Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

КУРСЬКИЙ ВОКЗАЛ У МОСКВІ: ЯК ЗНАЙТИ

  1. Послуги Курського вокзалу
  2. Розклад електропоїздів і поїздів далекого прямування
  3. З Курського вокзалу до аеропорту Шереметьєво
  4. З Курського вокзалу до аеропорту Домодєдово
  5. З Курського вокзалу до аеропорту Внуково
  6. З Курського вокзалу до аеропорту Жуковський
  7. Як дістатіся з Курська вокзалу до других ЗАЛІЗНИЧНИХ вокзалів Москви
  8. Залізничні вокзали Москви
  9. Готелі поруч із Курським вокзалом

Московський Курський вокзал - це сучасний технічно оснащений залізничний комплекс, який має пропускну спроможність близько 10 тисяч пасажирів на день і виконує всі види транспортних послуг.

Московський Курський вокзал - це сучасний технічно оснащений залізничний комплекс, який має пропускну спроможність близько 10 тисяч пасажирів на день і виконує всі види транспортних послуг

Курський вокзал обслуговує потяги, які вирушають в східному напрямку - Нижній Новгород і в південному напрямку - Курськ і Бєлгород, Керч і Маріуполь, Сімферополь і Харків, Кисловодськ і Адлер та інші міста. Тут також зупиняються транзитні поїзди, що прямують з півночі на південь і швидкісний поїзд Сапсан сполученням Санкт-Петербург - Нижній Новгород, для якого відведена окрема платформа. Поїзди далекого прямування відходять від основного перону, де розташовані 5 платформ і 9 шляхів.

Поїзди далекого прямування відходять від основного перону, де розташовані 5 платформ і 9 шляхів

Послуги Курського вокзалу

У будівлі вокзалу є просторі зали очікування та зони відпочинку, довідкова, продаж квитків на поїзди далекого прямування, продаж квитків на електрички, каса обміну квитків, каса повернення квитків, кафе, магазини, їдальня, аптека, послуги перебування / проживання на вокзалі, кімната матері і дитини, банкомати, місце для сповивання дитини.
У будівлі вокзалу працює центр побутового обслуговування, VIP-зал для проведення конференцій (офісні, бізнес послуги). На всій території залізничного вокзалу є безкоштовний доступ до Wi-Fi. У підземній частині розташовані камери схову і проходи на перони і до станцій метро.

Розклад електропоїздів і поїздів далекого прямування

Курський вокзал знаходиться за адресою: м Москва, вул. Земляний вал, д. 29. Тел 8 (800) 775-00-00 (Єдина довідкова РЖД).

Залізничний вокзал відмінно інтегрований в мережу громадського міського транспорту. Найзручніший транспорт для переміщення в Москві - це метро.

Найближчі станції метро - Курська Арбатсько-Покровської лінії (синя лінія метрополітену) і Кільцева (коричнева лінія метрополітену), а також станція метро Чкаловська Люблінської лінії (салатова лінія метрополітену). В поєднаний вестибюль станцій Курська Кільцева і Арбатсько-Покровської лінії можна потрапити з нижнього поверху вокзального комплексу, а також з платформ через тунель №3 і через два наземних вестибюля на площі Курського вокзалу. Вестибюль станцій Чкаловська і Курська Кільцева розташований в 100 метрах від вокзального комплексу на вулиці Земляний вал. Через нього найзручніше пройти до електричок.

Недалеко від залізничного вокзалу зупиняються трамваї №20 і №24, автобуси № 40, 78, тролейбуси № БЧ, Бк і маршрутки, що випливають із різних кінців міста.

З Курського вокзалу до аеропорту Шереметьєво

  • На Аероекспрес, який вирушає з терміналу на Білоруському вокзалі - станція метро Білоруська (коричнева і зелена ліннія метрополітену), вхід через під'їзд №3 і №4. Час в дорозі 35 хвилин, прибуття в аеропорт Шереметьєво, до терміналів «D», «E» і «F». Це найшвидший і зручний шлях.

Якщо Вам необхідні термінали «B» і «C», можна скористатися безкоштовним автобусом, зупинка якого розташована на першому поверсі після виходу з терміналу Аероекспрес (дотримуйтесь за вказівниками). Інтервал руху шаттла становить 15 хвилин і більше, а час у дорозі - 15 хвилин.

  • На метро їхати до станції Планерна (фіолетова лінія метро), потім на автобусі №817 або маршрутному таксі №948. Автобуси і маршрутки йдуть в Шереметьєво до терміналів «F», «E», «D» і «B».
  • На метро їхати до станції Річковий вокзал (зелена лінія метро), потім на автобусі №851 або на маршрутці №949. Автобус прямує за маршрутом - термінали «B», «F», «E», «D», маршрутне таксі - по маршруту термінали «F», «E», «D», «B».

