Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Річкові круїзи на теплоході з дітьми по річках Росії

  1. Чим хороші річкові круїзи на теплоході по Росії?
  2. Круїзна географія
  3. Як вибрати теплохід і каюту?
  4. Що входить у вартість круїзного туру?

Обставини складаються таким чином, що ми все більше починаємо подорожувати по свій країні. І це чудово! Влітку ми найчастіше вибираємо можливість відпочити та оздоровитись на пляжах Криму, Краснодарського краю, Кавказу або розширити кругозір, відправившись в екскурсійну поїздку по містах Росії.

Але є ще один варіант літнього відпочинку, що поєднує в собі і пізнавальний екскурсійний відпочинок, і можливість викупатися і позасмагати на пляжах російських річок - це річкові круїзи по Росії. Їх маршрути пролягають практично за всіма судноплавних річках нашої країни. Це, звичайно ж, Волга і Дон, Ока і Кама, Північна Двіна і Сухона, Єнісей, Лена і Обь, Онезьке і Ладозьке озеро.

Відправитися в захоплюючий річковий круїз можна з самих різних російських міст. І для цього не потрібно ніяких складних оформлень документів, які завжди супроводжують круїзні подорожі за кордоном. До речі, подорожувати на круїзних теплоходах можна з кінця квітня до початку жовтня.

Річкові круїзи бувають класичні та екскурсійні, оздоровчі та подієві, паломницькі, фітнес-рейси та інші. Розрізняються вони і за тривалістю. Зовсім короткі - 2-3 дня - це круїзи вихідного дня, які зручні для тих, хто любить цікаво і насичено відпочивати з п'ятниці по неділю. В рамках таких коротких круїзів можна побувати в багатьох містах.

У круїз на 5-8 днів найчастіше відправляються активні туристи, які люблять екскурсійний відпочинок. Це можуть бути маршрути по Золотому кільцю, по містах Карелії (з відвідуванням Валаама, Петрозаводська, Кижей, Соловецьких островів, Верхніх Мандрог), по Волзі, між Санкт-Петербургом і Москвою. Деякі круїзи можуть тривати від 9 до 22 днів.

Деякі круїзи можуть тривати від 9 до 22 днів

Чим хороші річкові круїзи на теплоході по Росії?

  • Динамічний подорож - постійна зміна місць, нові міста і нові знайомства
  • Красиві прибережні пейзажі, якими можна милуватися прямо з палуби
  • Великі зупинки в найбільш цікавих містах і цікаві екскурсії по маршруту слідування
  • Відпочинок на природі завдяки великим «зеленим стоянках»
  • Комфортне розміщення в каютах і смачне харчування в ресторанах
  • Щоденна розважальна програма для дорослих і дітей
  • Для маленьких туристів - дитяча ігрова кімната, заняття та ігри з дитячими аніматорами
  • Мінімум документів при оформленні туру
  • На річках не стається морського шторму і не буває сильної качки
  • Вартість річкових круїзів найчастіше менше морських.

Природно, як і при будь-якому вигляді відпочинку, тут є свої недоліки:

  • Річковий круїз по Росії - сезонний вид відпочинку
  • Круїзні річкові теплоходи відрізняються своїми розмірами, місткістю і можливостями проведення часу від великих морських теплоходів
  • Обмеженість переміщення і замкнутість простору під час перебування на теплоході (не можна, де заманеться, зійти на берег, тільки строго за розкладом і за маршрутом круїзу)
  • Доводиться брати більше речей через різну погоди в різних містах
  • Іноді до місця відплиття доводиться добиратися самостійно іншими видами транспорту
  • Не у всіх містах за маршрутом, де причалює теплохід, можна підсісти на рейс. Іноді це пункти без посадки нових відпочиваючих
  • Не всі круїзні маршрути кругові. У деяких випадках повертатися додому доводиться самостійно повітряним або наземним транспортом.

Кому підійдуть річкові тури?

Так само, як і популярний пляжний відпочинок, річкові круїзи підійдуть практично всім. Це можуть бути туристи, які не хочуть або не можуть виїхати на відпочинок за кордон і шукають альтернативні варіанти для сімейного відпочинку, або ті, кому подобається відпочивати біля води, але не дуже любить пасивний пляжний відпочинок. Такий розслаблюючий відпочинок з «зеленими стоянками» і красивими видами з палуби, прохолодним річковим повітрям особливо приємний в спекотні дні.

Річкові круїзи обожнюють активні туристи, які мріють багато побачити в одній подорожі з мінливими, як в калейдоскопі, містами і цікавими екскурсіями. При цьому немає потреби тягати за собою свої речі при переїзді з місця на місце, здійснювати нічні переїзди в поїзді або літаку, перебиратися з одного готелю в інший. Найвибагливіші туристи, які прагнуть до максимального комфорту в подорожі, дуже часто вибирають це вид відпочинку через високого рівня сервісу і хорошої організації дозвілля на круїзних теплоходах.

Ну і, звичайно ж, такий відпочинок підійде сім'ям з дітьми. Маленькі туристи в захваті від таких захоплюючих подорожей. Морська атрибутика пробуджує дитячу фантазію і викликає море емоцій. На багатьох теплоходах працюють дитячі аніматори, які не дозволять нудьгувати жодній дитині.

