Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Їдемо на літо працювати в Крим. Максимальний дохід - 9 000 гривень - Психологія - Найменше платять вожатим, найбільше - шеф-кухарям | СЬОГОДНІ

  1. Їдемо на літо працювати в Крим. Максимальний дохід - 9 000 гривень - Психологія - Найменше платять...

Їдемо на літо працювати в Крим. Максимальний дохід - 9 000 гривень - Психологія - Найменше платять вожатим, найбільше - шеф-кухарям

Найбільше заявок від роботодавців із Судака і Ялти

Якщо фінанси співають романси, а побувати на морі ой як хочеться, беріть ноги в руки і вирушайте на курорт працювати. Тим більше що зараз ще "не пізно пити Боржомі". "Сезон тільки-тільки почався, так що вакансій повно, - розповіли нам в рекрутингової компанії" Крим Рекрутинг Груп ". - Особливо великий попит на покоївок, офіціантів, кухарів. А найбільше заявок від роботодавців із Судака і Ялти". Підтвердили нам, що роботи багато, і в Ялтинському центрі зайнятості. На момент написання статті тут було 438 вакансій. Але на моє прохання підібрати пару-трійку пропозицій, сказали звернутися безпосередньо в центр. Допомагати знайти роботу по телефону відмовилися. А ось в Службі зайнятості Судака співробітники виявилися зговірливими. Тут запевнили, що якщо клієнт зателефонує, то йому обов'язково дадуть телефон роботодавця. "У першу чергу зараз потрібні люди в ресторанний і готельний бізнес, матроси-рятувальники, прибиральники пляжів, торговці сувенірами. Є попит і на будівельні спеціальності. Хоча влітку акцент більше робиться на знавців проектно-кошторисної документації", - розповіли нам в Судацькому центрі зайнятості .

Боятися конкуренції з місцевими не варто: на сезонну роботу вони особливо не клюють. "Кримчани на некваліфіковані роботи наймаються неохоче", - говорять в "Крим Рекрутинг Груп". "Це точно, - підтвердили нам і в центрі зайнятості Судака. - Місцеві вважають за краще працювати на підгодованих роками місцях. Наприклад, в здравницях по сусідству з будинком. До того ж багато влітку працюють на себе: здають житло, возять туристів. Та й для них 2000 грн. в місяць, які зараз в більшості пропонують роботодавці - не гроші ". За даними ж порталу job.ukr.net середні зарплатні пропозиції в курортних регіонах все-таки вище, ніж 2000 грн.

net середні зарплатні пропозиції в курортних регіонах все-таки вище, ніж 2000 грн

"Скажімо, в Одесі можна говорити про середню зарплату в 3000 грн., А в Криму - 3500 грн. А максимальна зарплата скрізь практично однакова, і знаходиться вона на рівні 9000 грн. Її, як правило, пропонують висококваліфікованим кухарям. У порівнянні з минулим роком зарплати не змінилися ", - розповідає аналітик порталу Валентин Матвієнко . "Зарплати якими були в минулому році, такими і залишилися", - стверджують і в центрі зайнятості Судака. Але в кожному правилі є свої винятки. Як зазначає керуючий партнер Executive Search агентства SM Consulting Сергій Марченко, в порівнянні з минулим роком, на 20% зросли зарплати у менеджерів готелів. "Вони зараз дуже затребувані. Сьогодні бабусі з ліжкомісць в курниках поступаються місцем більш цивілізованого бізнесу, і кількість міні-готелів зросла дуже суттєво, - пояснює експерт. - На жаль, кадри не встигають розвиватися разом з бізнесом і недостача керуючих готелів привела до різкого зростання попиту і, відповідно, зарплат таких фахівців. Вони можуть отримувати $ 3-15 тис. на місяць ".

Покоївка: РОБОТА на півдня

Киянка Євгенія Гуськова ось уже три тижні працює покоївкою в одному з санаторіїв Гурзуфа. Тут вона поєднує приємне з корисним: проходить практику від свого технікуму і трошки відпочиває. "Можу собі дозволити поки відпочити: в санаторії людей ще небагато. Тільки зараз починається масовий заїзд", - розповідає Євгенія.

