Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ленінградський вокзал (м.Москва)

  1. Про Ленінградському вокзалі
  2. Телефони та адреса Ленінградського вокзалу
  3. Ленінградський вокзал, схема
  4. Розклад станції Ленінградський вокзал

Про Ленінградському вокзалі   З Ленінградського вокзалу відходять поїзди в Санкт-Петербург (вони становлять 2/3 маршрутів з цього вокзалу), в Боровичі, Великий Новгород, Мурманськ, Осташков, Петрозаводськ, Псков, Гельсінкі, Таллінн

Про Ленінградському вокзалі

З Ленінградського вокзалу відходять поїзди в Санкт-Петербург (вони становлять 2/3 маршрутів з цього вокзалу), в Боровичі, Великий Новгород, Мурманськ, Осташков, Петрозаводськ, Псков, Гельсінкі, Таллінн. Електрички на Зеліноград, Сонячногірське, Твер. Пасажиропотік Ленінградського вокзалу на даний час дорівнює близько 550-ти осіб на годину.

Вокзал є найстарішим вокзалом Москви, цінною пам'яткою архітектури і знаходиться під захистом держави. Вперше будівля Ленінградського вокзалу було побудовано в 1844-1849 роках. Названий він був Миколаївським, на честь російського імператора. У 1923-му році радянським урядом вокзал був перейменований в Жовтневий. У 1934 році, в ході переобладнання Жовтневого вокзалу були розширені квиткові каси, побудовані довідкове бюро, телеграф, поштове відділення, ощадна каса. У 1937-му році, радянський урядом СРСР було прийнято рішення про чергове перейменування вокзалу. Він став називатися «Ленінградським» і зберіг цю назву до наших днів. У період з 1948-го по 1950-ий роки були оновлені інтер'єри вокзалу і внутрішнє оформлення. А в 1977 році вокзал будівля вокзалу було реконструйовано. Поруч з ним були прибудовані додаткові приміщення. У 2013-му році вокзал пережив ще одну капітальну реконструкцію.

Телефони та адреса Ленінградського вокзалу

Адреса: Комсомольська площа, 3 (ст. М. Комсомольська)
Довідка: +7 (495) 262-91-43
Черговий по вокзалу: +7 (495) 262-91-43
Багажне відділення: +7 (495) 262-98-76

Ленінградський вокзал, схема

Скориставшись цим схематичним зображення Ленінградського вокзалу ви можете орієнтуватися на вокзалі і заощадити час на пошуку того чи іншого шляху / платформи або камери схову.

Розклад станції Ленінградський вокзал


На сторінці розміщена найбільш повна інформація першої необхідності про Ленінградському вокзалі в Москві, така як розклад відправлення і прибуття поїздів далекого і ближнього прямування, адреса місця розташування (включаючи інтерактивну карту), телефони служб, схема планування вокзалу.

Купити залізничні квитки на потяги, що відправляються з Ленінградського вокзалу можна прямо з цієї сторінки. Щоб зробити це натисніть кнопку Купити квиток напроти потрібного залізничного маршруту в розкладі.

Новости