, пробуйте додавати все ті ж ігри, АЛЕ на дуже маленькій швидкості.

Категорично не можна! Ні за яких умов не тримайте й не підштовхуйте дитини ззаду. Малюк відразу почне спиратися на вашу руку і лижі з під нього поїдуть. Якщо без підтримки не обійтися, то можна купити або пошити самим спеціальні віжки: підтримують дитину під пояс. Але тоді вам доведеться неабияк побігати або самим одягнути лижі. Ще раз хочеться нагадати! Схил повинен бути зовсім пологий, майже рівний. З викочуванням - щоб дитина загальмував в будь-якому випадку, навіть якщо не зможе зробити це сам. А в перші виходи на схили побільше обов'язково користуйтеся віжками.

Ось, мабуть, і всі поради. Якщо у вас залишилися питання - задавайте, я із задоволенням відповім. А наступного разу я розповім вам як поставити дитину на ковзани.

Анастасія

06.02.2015, Теги: розвиток і виховання

Чуть-чуть звикли?

Новости