Детально ознайомитися з варіантами як дістатися до аеропорту Шереметьєво ви можете тут .

З Курського вокзалу до аеропорту Домодєдово

  • На електропоїзді або Аероекспрес, що відправляються в аеропорт Домодєдово з Павелецького вокзалу - станція метро Павелецкая (коричнева і зелена лінія метрополітену). Час у дорозі становитиме 1 година 10 хвилин на електропоїзді і 40-50 хвилин на Аероекспрес.
  • На метро їхати до станції метро Домодєдовському (зелена линяючи метрополітену), потім на автобусі №308 або маршрутному таксі. Час у дорозі становитиме приблизно 40 хвилин.

Детально ознайомитися з варіантами як дістатися до аеропорту Домодєдово ви можете тут .

З Курського вокзалу до аеропорту Внуково

  • На Аероекспрес, який відправляється в аеропорт Внуково з Київського вокзалу - станція метро Київська (синя, блакитна і коричнева лінія метрополітену). Час у дорозі становитиме 35 хвилин.
  • На метро їхати до станції Південно-Західна (червона лінія метрополітену), потім на автобусі №611 або 611С - експресі, час в дорозі складе 35-40 хвилин або на маршрутному таксі №45, час в дорозі - близько 20 хвилин.

Детально ознайомитися з варіантами як дістатися до аеропорту Внуково ви можете тут .

З Курського вокзалу до аеропорту Жуковський

  • На метро доїхати до Казанського вокзалу - станція метро Комсомольська (коричнева і червона лінія метрополітену) і сісти на швидкісний електропоїзд «Супутник» до ж / д станція «Відпочинок». Час в дорозі 38 хвилин.

Від ж / д станції «Відпочинок» ходять шатл-баси до аеропорту, відправлення через 13 хв після прибуття «Супутника». Час в дорозі 20 хвилин.

  • доїхати до станції метро Котельники (фіолетова лінія метрополітену) і потім на автобусі експресі 441Е до аеропорту Жуковський.

Детально ознайомитися з варіантами як дістатися до аеропорту Внуково ви можете тут .

Як дістатіся з Курська вокзалу до других ЗАЛІЗНИЧНИХ вокзалів Москви

  • На Ярославський, Ленінградський, Казанський вокзали (маршрут до Площі трьох вокзалів): на метро, 1 станція по Кільцевій лінії, виходити на станції метро «Комсомольська». У переході вибрати відповідний вихід за вказівниками.
  • На Білоруський вокзал: на метро, по Кільцевій лінії 4 станції, виходити на станції метро «Білоруська».
  • На Павелецького вокзалу: на метро, по Кільцевій лінії 2 станції, вийти на станції метро «Павелецька».
  • На Київський вокзал: на метро, Арбатсько-Покровська (синя линяючи), вийти на станції метро «Київська».
  • На Савеловський вокзал: на метро, посадка на станції «Чкаловська», Люблінсько-Дмитрівська (салатова лінія), 2 станції до «Трубної», пересадка на Серпуховсько-Тимірязєвську (сіру лінію) (на ст. М. «Кольоровий бульвар»), 2 станції до станції метро «Свалявської».
  • На Ризький вокзал: на метро, 2 станції по Кільцевій до «Проспекту миру», пересадка на Калузько-Ризьку (помаранчеву лінію), 1 станція до станції метро «Ризька».

Схему московського метрополітену Ви можете подивитися або завантажити тут .

Залізничні вокзали Москви

Трансфер з Курського вокзалу

Оптимальний варіант для тих, хто їде великою компанією або з об'ємним багажем, а також для тих, хто любить комфорт і хоче якомога швидше доїхати до місця призначення - це приватний трансфер . Ціна відома заздалегідь і фіксована з будь-якої точки в межах Москви. Ви можете вибрати один з 11 класів авто: від седана до 19-місцевого автобуса або преміум-авто, а якщо подорожуєте з дітьми, то можете замовити дитячі крісла або бустери.

Готелі поруч із Курським вокзалом

Знайдіть квитки на поїзд з Курського вокзалу

Якщо Ви ще не придбали квитки, то прямо зараз можете скористатися зручною формою пошуку. Все, що потрібно - це ввести місто відправлення і прибуття поїзда, передбачувану дату поїздки, кількість пасажирів і натиснути «Знайти квитки».

Новости