Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

День незалежності в Дніпрі: авіашоу, регата і забіг у вишиванках

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

19 серпня 2016, 5:54 Переглядів:

Підняти вітрила. Однією з «фішок» Дня міста в цьому році стане велика регата в акваторії Дніпра. Фото: gorod.dp.ua У найближчі свята городянам покажуть відразу два авіашоу.

Найближчим часом в нашому місті пройде відразу кілька масштабних народних гулянь. Так, в наступну середу разом з усією країною Дніпро відзначатиме День незалежності України, а вже 10 вересня городян очікує найбільше свято місцевого масштабу - День міста. "Сегодня" дізнавалася, які розваги чекають дніпрян в святкові дні в цьому році.

ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ. Основними локаціями святкових гулянь в цьому році стануть Фестивальний причал, а також два центральних парку - їм. Глоби і їм. Шевченко . У парках пройдуть численні концерти місцевих колективів, ярмарки і виставки, а на Фестивальному навіть встановлять величезний екран, на якому можна буде спостерігати за прямою трансляцією святкового параду в Києві. Крім того, в цей день всі бажаючі зможуть взяти участь в так званих "забіг у вишиванках", які стартують о 9:00 на площі перед Театром опери та балету. Відзначимо, що все відбудеться п'ять забігів - два дорослих і три дитячих. Вимоги для учасників всього два: бути старше трьох років і одягнутися в вишиванку.
Але головною "фішкою" Дня незалежності в цьому році обіцяє стати захід, який відбудеться не в самому місті, а в 60 кілометрах від нього - на аеродромі "Майське". Тут під патронатом Дніпропетровської ОДА пройде фестиваль "Вільне небо". Гостей чекає чотирьохгодинне авіашоу, участь в якому візьмуть льотчики і парашутисти з різних міст України. "Буде весело, ми обіцяємо, - зазиває член оргкомітету фестивалю, радник губернатора області Ольга Горб. - У повітрі буде проходити авіашоу, а на землі розташуються різні локації як для дорослих, так і для дітей - тут будуть і аніматори, і спортсмени, і екстремали, пройде шоу повітряних зміїв, дитяча та доросла дискотеки. Такого у нас точно ще не було! " Крім того, ті, хто захоче відчути на собі всю гаму святкового екстриму, зможуть взяти участь в особливій лотереї, де будуть розігруватися безкоштовні стрибки з парашутом. Відзначимо, що початок святкових заходів в Майському намічено на 12.00, а тривати свято буде орієнтовно до 22:00.
ДЕНЬ МІСТА. 10 вересня Дніпро відзначатиме 240-ту річницю від дня свого заснування. Цікаво, що однією з головних родзинок свята в цьому році також стане авіашоу - тільки на цей раз воно пройде вже на спортивному аеродромі " Кам'янське ", Що розташований в межах міста, відразу за житловим масивом Лівобережний-3. У рамках шоу пройде" Кубок мера Дніпра з літакового спорту ", а також змагання з повітряного фрістайлу та показові стрибки парашутистів. На землі ж відбудеться виставка спортивної та цивільної авіатехніки, пройдуть концерти і будуть організовані спортивні зони, де городяни зможуть зіграти в пейнтбол, прокотитися на конях і взяти участь в гонках на баггі (спеціальних авто для їзди по пересіченій місцевості).
Масштабні народні гуляння в цей день пройдуть і в інших місцях, охопивши практично все місто. Так, на площі Героїв Майдану в цей день відбудеться відразу два заходи - фестиваль сучасного мистецтва, в рамках якого свої роботи представлять місцеві художники, і парад ретро-автомобілів. А на центральній набережній пройде великий фестиваль їжі "Смачне турне", який, за словами організаторів, повинен перетворитися для городян в "справжнє свято шлунка" - його гостей будуть пригощати гастрономічними вишукуваннями різних кухонь світу. Тут же з 12:30 до 18:00 буде проходити розважальна програма від Дніпровського планетарію, а ввечері - з 19:00 до 21:00 - фестиваль пісочної анімації "Дотик". Неподалік - на оглядовому майданчику парку ім. Шевченко - протягом всього дня буде проходити етнофестиваль "Серце України".
Головним же місцем тяжіння для любителів спорту традиційно стане Фестивальний причал, де в цей день пройде фітнес-марафон і благодійний забіг. Крім того, саме звідси, починаючи з 18:00, буде найзручніше спостерігати великий водний шоу і регату, які відбудуться в акваторії Дніпра. А ось шанувальників важкої музики на День міста чекають в парку Сагайдак (колишній парк ім. Воронцова), де відбудеться масштабний рок-фестиваль Dnipro Rock 2016, участь в якому візьмуть як молоді, так і всім добре відомі дніпровські колективи.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "День незалежності в Дніпрі: авіашоу, регата і забіг у вишиванках". інші Новини Дніпра дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

В'ячеслав Дейкун

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости