Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як можна пристойно заробити влітку в Україні

Красиві, здоровенні! Одна з головних вимог до рятувальників - відмінна фізична форма

Тим, хто наступного літа не хоче релаксувати на селі у бабусі, а має намір провести канікули в працях, вже саме час моніторити вакансії в інтернеті. Кожен день сайти з працевлаштування викладають десятки пропозицій сезонного заробітку для студентів та іншої молоді.

Читайте по темі Українці масово шукають роботу: де потрібні люди, найвищі зарплати і як не стати жертвою аферистів

Найпростіше - влаштуватися продавцем пива-морозива на одній з вуличних розкладок, яких вже скоро з'являться тисячі (заробити можна 1,5-2 тис. Грн на місяць). Або звернутися до центрів зайнятості Херсонської, Миколаївської областей та Криму, щоб підказали, які агропідприємства і ферми із задоволенням наймуть робітників на збір врожаю фруктів-овочів і тому подібні навантаження кавунів. Також сельхозвакансій багато на державному порталі, наприклад, "Труд" (trud.gov.ua), тут навіть є спеціальний розділ "Сільське, лісове та рибне господарства". Однак в першому випадку вашими найяскравішими літніми враженнями, швидше за все, стане одноманітна курна вулиця і натовп примхливих покупців, а в другому - ви дуже швидко зрозумієте, чому ніхто ніколи не прагнув працювати в колгоспах.

"Я якось підробляла після першого курсу на збиранні помідорів біля Скадовська - до сих пір пам'ятаю підйоми о п'ятій ранку, вічно" дерев'яну "спину і безкрає море томатів, - ділиться викладач англійської Олена Пелешенко. - Після цього відразу стала відмінницею навчання: лише б не довелося більше заробляти на життя фізичною працею ". Та й платять на українських полях копійки: в середньому в місяць пропонують 1500-2000 грн. На щастя, в Україні влітку можна підшукати чимало цікавих занять на будь-який смак: і на свіжому повітрі, і з людьми, і з користю для навичок комунікації і особистих зв'язків.

Трансфермен ДЛЯ ПИОНЕРОВ

Як тільки пролунає останній дзвоник, батьки масово почнуть відправляти своїх чад в табори і на бази відпочинку. Для транспортування всієї цієї дитячої натовпу організаторам відпочинку знадобляться супроводжують, яких кадрові агентства почали підшукувати ще з кінця березня.

В ідеалі роботодавці бажають наймати педагогів, тренерів і вихователів діючих або хоча б майбутніх, але вселяють довіру здобувачі з інших галузей теж підійдуть: головне - любов до дітей, позитив і відсутність шкідливих звичок. Для такої справи доведеться завести санкнижку. Як правило, вам доручать організувати групу 20-30 осіб, зібрати на кожного підопічного пакет документів і супроводити дітей в табір. Там ви проводите весь час заїзду і після закінчення зміни везете свою компанію додому, де передаєте кожного туриста його батькам. За таку роботу готові платити 1500-2000 грн безкоштовно надавати житло і харчування.

Також організаторам літнього дитячого відпочинку дуже потрібні розповсюджувачі путівок - за кожну продану платять комісію близько 50 грн, а таборах - вожаті, медсестри, спортінструктор, хореографи, керівники майстер-класів (з бісероплетіння, ліплення, макраме та т. П.). Тут зарплати залежать від рівня як фахівця, так і від просунутості місця відпочинку. Вони можуть становити від 3 до 5 тис. Грн на місяць.

В РЯТУВАЛЬНИКИ - З ВИЩОЮ ОСВІТОЮ

З початку травня, а місцями з червня і до листопада чорноморські здравниці запрошують на роботу інструкторів плавання і матросів-рятувальників. Типові вимоги до претендентів на ці вакансії елементарні: вміння плавати, комунікабельність, стресостійкість, уважність і відповідальність. У резюме найчастіше просять розміщувати фотографію, так як відмінна фізична форма для рятувальника обов'язкове. А перевагу віддають хлопцям зі спортивним розрядом з плавання. Хоча критерії відбору можуть бути і жорсткіше. Так, оздоровчий табір в Орджонікідзе Феодосійського району встановлює віковий ценз (25-40 років) і вимагає диплом про вищу освіту (педагогічне, інститут фізкультури з обов'язковою спеціалізацією (плавання, синхронне плавання, підводне плавання, стрибки у воду, водне поло).

