Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Запис на співбесіду: на mos.ru з'явилася нова послуга для майбутніх вожатих

Записатися на співбесіду в Центральну школу московських вожатих, що працює на базі агентства Мосгортур , тепер можна через портал mos.ru . Новий сервіс розроблений Департаментом інформаційних технологій Москви .

«Щорічно слухачами школи вожатих стають близько чотирьох тисяч чоловік. Онлайн-запис на інтерв'ю через портал mos.ru значно спростить життя як слухачам, так і викладачам школи. Раніше кандидатам в вожаті необхідно було заповнювати анкету на сайті агентства Мосгортур, потім з ними зв'язувався наш співробітник і призначав дату і час зустрічі. Зараз при подачі онлайн-заявки через mos.ru майбутній вожатий сам вибирає день і годину, коли йому зручно прийти на співбесіду », - розповів генеральний директор Мосгортура Василь Овчинников.

Співбесіди проводять з понеділка по четвер з 09:00 до 18:00, а по п'ятницях - з 09:00 до 17:00. Центральна школа московських вожатих розташована в головному офісі Мосгортура. Найближчі станції метро - «Тургенєвська», «Стрітенський бульвар» і «Чисті ставки».

Як записатися на співбесіду онлайн

Новий сервіс доступний тільки тим, хто зареєстрований на mos.r u. Для того щоб ним скористатися, потрібно зайти в «Послуги» і вибрати розділ «Сім'я, діти», підрозділ «Діти», сервіс «Запис в школу вожатих» (або «Послуги», розділ «Відпочинок, культура, спорт», в підрозділі «Відпочинок» перейти в сервіс «Запис в школу вожатих»).

Далі кандидат в вожаті вибирає зручний час для відвідування. Наступний крок, який необхідно зробити, - ввести особисті дані. Це прізвище, ім'я та по батькові, стать, дата народження, паспортні та контактні дані заявника. Якщо ця інформація вже є в особистому кабінеті користувача, то система заповнить все автоматично.

Крім того, при подачі заяви майбутній вожатий повинен вказати спортивні або творчі навички, якими він володіє. Також буде потрібно підтвердити наявність атестата про закінчення середньої загальноосвітньої школи. Якщо знадобиться перенести прийом, спочатку потрібно скасувати вже призначену зустріч, а потім заново пройти процедуру запису.

Хто може стати вожатим і як проходить співбесіду

Пройти навчання в школі вожатих можуть кандидати в вік від 18 до 45 років, які мають освіту не нижче середньої загальної, а також російське громадянство. Наявність педагогічної освіти необов'язково - необхідні знання з педагогіки майбутній вожатий отримає на заняттях. Головна умова - творчі або спортивні навички, які можна застосувати під час розробки програм відпочинку в таборах і в рамках міських проектів для дітей, організованих Мосгортуром. Це можуть бути заняття в парках навесні і влітку, уроки в міських бібліотеках під час навчального року, гри на ковзанці.

Співбесіда проходить з викладачем і займає від одного до півтора годин в форматі інтерв'ю. Кандидата запитують про його освіту, навички, досвід спілкування з дітьми і мотивацію працювати вожатим. На співбесіду необхідно принести оригінали паспорта та атестат про закінчення середньої загальноосвітньої школи. Після зустрічі кандидата відразу повідомлять, приймають його в школу вожатих чи ні. Навчання платне.

Як і коли проходить навчання

Перші групи в Центральній школі московських вожатих почнуть заняття цієї осені. Протягом навчального року до наступного літнього сезону готуватимуться кілька груп, в кожній з яких близько 30 осіб. В середньому курс занять триває три місяці і проходить в три етапи. На першому вожаті будуть знайомитися з особливостями роботи в таборі, вивчати нормативно-правову базу, основи психології і педагогіки, ігротехнік (рішення життєвих завдань і проблем в ігровій формі), конфліктології та інші дисципліни. На другому етапі вони познайомляться з програмами змін, а на третьому - навчаться працювати з важкими підлітками, дітьми з обмеженими можливостями або хлопцями з дитячих будинків.

На другому етапі вони познайомляться з програмами змін, а на третьому - навчаться працювати з важкими підлітками, дітьми з обмеженими можливостями або хлопцями з дитячих будинків

Крім того, в навчанні вожатих беруть участь і фахівці МВС, МНС, а також медики. Вони пояснюють, як надавати першу медичну допомогу і діяти в надзвичайних ситуаціях.

Історія питання: Безпечний, цікавий і веселий відпочинок, або Чому вчить дітей «Московська зміна»

Заняття проходять в міських бібліотеках і вузах, які співпрацюють з Мосгортуром. Навчальні групи займаються один раз в тиждень по вихідним або два рази ввечері в будні.

