Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Блакитні озера: Прихована Краса Білорусі

  1. Де зупинитися
  2. Як Дістатися на Блакитні Озера
  3. Recent Posts

Синьоока Білорусь не перестає дивувати своїми красотами навіть самих білорусів Синьоока Білорусь не перестає дивувати своїми красотами навіть самих білорусів. На території країни знаходиться близько 11 тисяч озер, і не дивно, що багато красиві місця так маловідомі.

Одна з найкрасивіших озерних груп Білорусі - це Блакитні озера.

Далі ми розповімо все, що вам потрібно знати про це місце: як туди дістатися, де можна зупинитися і багато іншого.

Блакитні озера знаходяться в Мядельском районі Мінської області, а також в Поставському районі Вітебської. Озера живить притока річки Вілії, річка Страча.

Завдяки численним унікальним рослинам, які ростуть навколо озер, в 1972 році тут було створено ландшафтний заказник республіканського значення «Блакитні озера».

До групи озер входить 11 водойм, найбільший з яких - озеро Балдук, яке є п'ятим по глибині в Білорусі.

Окрім цікавої флори, тут можна зустріти і різноманітну фауну. На території заказника живе близько 150 бобрів.

На деяких з озер також можлива рибалка : Балдук, Глубля і Глухе.

Де зупинитися

Г Олубей озера знаходяться на території Нарочанскій національного парку , Через що не вся територія заповідної зони озер доступна для відвідування. На щастя, на території заказника знаходиться 2 туристичні стоянки "Балдук" і "Млин", поблизу заказника, в селі Грумбіенти, розташована агротурбаза "Блакитні озера" , А численні готелі та бази відпочинку знаходяться біля озера Нарочь, що знаходиться неподалік.

Як Дістатися на Блакитні Озера

На автомобілі досить легко дістатися до Блакитних озер з Мінська, слідуючи по трасі P28, а потім P95. Дорога займе близько 2-2,5 годин

З Вітебська добиратися трохи більше, близько 3,5 годин. Дотримуйтесь таким маршрутом: траса Р20 -> Р114 -> Р113 -> Р45 до Нарочанскій національного парку.

Прямі автобуси і поїзди туди не ходять, але можна відправитися на Блакитні озера в складі екскурсійної групи з Мінська і інших міст Білорусі .

Це був наш огляд всього, що вам потрібно знати про Блакитних озерах. Відправляйтеся туди на вихідні і насолодитеся первісною природою. Читайте також про агротуризм в Білорусі . Гарного відпочинку!

Recent Posts

More ... Follow us on Instagram!

Новости