Тільки зараз починається масовий заїзд, - розповідає Євгенія

Женя. Проходить практику в санаторії Гурзуфа

Так як це практика, то зарплату їй не платять. Але з розмов з колегами дівчина дізналася, що в санаторіях сьогодні зарплату понад 1000 грн. годі й шукати (більше платять приватні готелі, і по 3000-4000 грн.). Гроші, звичайно, зовсім невеликі. Але покоївки не витрачаються ні на житло, ні на харчування, так що цю тисячу в кінці місяця "чистими" кладуть собі в кишеню. "Живемо по 6 чоловік в кімнаті, все потерте, совдепівське, санвузол один на всіх у коридорі, - розповідає Женя. - Але нас це сильно не напружує, так як в кімнаті ми майже не буваємо. Тільки ночуємо".

В обов'язки покоївок входить щоденне прибирання номерів, підготовка їх до прийому відпочиваючих і наведення порядку після виїзду. Поки що роботи небагато. Як правило, до обіду Женя і її подруги вже вільні. Зрідка потрібно виходити на роботу і після обіду. "Купаемся на пляжі санаторію, - розповідає студентка. - Але пляж жахливий: на нього завезли новий камінь з кар'єру. Він великий, з гострими краями. Всі скаржаться і ходять купатися у взутті".

КІНОТЕАТР І КАФЕ НА КОЛЕСАХ

З тими, у кого є свій залізний кінь, киянин Віктор Шмигленко поділився своєю оригінальною ідеєю заробітку. "У 2010 році я обзавівся старим автофургоном. Заплатив за цю" будку "на колесах десь 1,5 тисячі доларів. Друг-художник безкоштовно розмалював будиночок персонажами з" Бременських музикантів ", а я сам пригвинтив до нього консолі й вигляд. Ще близько 150 баксів витратив на покупку 3 пластикових столів і 12 стільців. Так у мене вийшов невеликий торговий кіоск у поєднанні з міні-кафешки. Поїхав я з ним на турбазу в селі Щасливцеве на Арабатській стрілці. Там величезна територія, забудована щитовими будиночками. з розваг тільки море і риболовля (поряд є Зера). Є, звичайно, і невеликий кінотеатр. Але за вхід треба платити 25 грн. А народ там відпочиває невибагливий, тому багато хто волів безкоштовно дивитися фільми на моєму відіку. А "під фільм" купували у мене пиво, чіпси, горішки. Продукти ці - нешвидкопсувні, тому якихось проблем з санстанцією у мене не було. Звичайно, якусь суму від виторгу мені довелося відстібати директору турбази. Але все одно навар був хороший: 500-600 грн. в день. До речі, "Бременські музиканти" на моєму фургоні залучали ще дітвору. Так що днем ​​я крутив на своєму телику їм мультики, ну а батьки юним глядачам купували шоколадки, печиво. А вечорами вже збиралася доросла компанія ".

БІЗНЕС НА ФОЛЬКЛОРІ

В останні роки з'явилася мода на сувеніри ручної роботи. Студентка Олександра вирішила заробити на цій тенденції. Тим більше що на ПБК їдуть росіяни і білоруси, яким наші фольклорні прибамбаси в дивину. Одягнувшись в український національний костюм (хоча спека дошкуляла нещадно!), Дівчина стала з'являтися на ялтинській набережній. "Мої вироби - ляльки-мотанки - це і іграшка, й оберіг. Роблю їх з мішковини, конопляних ниток, клаптиків. - розповідає Олександра. - Інтерес до столика з розкладеними іграшками виник відразу. Я розповідала все, що знаю про мотанки, і тут ж їх шила. Швидко знайшлися бажаючі спробувати зробити мотанку самим. У перший день купили близько двох десятків ляльок по 25 грн. Менше цієї кількості я ніколи потім не продавала. Звичайно, частина зароблених грошей іде на закупівлю матеріалів, плюс плачу за житло 50 грн. на добу (знімаю койко-місце), але дещо ч про залишається на життя. У всякому разі на відпочинок вистачає ".

ПОВАРА ПРАЦЮЮТЬ БЕЗ ВИХІДНИХ

Киянин Роман цього літа влаштувався працювати шеф-кухарем в ресторані в Малореченськом, що біля Алушти. Місце запропонували в фірмі, де він працює. Житло хлопцеві теж надав роботодавець. "Це кімната в приватному секторі поруч з рестораном", - розповідає Роман.

