Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кількість жителів Волгоград чисельність населення. Фото і карти.

  1. Загальні відомості і опис Волгограда
  2. Географія і розташування
  3. Чисельність населення Волгограда на 2018 і 2019 рік. Кількість жителів Волгограда
  4. Волгоград фото міста. фотографія Волгограда
  5. Карта міста Волгограда. Волгоград яндекс карти

Загальні відомості і опис Волгограда

Волгоград - це місто в Російській Федерації, який розташований на південному сході з європейської частини країни, так само він є адміністративним центром Волгоградської області. Чисельність населення становить 1 018 739 осіб. Волгоград несе почесну назву Міста-героя, саме тут проходила Сталінградська битва.
У міста було кілька інших назв, з 1589 року по 1925 рік він називався Царицин. Друга назва Волгограда з 1925 року по 1961 рік було Сталінград.
Місто перебувати на західній стороні річки Волги. Так само Волгоград перебувати спільно з такими містами як Волзький, а так само Краснослободск. Вони знаходяться на схід від річки і разом входять в Волгоградську агломерацію.

Географія і розташування

Волгоград розтягнутий приблизно на шістдесят кілометрів уздовж річки Волга, і має статус одного з найдовших міст Російської Федерації. Так само в біса Волгограда включені острова знаходяться на річці Волга це: населений острів з назвою Сарпінскіх і так само безлюдні острови Голодний і Грошовий є і більш дрібні. Так само місто зв'язаний залізницею і автомобільною дорогою зі своїм містом супутником під назвою Волзький. Ці дороги проходять через греблю Волзької гідроелектростанції, є так само ще одне місто-супутник міста - це місто Краснослободск з ним Волгоград пов'язаний автомобільним мостом.
У місті Волгограді з південного боку, є Волго-Донський судноплавний канал який названий ім'ям Леніна. Він розташований в Красноармійського районі міста - це єдине місце глибоководної транспортної системи, яка проходить через всю європейську частину Російської Федерації. Саме в цьому місці через канал їм. Леніна в межах міста перекинуто і залізничне полотно, і автомобільний міст.
Місто розташоване цікавим обозом, так як на півночі частина міста знаходиться на західній стороні водосховища, там урізу води становить п'ятнадцять метрів вище рівня моря. А південна частина міста розташовується праворуч на березі річки Волги, а так само на островах Волго-Ахтубінськ заплави, в цьому місці урізу води в річці змінюється і в місті становить від одинадцяти метрів нижче рівня моря. А біля греблі гідроелектростанції аж до тринадцяти метрів нижче рівня моря.

Чисельність населення Волгограда на 2018 і 2019 рік. Кількість жителів Волгограда

Дані кількості жителів міста взяті з федеральної служби державної статистики. Офіційний сайт служби Росстату. Так само дані були взяті з єдиної міжвідомчої інформаційно-статістісеской системи, офіційний сайт ЕМІСС. На сайті опубліковані дані про кількість жителів Волгограда. У таблиці вказано розподіл кількості жителів Волгограда по роках, нижче на графіку зображена тенденція демографії в різні роки.

Посилання на офіційні документи і ресурси за переписом жителів позначені знаком [*] при наведенні миші ви побачите назву документа. Кількість жителів Волгограда Роки 1 004 200 чоловік 2003 рік 991 700 осіб 2005 рік 981 909 осіб 2009 рік 979 617 осіб 2010 год 1 018 780 осіб 2012 год 1 018 790 осіб [*] 2013 год 1 017 985 осіб [*] 2014 год 1 017 451 особа 2015 год 1 016 137 осіб 2016 год 1 015 586 осіб 2017 год 1 013 533 чоловік 2018 рік

Графік зміни чисельності населення Волгограда:

Волгоград фото міста. фотографія Волгограда

На нашому сайті ви знайдете фотографії Волгограда різних років. Волгоград фото міста в різні роки від радянських часів до наших днів.

Інформація про місто Волгоград в Вікіпедії:

Посилання на сайт Волгограда. Безліч додаткових відомостей ви можете взяти прочитавши їх на офіційному сайті Волгограда, офіційному порталі Волгограда і уряду.
Офіційний сайт Волгограда

Карта міста Волгограда. Волгоград яндекс карти

  • 1. Мамаїв курган
  • 2. Площа Полеглих борців
  • 3. Родина-мать

Створено за допомогою сервісу Яндекса Народна карта (Yandex map), при зменшенні можна зрозуміти розташування Волгограда на карті Росії. м Волгоград Яндекс карти. Інтерактивна Яндекс карта міста Волгограда з назвою вулиць, а так само номерами будинків. На карті є всі позначення Волгограда, користуватися їй зручно і не складно.

На сторінці ви можете ознайомитися з деякими описом Волгограда. Так само побачити розташування міста Волгоград на карті Яндекс. Детальна з описом і мітками всіх об'єктів міста.

Поділіться інформацією з друзями:

Новости