Круїзна географія

Популярні річкові круїзи здійснюються з Москви і Санкт-Петербурга, Волгограда і Самари, Ростова-на-Дону і Астрахані, Казані і Пермі, Нижнього Новгорода, Уфи і багатьох інших міст.

У Росії налічується більше 2000 річкових маршрутів, які пролягають на Півдні Росії (Волгоград, Астрахань і Ростов-на-Дону), через Москву, Санкт-Петербург, Ярославль і міста Золотого кільця, в Середньому Поволжі (Самара, Нижній Новгород, Ульяновськ і Казань ), в північній частині країни (Кижи, Валаам, Соловецькі острови і Великий Новгород), на Уралі і в Сибіру.

Як вибрати теплохід і каюту?

Від правильного вибору маршруту і теплохода буде залежати, наскільки вдалим буде ваш відпочинок.

Щоб подорож насправді виявилося комфортним і не перетворилося на суцільне розчарування, потрібно попередньо добре вивчити обраний теплохід і умови перебування на ньому. Перш за все, зверніть увагу на інфраструктуру теплохода, його вік, дату останньої реконструкції, рівень комфорту, наявність зручностей і внутрішнє планування.

Перш за все, зверніть увагу на інфраструктуру теплохода, його вік, дату останньої реконструкції, рівень комфорту, наявність зручностей і внутрішнє планування

Важливий фактор - організація харчування. Зазвичай це один або два ресторани, які обслуговують гостей за класичною схемою (замовна система з обслуговуванням офіціантами) з вибором страв з двох-чотирьох варіантів і формуванням меню за день вперед.

Визначившись з теплоходом, переходимо до вибору каюти. Поставитися до цього потрібно з усією відповідальністю, оскільки невдалий вибір каюти (її можна вважати номером в готелі) може змастити найяскравіші враження і емоції від подорожі.

На судах, які курсують по річках Росії, пропонуються різні типи кают (люкс, напівлюкс і економ) з різними варіантами зручностей. Це можуть бути каюти з душем і туалетом, каюти тільки з умивальником з холодною і гарячою водою або зовсім без зручностей (туалет і душ розташовані на палубі).

Вартість туру залежить від розташування каюти. Найкомфортніші і дорогі варіанти - на верхній палубі. Чим каюта нижче, тим там тихіше і дешевше. Проживання в носовій частині корабля коштує дорожче, тому що там вібрація і качка відчувається менше. Розміщення на кормі зручніше для молоді та активних відпочиваючих - там проводяться дискотеки.

Тип ліжка також впливає на ступінь комфорту і вартість подорожі. У каютах з одномісним або двомісним розміщенням можуть бути двоярусні ліжка або дві окремо стоять ліжка.

У каютах з одномісним або двомісним розміщенням можуть бути двоярусні ліжка або дві окремо стоять ліжка

Що входить у вартість круїзного туру?

Зазвичай у вартість круїзу входить:

  • Проїзд з міста відправлення до міста прибуття та проживання в каюті
  • Харчування ( «шведський стіл», повний пансіон з триразовим харчуванням або напівпансіон зі сніданком і вечерею) без алкогольних напоїв
  • Одна оглядова екскурсія в кожному пункті зупинки
  • Шляхова інформація
  • Розважальна програма на теплоході

Страховка в разі необхідності оформляється окремо (при подорожі по річках Росії дійсні і поліси обов'язкового медичного страхування).

Продаж круїзних турів починається задовго до початку сезону (за півроку-рік). Тури вихідного дня найчастіше купуються незадовго до від'їзду (за пару тижнів). Тривалі ж подорожі потрібно бронювати заздалегідь, докладно вибираючи маршрут і каюту, особливо якщо це поїздка з дітьми.

Забронювати каюту можна в будь-якому туристичному агентстві, що займається річковими круїзами, або придбати тур в режимі онлайн і оплатити банківською картою або готівкою в офісі (кур'єру). В цьому випадку проїзні документи надсилаються на електронну пошту.

За статистикою, багато хто з тих, хто хоча б раз побував у круїзі, знову і знову повертаються до цього виду відпочинку. А для деяких це перетворюється в традицію - щороку вирушати в теплохідний круїз по дивним річках Росії.

І наостанок гарна новина для економних мандрівників. Представник компанії «Мостурфлот» заявив про запуск річкового лоукостера (першого в Росії!) На теплоході «Княжна Анастасія» вже цього літа. Передбачається, що така подорож буде коштувати дешевше, а туристи зможуть самі вибирати тип харчування і екскурсійні програми (наприклад, самостійно можуть погуляти на стоянках по місту і оглянути визначні пам'ятки). Бувай…

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями:

Чим хороші річкові круїзи на теплоході по Росії?
Що входить у вартість круїзного туру?
Чим хороші річкові круїзи на теплоході по Росії?
Кому підійдуть річкові тури?
Як вибрати теплохід і каюту?
Що входить у вартість круїзного туру?

Новости