Це кімната в приватному секторі поруч з рестораном, - розповідає Роман

Роман приїхав на південь заради моря

За його словами, пропозицій для кухарів дуже багато. Якщо пошукати, то завжди можна знайти щось підходяще і заробити. "Шеф-кухар отримує мінімум 10 грн. За годину. Але працювати доводиться 10-18 ч. Разом, якщо орати кожен день, на місяць може вийти від 3000 до 5000 грн.". Але, за словами Романа, стільки ж і навіть більше можна заробити і в Києві. "Я приїхав заради моря, і заробіток - вже друга справа, - каже Роман. - Плюс до того саме в таких ось маленьких курортних містечках можна набити руку в майстерності. У великих містах обладнання, як правило, краще, і деякі навички кухар втрачає . Тут же потрібно готувати по-старому: возитися зі сковорідкою, на якій страва може і підгоріти, і пересушити ".

ОФИЦИАНТ ЗАВЖДИ В ЦІНІ

Одні з найбільш затребуваних в курортних містах - офіціанти. Одеситка Оксана торік ціле літо пропрацювала офіціанткою в одному з одеських кафе в Аркадії. Роботу дуже швидко знайшла за оголошенням в інтернеті. Ніякого трудового договору з дівчиною не укладали. "Сезонник поголовно працюють без оформлення, і більшу частину заробітку становлять чайові. Так що заробіток, в основному, залежить від самої людини. Буде погано працювати - ніхто на чай не залишить", - розповідає дівчина.

Оксана працювала офіціантом

Місячний заробіток співрозмовниця не змогла назвати. Але каже, що при вдалому розкладі (хороша погода, багато клієнтів) можна заробити і до 500 грн. за ніч. Але левову частину заробленого доведеться витратити на житло. "Ніхто дахом над головою офіціантів не забезпечує, - каже Оксана. - Як і всі заробітчани, вони групуються по кілька людей, щоб зняти житло".

ПРАЦЮЄМО НА "Казантип"

Серед фанатів "Казантипу" ведеться чимало розмов про підробіток під час дійства. Адже це мрія безгрошового молодої людини - заробляти там же, де і тусуешься. Але з вакансіями на "Казантипі" (офіційне відкриття - 6 серпня) туго. З розмови з Олексієм, давнім завсідником фестивалю, з'ясувалося, що попрацювати під час фестивалю можна, якщо потрапити в z-команду. Для цього слід прибути заздалегідь на місце проведення фестивалю, поряд з Поповкою, і навести контакти. Зарплата маленька (до 50 грн. В день), і гроші видають не кожен день. Тобто заробити можна тільки на поточні витрати. А персонал в бари набирається тими, хто домовився про оренду місця на фестивалі. Зазвичай господар набирає людей в тому місті, де у нього постійний бізнес. І тільки потім збита команда висувається в Поповку. Одним словом, знайти роботу на "Казантипі" можна або опинившись на місці заздалегідь, або знайшовши контакти власників барів.

СУВЕНІРНІ ГРОШІ

Київська школярка Надя минулого літа 1,5 місяці пропрацювала продавцем сувенірів в Ялті. Місце знайшла через друзів батьків. Жила разом зі своєю роботодавиці в орендованій квартирі. Разом з ними влаштувалися дві напарниці з інших розкладок. "Торгували дрібницями, жваво що йде на курортах: магнітами, біжутерією з каменів виробів і т.д., - розповідає Надія. - Моя ставка дорівнювала 50 грн. в день. Плюс відсоток від виторгу. В середньому виходило гривень 70-80. Так як працювала кожен день, то за 1,5 місяці вийшло 3600 грн. ".

Дівчина пройшла інструктаж: в яке прикраса який камінь вставлений, кому його слід носити. Вона жваво просвіщала клієнтів. Але один покупець уважно вислухав її розповідь і докладно розтлумачив, що розхвалюємо нею камінь зовсім не нефрит і все "легенди і повір'я" - нісенітниця. "Мені було дуже соромно, але потім вирішила не засмучуватися. Я отримала відмінний досвід", - сміється Надя. За її словами, термін роботи пройшов спокійно. Численні перевіряючі інстанції їх не дошкуляли. Навіть санепідстанція з'явилася саме тоді, коли у Наді був вихідний день.

РИЗИК за 1800 ГРН. У МІСЯЦЬ

В інтернеті зараз повно вакансій для матросів-рятувальників. Причому, як розповіли нам рекрутери, займати їх народ не поспішає. Причина такого нецікавий з боку здобувачів стала ясна після спілкування з Сергієм, який зараз працює в Євпаторії матросом-рятувальником. "Платять нам всього 1800 грн. Правда, живемо в пансіонаті плюс безкоштовно їжа, - розповідає хлопець. - Але робота, м'яко кажучи, не цукор. Останні пару тижнів мало не щодня штормить, а наші люди дуже люблять плавати під час шторму. ось і доводиться стрибати в хвилі за ними і буксирувати на берег. вилазити в синцях, ніс, вуха, очі повні піску. Коли ж шторму немає, доводиться курсувати туди-сюди на човні. очі навіть в окулярах починають сліпнути, а сонце просто підсмажує " .

