Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Розмір і оплата держмита за міжнародні права в 2019 році

  1. Міжнародний документ для управління машиною
  2. Мито за видачу посвідчення документа
  3. Де можна здійснити оплату послуги

Навіть перебуваючи за кордоном, багато наших співвітчизників водять машину. Люди часто виїжджають за кордон на власному авто або беруть його напрокат або у знайомих в країні перебування. Природно, що для управління машиною водій повинен мати необхідні папери. У багатьох країнах світу внутрішнього посвідчення водія країн СНД, яке також є і міжнародним, недостатньо. Разом з ним необхідно пред'явити міжнародний документ. Поговоримо про те, в якому розмірі і як оплачується держмито за міжнародне посвідчення водія в 2019 році. Навіть перебуваючи за кордоном, багато наших співвітчизників водять машину

Міжнародний документ для управління машиною

Всі країни колишнього СРСР, окрім Естонії, підписали в столиці Австрії в 1968 році Віденську конвенцію про дорожній рух. У країнах-учасницях конвенції був розроблений єдиний зразок документа для управління автомобілем, і ніякі інші папери більше не були потрібні.

Однак поняття міжнародних водійських прав з'явилося значно раніше - в 1949 році при підписанні Конвенції про дорожній рух в Женеві. Саме в цій конвенції документ, що дає право на керування автомобілем, теж єдиного для всіх країн зразка, був названий міжнародним. Саме він і сьогодні мається на увазі, коли мова заходить про міжнародні права.

Скільки коштує зробити міжнародне посвідчення водія в Росії, ми зараз розповімо, але ви повинні розуміти, що цей документ є додатком до національним посвідченням і без нього не дійсний.

Міжнародне посвідчення водія (МПВ) являє собою книжечку з сірої обкладинкою і сторінками, заповненими на восьми основних міжнародних мовах нашої планети. Отримати цей документ при наявності національного посвідчення нескладно, правда, потрібно буде передбачити деякі витрати.

Те, скільки коштують міжнародні водійські права, в основному залежить від розміру державного мита - встановленого законом грошового збору за надання цієї послуги. Решту витрат, такі, як виготовлення фотознімку, можна вважати несуттєвими.

Мито за видачу посвідчення документа

Державне мито - один з джерел поповнення бюджету країни, грошовий збір, яким обкладається придбання певних послуг, що надаються державою. До таких послуг відноситься і видача документів, що дозволяють управляти автомобілем.

Держмито за отримання міжнародного посвідчення водія в 2019 році вноситься на встановлені рахунку перед отриманням документа, а квитанція про її сплату є однією з обов'язкових паперів, які слід пред'явити при зверненні за видачею МВУ.

Якщо ви з'ясували, що країна, в яку ви прямуєте, є учасницею Женевської конвенції про дорожній рух, і не підписувала або не ратифікувала Віденську конвенцію, то міжнародні водійські права вам потрібні і держмито буде обов'язковим витратою. Якщо ви з'ясували, що країна, в яку ви прямуєте, є учасницею Женевської конвенції про дорожній рух, і не підписувала або не ратифікувала Віденську конвенцію, то міжнародні водійські права вам потрібні і держмито буде обов'язковим витратою

Врахуйте, що існує ще цілий ряд країн, які не підписували жодну з названих конвенцій - в цих країнах МВУ не знадобиться. Там вам доведеться здати місцевий іспит і отримати внутрішній документ, що дає право на керування автомобілем. Тому, перш ніж звертатися в ГИБДД уважно вивчіть питання про те, які документи вам знадобляться за кордоном.

У Російській Федерації МВУ видається в ГИБДД в день звернення. Для цього у громадянина на руках повинен бути національний водійський документ і квитанція, що підтверджує, що держмито на міжнародні водійські права сплачена за вірним реквізитами.

Якщо ви збираєтеся сплатити мито в банку або через термінал, то реквізити краще взяти у відділенні дорожньої поліції за місцем вашої реєстрації, але можна і подивитися їх на офіційному сайті ГИБДД.

