Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Турецькі солодощі

Кажуть, що в Ізміті був один майстерний кулінар. Люди приходили здалеку і чекали в довгих чергах приготовані їм солодощі. На честь своєї коханої, розкішної східній красуні з пишними формами, він створив і назвав новий десерт «Шишманов» (толстушечка). Але, вступивши з нею в шлюб, перейменував ласощі. Виявилося, сімейне життя не завжди так безхмарна, як в перші дні після весілля. І оскільки приносив він це ласощі своїй дружині після сварок, то стало воно називатися «пішманіе» (розкаявся). І справді, яка красуня встоїть перед таким смачним каяттям?

І справді, яка красуня встоїть перед таким смачним каяттям

Рахат-лукум, або просто лукум, було улюбленим ласощами Сулеймана Пишного, султана Османської імперії. Кондитер, Хаджі Бекір, подарував ці «шматочки задоволення» своєму правителю після повернення з Мекки. Справжній рахат лукум роблять з води, крохмалю, цукру і есенції з пелюсток троянд. Рецепт існує вже понад 500 років. Саме Хаджі Бекір почав додавати в лукум горіхи та інші начинки.

Поступово з'явилося безліч сортів рахат-лукум, і зараз, повертаючись з Туреччини, кожен турист вважає своїм обов'язком купити ці східні солодощі в подарунок рідним і близьким.

Взагалі розписувати смак всіх національних турецьких солодощів важко: їх потрібно смакувати особисто. Та й в кожному місті - та що там, в кожному окремо взятому ресторані - десерти мають свій відмітний смак. Якщо поїдете в відпустку в Туреччині - Ви можете це зробити солодким, побалуйте себе розкішними ласощами!

І справді, яка красуня встоїть перед таким смачним каяттям?

Новости