В ОХОРОНУ МІСЦЕВИХ БРАТИ НЕ ЛЮБЛЯТЬ

Охоронці - одна з найбільш затребуваних спеціальностей на курортах. І на цю роботу беруть, як правило, приїжджих. "Це роблять для того, щоб вони не пропускали місцевих безкоштовно або повз каси, ніж часто грішать аборигени", - говорить Сергій Марченко.

На АЗС недалеко від Ялти зараз працює і киянин Олександр. "Власники мережі АЗС, навчені гірким досвідом, уклали договір з нашою охоронною фірмою. Справа в тому, що в сезон в цьому жвавому місці працівникам заправки з чим тільки не доводиться стикатися! Так що без охорони тут ніяк", - розповідає хлопець. Знайшов він цю роботу на початку червня буквально за кілька днів. Зайшов на один з "робочих" сайтів, де і розмістило вакансію охоронне агентство, подзвонив, розповів, що 25 років, служив в армії, і його відразу ж викликали на місце. Працює через добу. Отримує до 10 грн. в годину за чергування. Разом в місяць набігає 3500 грн. "Чи не забагато, звичайно. Тим більше, що за житло доводиться платити самостійно. Але я домовився з хлопцями на будівництві недалеко від нашої АЗС: живу з ними в битовки за 40 грн. На добу. Один день, виходить, ночую на роботі, другий - у них. До речі, побутівка навіть кондиціонером обладнана ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Їдемо на літо працювати в Крим. Максимальний дохід - 9 000 гривень - Психологія - Найменше платять вожатим, найбільше - шеф-кухарям

Найбільше заявок від роботодавців із Судака і Ялти

Якщо фінанси співають романси, а побувати на морі ой як хочеться, беріть ноги в руки і вирушайте на курорт працювати. Тим більше що зараз ще "не пізно пити Боржомі". "Сезон тільки-тільки почався, так що вакансій повно, - розповіли нам в рекрутингової компанії" Крим Рекрутинг Груп ". - Особливо великий попит на покоївок, офіціантів, кухарів. А найбільше заявок від роботодавців із Судака і Ялти". Підтвердили нам, що роботи багато, і в Ялтинському центрі зайнятості. На момент написання статті тут було 438 вакансій. Але на моє прохання підібрати пару-трійку пропозицій, сказали звернутися безпосередньо в центр. Допомагати знайти роботу по телефону відмовилися. А ось в Службі зайнятості Судака співробітники виявилися зговірливими. Тут запевнили, що якщо клієнт зателефонує, то йому обов'язково дадуть телефон роботодавця. "У першу чергу зараз потрібні люди в ресторанний і готельний бізнес, матроси-рятувальники, прибиральники пляжів, торговці сувенірами. Є попит і на будівельні спеціальності. Хоча влітку акцент більше робиться на знавців проектно-кошторисної документації", - розповіли нам в Судацькому центрі зайнятості .

Боятися конкуренції з місцевими не варто: на сезонну роботу вони особливо не клюють. "Кримчани на некваліфіковані роботи наймаються неохоче", - говорять в "Крим Рекрутинг Груп". "Це точно, - підтвердили нам і в центрі зайнятості Судака. - Місцеві вважають за краще працювати на підгодованих роками місцях. Наприклад, в здравницях по сусідству з будинком. До того ж багато влітку працюють на себе: здають житло, возять туристів. Та й для них 2000 грн. в місяць, які зараз в більшості пропонують роботодавці - не гроші ". За даними ж порталу job.ukr.net середні зарплатні пропозиції в курортних регіонах все-таки вище, ніж 2000 грн.

net середні зарплатні пропозиції в курортних регіонах все-таки вище, ніж 2000 грн