Невід'ємна частина навчання в школі вожатих - практика. Вона передбачає участь слухачів в безкоштовних міських проектах Мосгортура для дітей - «групу подовженого дня» (заняттях в міських бібліотеках під час навчального року), «Майстерень корисних канікул» (заняття в парках навесні - влітку), «Все на лід» (гри на ковзанці) , а також у супроводі інклюзивних екскурсій в музеях.

Після того, як слухачі пройдуть курс занять і практику, їм належить скласти іспит. У разі успішного закінчення школи випускникам видадуть сертифікат державного зразка з кваліфікацією «Вожатий». Він дає право працювати в будь-якому російському дитячому таборі. Документ діє безстроково.

Документ діє безстроково

У яких таборах працюють вожаті і відпочивають діти?

Головне завдання вожатих - забезпечити дітям безпечний відпочинок. Вони несуть відповідальність, аж до кримінальної, за життя і здоров'я дітей. Вожаті організовують дозвілля, вирішують конфлікти та побутові проблеми, стежать за гігієною юних підопічних і їх режимом дня, знають про індивідуальні особливості дітей.

Вожаті, які пройшли навчання, працюють в 15 заміських таборах і на 29 сімейних базах , З якими співпрацює Мосгортур. Вони розташовані в Краснодарському і Ставропольському краї, на території Центральної Росії, а також в Криму, Підмосков'ї і Білорусії. Всі табори і бази відпочинку проходять трьохетапну перевірку: відразу після конкурсних процедур, перед початком літа і безпосередньо під час відпочинку. У перевірках беруть участь представники Мосгортура, Державної інспекції міста Москви за якістю сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, а також громадських організацій, зокрема Московської міської асоціації батьків дітей-інвалідів.

У перевірках беруть участь представники Мосгортура, Державної інспекції міста Москви за якістю сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, а також громадських організацій, зокрема Московської міської асоціації батьків дітей-інвалідів

У всіх таборах, де відпочивають московські школярі, працює цілодобова система охорони і відеоспостереження. Співробітники Мосгортура відстежують в цілодобовому режимі звернення дітей і батьків. У разі необхідності вони приїжджають з перевіркою на базу відпочинку.

Понад 15 тисяч дітей відпочили за безкоштовними путівками Мосгортура

Право на безкоштовну путівку в літній табір або на сімейну базу можуть отримати діти 13 пільгових категорій віком від трьох до 17 років. Це хлопці з малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, діти-сироти та інші. Столичні школярі, які не належать до пільгових категорій, можуть відпочити в таборі на комерційній основі.

Державне автономне установа культури «Московське агентство організації відпочинку та туризму» (ГАУК «Мосгортур») - великий організатор дитячого відпочинку в Росії, підвідомчий Департаменту культури столиці. Агентство пропонує всесезонні путівки і постійно надає нові тури. Щорічно з його допомогою на відпочинок в заміські табори відправляються понад 60 тисяч дітей. Цього літа за безкоштовними путівками Мосгортура відпочили вже понад 15 тисяч дітей.

Список електронних послуг на mos.ru, які спрощують взаємодію городян з різними установами, отримання корисної інформації, оформлення або подачу документів, оплату рахунків, постійно оновлюється. Влітку цього року у москвичів з'явилася можливість записатися на прийом в Мосгортур онлайн . В агентстві городяни можуть подати заяву на компенсацію за самостійну організацію відпочинку дітей, які перебувають у важкій життєвій ситуації, і отримати консультації з інших питань.

Зараз на сайті доступно більше 250 послуг і сервісів. Найпопулярніші у 2017 році - "Електронний щоденник" (144,5 мільйона звернень), «Прийом показань приладів обліку води» (34,6 мільйона звернень), «Пошук і оплата штрафів ГИБДД» (21,5 мільйона звернень), «Отримання і оплата ЄПС» (15,7 мільйона звернень), «Запис до лікаря» (11,2 мільйона звернень), «Прохід і харчування в школах» (11,17 мільйона), «Прийом показань електролічильників» (4,07 мільйона звернень) та «Результати ДПА» (4,6 мільйона звернень). Крім того, в кінці грудня минулого року на mos.ru з'явилася можливість прикріпити дитину до поліклініки, в кінці березня 2018 го - оформити поліс обов'язкового медичного страхування онлайн .

ru з'явилася можливість прикріпити дитину до поліклініки, в кінці березня 2018 го -   оформити поліс обов'язкового медичного страхування онлайн

У яких таборах працюють вожаті і відпочивають діти?

Новости