Взагалі різних способів оплати цього збору існує безліч. При оплаті мита через сайт держпослуги навіть вдасться заощадити, але на цьому ми зупинимося нижче. Держмито за видачу міжнародного посвідчення водія в 2019 році в Росії становить 1600 рублів. До речі, збір за стандартне російське посвідчення водія трохи вище і становить 2000 рублів.

Зрозуміло, при оплаті через відділення банку або платіжний термінал доведеться сплатити ще й комісійний збір установі, що приймає платіж. Однак ці витрати не критичні і становлять близько кількох десятків рублів.

Доведеться витратитися і на дві фотокартки розміром 3,5 на 4,5 сантиметра. Залежно від місця їх виготовлення це ще 100-200 рублів. Але більшу частину витрат, потрібних для оформлення документа, становить саме мито за міжнародне посвідчення водія в 2019 році.

Українське МВС з 9 лютого 2017 року розпочало видавати МВУ через свої сервісні центри. Держмито за видачу цього документа українським законодавством не передбачена. Вартість послуги - 34 грн 16 коп. (85 руб). Адреса центру в вашому регіоні і всі подробиці можна дізнатися.

У Білорусії отримати міжнародне посвідчення водія неможливо - його не видають, хоча і обіцяють з 2015 року. Якщо проблема полягає тільки в прокаті авто, оскільки в деяких країнах-учасницях Віденської конвенції саме при прокаті вимагають документ, затверджений Женевською конвенцією, можна спробувати пред'явити завірений переклад національного посвідчення на місцеву мову. Але домовляйтеся про це заздалегідь, ще при виборі агентства з прокату машин.

Аналогічна ситуація і в Казахстані. Однак в інтернеті є пропозиції про отримання МВУ:

Але перш ніж придбати документ, уважно розберіться з тим, яку саме папір пропонує вам оформити Міжнародна асоціація водіїв - можливо, це шахрайство. Але перш ніж придбати документ, уважно розберіться з тим, яку саме папір пропонує вам оформити Міжнародна асоціація водіїв - можливо, це шахрайство

Де можна здійснити оплату послуги

Стрімкий розвиток комп'ютерних і банківських технологій постійно розширює наші можливості і полегшує вирішення різного роду завдань. Зокрема, з'явилися нові платіжні інструменти, про які ще недавно ніхто не чув. Мається на увазі інтернет-банкінг, платіжні термінали, різні електронні платіжні системи.

Всі ці варіанти цілком доступні, і сплата держмита за міжнародне посвідчення водія може бути вироблена з їх допомогою. Природно, збереглася і можливість особисто відвідати відділення банку і, відстоявши там чергу, здійснити платіж. Який з цих методів вам підходить більше, ви визначитеся самостійно.

При цьому пам'ятайте про те, що державні органи Російської Федерації крокують в ногу з технічним прогресом, і в даний час велику частину державних послуг можна отримати з використанням сайту держпослуги. Сайт дійсно дуже зручний, і якщо ви ще до нього не зверталися, то будете приємно здивовані пропонованим рівнем сервісу. Правда, для того, щоб користуватися сайтом, необхідно завести на ньому особистий кабінет, але, витративши час один раз, ви зможете потім комфортно користуватися всім спектром державних послуг. Скористатися цим сайтом можна і для отримання посвідчення водія міжнародного зразка, до того ж через нього можна і сплатити мито.

Звернувшись на портал держпослуги, вам, можливо, навіть вдасться зменшити вартість міжнародних водійських прав. Складно сказати, чи буде ця пропозиція діяти постійно, але в момент написання статті на сайті при сплаті державного мита пропонується 30% знижки. Тобто ваші витрати складуть не 1600 рублів плюс комісія банку, а всього 1120 рублів. Погодьтеся, економія досить приємна.

Працювати з цим сайтом легко: слід звернутися на, присвячену видачу МВУ, і діяти відповідно до викладеної там інструкцією. Повірте, нічого складного в цьому немає.

Заміна водійського посвідчення і отримання МВУ: Відео

Новости