"Скажімо, в Одесі можна говорити про середню зарплату в 3000 грн., А в Криму - 3500 грн. А максимальна зарплата скрізь практично однакова, і знаходиться вона на рівні 9000 грн. Її, як правило, пропонують висококваліфікованим кухарям. У порівнянні з минулим роком зарплати не змінилися ", - розповідає аналітик порталу Валентин Матвієнко . "Зарплати якими були в минулому році, такими і залишилися", - стверджують і в центрі зайнятості Судака. Але в кожному правилі є свої винятки. Як зазначає керуючий партнер Executive Search агентства SM Consulting Сергій Марченко, в порівнянні з минулим роком, на 20% зросли зарплати у менеджерів готелів. "Вони зараз дуже затребувані. Сьогодні бабусі з ліжкомісць в курниках поступаються місцем більш цивілізованого бізнесу, і кількість міні-готелів зросла дуже суттєво, - пояснює експерт. - На жаль, кадри не встигають розвиватися разом з бізнесом і недостача керуючих готелів привела до різкого зростання попиту і, відповідно, зарплат таких фахівців. Вони можуть отримувати $ 3-15 тис. на місяць ".

Покоївка: РОБОТА на півдня

Киянка Євгенія Гуськова ось уже три тижні працює покоївкою в одному з санаторіїв Гурзуфа. Тут вона поєднує приємне з корисним: проходить практику від свого технікуму і трошки відпочиває. "Можу собі дозволити поки відпочити: в санаторії людей ще небагато. Тільки зараз починається масовий заїзд", - розповідає Євгенія.

Тільки зараз починається масовий заїзд, - розповідає Євгенія

Женя. Проходить практику в санаторії Гурзуфа

Так як це практика, то зарплату їй не платять. Але з розмов з колегами дівчина дізналася, що в санаторіях сьогодні зарплату понад 1000 грн. годі й шукати (більше платять приватні готелі, і по 3000-4000 грн.). Гроші, звичайно, зовсім невеликі. Але покоївки не витрачаються ні на житло, ні на харчування, так що цю тисячу в кінці місяця "чистими" кладуть собі в кишеню. "Живемо по 6 чоловік в кімнаті, все потерте, совдепівське, санвузол один на всіх у коридорі, - розповідає Женя. - Але нас це сильно не напружує, так як в кімнаті ми майже не буваємо. Тільки ночуємо".

В обов'язки покоївок входить щоденне прибирання номерів, підготовка їх до прийому відпочиваючих і наведення порядку після виїзду. Поки що роботи небагато. Як правило, до обіду Женя і її подруги вже вільні. Зрідка потрібно виходити на роботу і після обіду. "Купаемся на пляжі санаторію, - розповідає студентка. - Але пляж жахливий: на нього завезли новий камінь з кар'єру. Він великий, з гострими краями. Всі скаржаться і ходять купатися у взутті".

КІНОТЕАТР І КАФЕ НА КОЛЕСАХ

З тими, у кого є свій залізний кінь, киянин Віктор Шмигленко поділився своєю оригінальною ідеєю заробітку. "У 2010 році я обзавівся старим автофургоном. Заплатив за цю" будку "на колесах десь 1,5 тисячі доларів. Друг-художник безкоштовно розмалював будиночок персонажами з" Бременських музикантів ", а я сам пригвинтив до нього консолі й вигляд. Ще близько 150 баксів витратив на покупку 3 пластикових столів і 12 стільців. Так у мене вийшов невеликий торговий кіоск у поєднанні з міні-кафешки. Поїхав я з ним на турбазу в селі Щасливцеве на Арабатській стрілці. Там величезна територія, забудована щитовими будиночками. з розваг тільки море і риболовля (поряд є Зера). Є, звичайно, і невеликий кінотеатр. Але за вхід треба платити 25 грн. А народ там відпочиває невибагливий, тому багато хто волів безкоштовно дивитися фільми на моєму відіку. А "під фільм" купували у мене пиво, чіпси, горішки. Продукти ці - нешвидкопсувні, тому якихось проблем з санстанцією у мене не було. Звичайно, якусь суму від виторгу мені довелося відстібати директору турбази. Але все одно навар був хороший: 500-600 грн. в день. До речі, "Бременські музиканти" на моєму фургоні залучали ще дітвору. Так що днем ​​я крутив на своєму телику їм мультики, ну а батьки юним глядачам купували шоколадки, печиво. А вечорами вже збиралася доросла компанія ".