Рятувальникам пропонується чергувати на своєму посту поблизу басейнів і на пляжах 5-6 днів в тиждень по змінах, надавати негайну допомогу відпочиваючим при необхідності і стежити за рівня готовності своїх плавзасобів та рятувального інвентарю. Їм забезпечують безкоштовне харчування і житло для іногородніх, іноді навіть короткострокові підготовчі курси. Однак плата за таку працю порівняно невелика: поки що в оголошеннях вказують розкид від 1300 до 4800 грн. Якщо ж захочете кинути якір в Києві і влаштуватися рятувальником на столичні пляжі, звертайтеся в КП "Плесо" за тел. 541-18-11. По телефону нам сказали, що працівники на пляжі потрібні, і навіть є з чого вибирати. Правда, ось так з ходу - після телефонного дзвінка, - природно, до лав "плесівці" не потрапити. Після попередньої бесіди вам призначать співбесіду з керівництвом, яке проводиться за адресою вул. Микільсько-Слобідська, 7.

ЗА СОЛО В РЕСТОРАНІ - $ 4000.

Якщо у вас спостерігаються які-небудь музично-танцювальні таланти, то до літа вони обов'язково стануть в нагоді. Не тільки на туристично активних півднях, але і в околицях Дніпра (Труханів острів, Гідропарк, набережна) незабаром відкриються літні майданчики ресторанчиків і кафе, караоке-точки. Освіти досить середнього або середньо-спеціальної, аби був талант наявності. Від музикантів і артистів роботодавці як резюме просять найчастіше запис попередніх виступів, демонстраційні аудіо- або відеоматеріали. Деякі кафешки просять з'явитися до місця роботи зі своїм "самоваром" - мікрофоном, музичною апаратурою або хоча б ноутбуком. Багато стали висувати вимоги до репертуару.

Так, алуштинский ресторан " Москва "В цьому році навідріз відмовляється працювати з виконавцями шансону. Вибір Криму в цьому сезоні - вітчизняна та зарубіжна якісна попса і ніяких" володимирських централів ". Але чим різноманітніше репертуар, тим сильніше вас раді бачити. У цій сфері також вітають відповідальне ставлення до справи, презентабельну зовнішність і доброзичливе ставлення до клієнта, цінують пунктуальність і відсутність шкідливих звичок. Талановитим артистам в сезон кримчани і бізнесмени з курортних Кирилівки - Сергіївки готові платити в середньому $ 3000-4000 за роботу без вихідних з вечора до пізньої ночі (останнього відвідувача). Працівникам караоке-наметів дістається менше - бек-вокалістам в Києві обіцяють зарплату всього 2000-2500 грн.

Пробуємо В ШОУ-БІЗНЕС

Останнім часом в метро і на вулицях все частіше трапляються на очі оголошення про кастинг для різних заходів. Спекотне літо - прекрасна пора для всіляких зйомок, і шоу-бізнес вже зараз починає пошуки типажів. Так, рекламна кампанія The World is Yours терміново потребує хлопців і дівчат для зйомок в "музичних кліпах, рекламних роликах, кінофільмах, серіалах, ток-шоу, реаліті-шоу", на сайті http://www.acmodasi.ru, крім іншого, розміщено запрошення на проби в короткометражний містичний фільм. А за допомогою сторінки

http://massovka.com.ua можна розпланувати для себе участь в масових заходах хоч і на все літо - благо інформації про них публікують море. До речі, до літа повним ходом набираються актори-професіонали і любителі для зйомки в російському серіалі "Прокурорська перевірка" (йде на каналі ICTV). На проби запрошуються всі бажаючі у віці від 10 до 75 років. За добу роботи обіцяють платити: акторам першого плану - 5000 руб. (1500 грн), за роль другого плану - 3000 руб. (800 грн). Так що можна влитися в світ кінематографа всього на тиждень-другий і заробити не менше, ніж офіціант в Затоці за все літо.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Новости