БІЗНЕС НА ФОЛЬКЛОРІ

В останні роки з'явилася мода на сувеніри ручної роботи. Студентка Олександра вирішила заробити на цій тенденції. Тим більше що на ПБК їдуть росіяни і білоруси, яким наші фольклорні прибамбаси в дивину. Одягнувшись в український національний костюм (хоча спека дошкуляла нещадно!), Дівчина стала з'являтися на ялтинській набережній. "Мої вироби - ляльки-мотанки - це і іграшка, й оберіг. Роблю їх з мішковини, конопляних ниток, клаптиків. - розповідає Олександра. - Інтерес до столика з розкладеними іграшками виник відразу. Я розповідала все, що знаю про мотанки, і тут ж їх шила. Швидко знайшлися бажаючі спробувати зробити мотанку самим. У перший день купили близько двох десятків ляльок по 25 грн. Менше цієї кількості я ніколи потім не продавала. Звичайно, частина зароблених грошей іде на закупівлю матеріалів, плюс плачу за житло 50 грн. на добу (знімаю койко-місце), але дещо ч про залишається на життя. У всякому разі на відпочинок вистачає ".

ПОВАРА ПРАЦЮЮТЬ БЕЗ ВИХІДНИХ

Киянин Роман цього літа влаштувався працювати шеф-кухарем в ресторані в Малореченськом, що біля Алушти. Місце запропонували в фірмі, де він працює. Житло хлопцеві теж надав роботодавець. "Це кімната в приватному секторі поруч з рестораном", - розповідає Роман.

Це кімната в приватному секторі поруч з рестораном, - розповідає Роман

Роман приїхав на південь заради моря

За його словами, пропозицій для кухарів дуже багато. Якщо пошукати, то завжди можна знайти щось підходяще і заробити. "Шеф-кухар отримує мінімум 10 грн. За годину. Але працювати доводиться 10-18 ч. Разом, якщо орати кожен день, на місяць може вийти від 3000 до 5000 грн.". Але, за словами Романа, стільки ж і навіть більше можна заробити і в Києві. "Я приїхав заради моря, і заробіток - вже друга справа, - каже Роман. - Плюс до того саме в таких ось маленьких курортних містечках можна набити руку в майстерності. У великих містах обладнання, як правило, краще, і деякі навички кухар втрачає . Тут же потрібно готувати по-старому: возитися зі сковорідкою, на якій страва може і підгоріти, і пересушити ".

ОФИЦИАНТ ЗАВЖДИ В ЦІНІ

Одні з найбільш затребуваних в курортних містах - офіціанти. Одеситка Оксана торік ціле літо пропрацювала офіціанткою в одному з одеських кафе в Аркадії. Роботу дуже швидко знайшла за оголошенням в інтернеті. Ніякого трудового договору з дівчиною не укладали. "Сезонник поголовно працюють без оформлення, і більшу частину заробітку становлять чайові. Так що заробіток, в основному, залежить від самої людини. Буде погано працювати - ніхто на чай не залишить", - розповідає дівчина.

Оксана працювала офіціантом

Місячний заробіток співрозмовниця не змогла назвати. Але каже, що при вдалому розкладі (хороша погода, багато клієнтів) можна заробити і до 500 грн. за ніч. Але левову частину заробленого доведеться витратити на житло. "Ніхто дахом над головою офіціантів не забезпечує, - каже Оксана. - Як і всі заробітчани, вони групуються по кілька людей, щоб зняти житло".

ПРАЦЮЄМО НА "Казантип"

Серед фанатів "Казантипу" ведеться чимало розмов про підробіток під час дійства. Адже це мрія безгрошового молодої людини - заробляти там же, де і тусуешься. Але з вакансіями на "Казантипі" (офіційне відкриття - 6 серпня) туго. З розмови з Олексієм, давнім завсідником фестивалю, з'ясувалося, що попрацювати під час фестивалю можна, якщо потрапити в z-команду. Для цього слід прибути заздалегідь на місце проведення фестивалю, поряд з Поповкою, і навести контакти. Зарплата маленька (до 50 грн. В день), і гроші видають не кожен день. Тобто заробити можна тільки на поточні витрати. А персонал в бари набирається тими, хто домовився про оренду місця на фестивалі. Зазвичай господар набирає людей в тому місті, де у нього постійний бізнес. І тільки потім збита команда висувається в Поповку. Одним словом, знайти роботу на "Казантипі" можна або опинившись на місці заздалегідь, або знайшовши контакти власників барів.

СУВЕНІРНІ ГРОШІ

Київська школярка Надя минулого літа 1,5 місяці пропрацювала продавцем сувенірів в Ялті. Місце знайшла через друзів батьків. Жила разом зі своєю роботодавиці в орендованій квартирі. Разом з ними влаштувалися дві напарниці з інших розкладок. "Торгували дрібницями, жваво що йде на курортах: магнітами, біжутерією з каменів виробів і т.д., - розповідає Надія. - Моя ставка дорівнювала 50 грн. в день. Плюс відсоток від виторгу. В середньому виходило гривень 70-80. Так як працювала кожен день, то за 1,5 місяці вийшло 3600 грн. ".

Дівчина пройшла інструктаж: в яке прикраса який камінь вставлений, кому його слід носити. Вона жваво просвіщала клієнтів. Але один покупець уважно вислухав її розповідь і докладно розтлумачив, що розхвалюємо нею камінь зовсім не нефрит і все "легенди і повір'я" - нісенітниця. "Мені було дуже соромно, але потім вирішила не засмучуватися. Я отримала відмінний досвід", - сміється Надя. За її словами, термін роботи пройшов спокійно. Численні перевіряючі інстанції їх не дошкуляли. Навіть санепідстанція з'явилася саме тоді, коли у Наді був вихідний день.

РИЗИК за 1800 ГРН. У МІСЯЦЬ

В інтернеті зараз повно вакансій для матросів-рятувальників. Причому, як розповіли нам рекрутери, займати їх народ не поспішає. Причина такого нецікавий з боку здобувачів стала ясна після спілкування з Сергієм, який зараз працює в Євпаторії матросом-рятувальником. "Платять нам всього 1800 грн. Правда, живемо в пансіонаті плюс безкоштовно їжа, - розповідає хлопець. - Але робота, м'яко кажучи, не цукор. Останні пару тижнів мало не щодня штормить, а наші люди дуже люблять плавати під час шторму. ось і доводиться стрибати в хвилі за ними і буксирувати на берег. вилазити в синцях, ніс, вуха, очі повні піску. Коли ж шторму немає, доводиться курсувати туди-сюди на човні. очі навіть в окулярах починають сліпнути, а сонце просто підсмажує " .

В ОХОРОНУ МІСЦЕВИХ БРАТИ НЕ ЛЮБЛЯТЬ

Охоронці - одна з найбільш затребуваних спеціальностей на курортах. І на цю роботу беруть, як правило, приїжджих. "Це роблять для того, щоб вони не пропускали місцевих безкоштовно або повз каси, ніж часто грішать аборигени", - говорить Сергій Марченко.

На АЗС недалеко від Ялти зараз працює і киянин Олександр. "Власники мережі АЗС, навчені гірким досвідом, уклали договір з нашою охоронною фірмою. Справа в тому, що в сезон в цьому жвавому місці працівникам заправки з чим тільки не доводиться стикатися! Так що без охорони тут ніяк", - розповідає хлопець. Знайшов він цю роботу на початку червня буквально за кілька днів. Зайшов на один з "робочих" сайтів, де і розмістило вакансію охоронне агентство, подзвонив, розповів, що 25 років, служив в армії, і його відразу ж викликали на місце. Працює через добу. Отримує до 10 грн. в годину за чергування. Разом в місяць набігає 3500 грн. "Чи не забагато, звичайно. Тим більше, що за житло доводиться платити самостійно. Але я домовився з хлопцями на будівництві недалеко від нашої АЗС: живу з ними в битовки за 40 грн. На добу. Один день, виходить, ночую на роботі, другий - у них. До речі, побутівка навіть кондиціонером обладнана ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

[ U ] [ OT ] [ ST ] [ OST ] [ TG ] [ GTU ] [ U ] [ OT ] [ ST ] [ OST ] [ TG ] [ GTU ]                                       id      інші   російська   український   білоруський   польський   англійська   іспанська   німецький   турецька   болгарська   чеська   угорський   естонський   вірменський   казахський   іврит   грузинський   сербський   хорватський   литовський   словацький   словенський   албанський   македонський   латиська   киргизький   монгольський   португальська   узбецький   корейський   румунський   датський   грецький   нідерландський   норвезький   шведський   італійська   французький   індонезійська id арабська   хінді   бенгальський   китайський   [азербайджанський   ] [Боснійський bs ] [таджицький   ] [Латинський   ] [В'єтнамський   ] [Каннада kn ] [фінський   ] [Філіппінський   ] [Ірландський   ] [Ісландський   ] [Шотландський (гельський) gd ] [японський   ] [Африкаанс   ] [Амхарська am ] [каталанська   ] [Себуанська ceb ] [корсиканська   ] [Валлійський   ] [Есперанто   ] [Баскська eu ] [перський   ] [Фризька   ] [Галісійська   ] [Гуджараті gu ] [хауса   ] [Гавайський   ] [Хмонг hmn ] [креольський (Гаїті) ht ] [ігбо ig ] [яванський   ] [Кхмерский   ] [Курманджі   ] [Люксембурзький lb ] [лаоський   ] [Малагасійська   ] [Маорі   ] [Малаялам ml ] [маратхі mr ] [малайський   ] [Мальтійський   ] [Бірманський my ] [непальська   ] [Чева ny ] [панджабі   ] [Пушту   ] [Синдхи sd ] [сингальский si ] [Самоа   ] [Шона sn ] [сомалійський   ] [Сесото st ] [суданський   ] [Суахілі   ] [Тамільська   ] [Телугу te ] [тайський   ] [Урду   ] [Кхоса xh ] [ідиш yi ] [йоруба yo ] [зулу   ]   [ TF ] Немає тексту   Контейнер пошкоджений id інші російська український білоруський польський англійська іспанська німецький турецька болгарська чеська угорський естонський вірменський казахський іврит грузинський сербський хорватський литовський словацький словенський албанський македонський латиська киргизький монгольський португальська узбецький корейський румунський датський грецький нідерландський норвезький шведський італійська французький індонезійська id арабська хінді бенгальський китайський [азербайджанський ] [Боснійський bs ] [таджицький ] [Латинський ] [В'єтнамський ] [Каннада kn ] [фінський ] [Філіппінський ] [Ірландський ] [Ісландський ] [Шотландський (гельський) gd ] [японський ] [Африкаанс ] [Амхарська am ] [каталанська ] [Себуанська ceb ] [корсиканська ] [Валлійський ] [Есперанто ] [Баскська eu ] [перський ] [Фризька ] [Галісійська ] [Гуджараті gu ] [хауса ] [Гавайський ] [Хмонг hmn ] [креольський (Гаїті) ht ] [ігбо ig ] [яванський ] [Кхмерский ] [Курманджі ] [Люксембурзький lb ] [лаоський ] [Малагасійська ] [Маорі ] [Малаялам ml ] [маратхі mr ] [малайський ] [Мальтійський ] [Бірманський my ] [непальська ] [Чева ny ] [панджабі ] [Пушту ] [Синдхи sd ] [сингальский si ] [Самоа ] [Шона sn ] [сомалійський ] [Сесото st ] [суданський ] [Суахілі ] [Тамільська ] [Телугу te ] [тайський ] [Урду ] [Кхоса xh ] [ідиш yi ] [йоруба yo ] [зулу ] [ TF ] Немає тексту
Контейнер пошкоджений! Спробуйте отримати статтю заново GetTextFromUrl.php , але це призведе до видалення всіх існуючих перекладів !!! [ U ] [ OT ] [ ST ] [ OST ] [ TG ] [ GTU ] id інші російська український білоруський польський англійська іспанська німецький турецька болгарська чеська угорський естонський вірменський казахський іврит грузинський сербський хорватський литовський словацький словенський албанський македонський латиська киргизький монгольський португальська узбецький корейський румунський датський грецький нідерландський норвезький шведський італійська французький індонезійська id арабська хінді бенгальський китайський [азербайджанський ] [Боснійський bs ] [таджицький ] [Латинський ] [В'єтнамський ] [Каннада kn ] [фінський ] [Філіппінський ] [Ірландський ] [Ісландський ] [Шотландський (гельський) gd ] [японський ] [Африкаанс ] [Амхарська am ] [каталанська ] [Себуанська ceb ] [корсиканська ] [Валлійський ] [Есперанто ] [Баскська eu ] [перський ] [Фризька ] [Галісійська ] [Гуджараті gu ] [хауса ] [Гавайський ] [Хмонг hmn ] [креольський (Гаїті) ht ] [ігбо ig ] [яванський ] [Кхмерский ] [Курманджі ] [Люксембурзький lb ] [лаоський ] [Малагасійська ] [Маорі ] [Малаялам ml ] [маратхі mr ] [малайський ] [Мальтійський ] [Бірманський my ] [непальська ] [Чева ny ] [панджабі ] [Пушту ] [Синдхи sd ] [сингальский si ] [Самоа ] [Шона sn ] [сомалійський ] [Сесото st ] [суданський ] [Суахілі ] [Тамільська ] [Телугу te ] [тайський ] [Урду ] [Кхоса xh ] [ідиш yi ] [йоруба yo ] [зулу ] [ TF ] Немає тексту
Контейнер пошкоджений! Спробуйте отримати статтю заново GetTextFromUrl.php , але це призведе до видалення всіх існуючих перекладів !!!

Новости