Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди поїхати на 8 Березня: найкращі тури для відпочинку

  1. Європа за 30 євро, фестиваль вина та пісні в горах
  2. Закордон: тури від відмовників
  3. Україна: лицарі вина і ванни під відкритим небом

Європа за 30 євро, фестиваль вина та пісні в горах

Вже через тиждень нас чекають міні-канікули: Кабмін затвердив офіційні вихідні 8-9 березня. Плюсуя суботу та неділю - і отримуємо 4 дня відпочинку. Цього вистачить і на закордонний вояж, і на відпочинок в Україні. "Укрзалізниця", до слова, призначила на святковий період 13 додаткових поїздів. Традиційно більше можливостей виїхати стане на маршрутах з Києва до Львова, Івано-Франківська та Рахова. Крім того, додадуться склади між Києвом і Одесою. На один поїзд стане більше на маршрутах Київ - Хмельницький і Київ - Дніпро.

Закордон: тури від відмовників

Якщо ви в останній момент, буквально за тиждень до міні-відпустки, вирішили відправитися за кордон - ми хочемо вас і засмутити, і порадувати.

  • Недорогі тури на Червоне море вже розібрали

Почнемо з неприємної інформації: недорогі тури на масові напрямки на період з 8 по 11 березня в більшості своїй давно розкуплені.

"Уже на початку лютого відзначений ажіотаж на 8-березневі тури. У ці дні ви вже не знайдете пропозицій тижневого відпочинку на Червоному морі за дві-три сотні доларів, які часто зустрічалися взимку: тури пропонуються на 4-6 ночей за $ 800 на двох. проживання передбачається в готелі 5 *, але "п'ятіркою" подібний заклад досить складно назвати, - попереджає турагент Людмила Петренко. - Що стосується відпочинку в ОАЕ, то тут проблема в авіаперельотах: тури з зручними ранніми прильоту в ОАЕ і вечірніми відльотом до Києва розібрані " .

Але турагенти розповідають, що, незважаючи на міжсезоння, клієнти цікавляться автобусними подорожами в Східну Європу: Польщу, Угорщину, Чехію. Коштують такі від 80 євро, але у вартість не входить проїзд до Львова і харчування.

  • Як знайти недорогий гарячий тур

Тепер хороші новини. У турбізнесі постійно попадається частина клієнтів, які не встигають до дати виїзду отримати біометричний паспорт. І тоді доводиться щось робити з уже купленими туром - щоб хоч частково компенсувати витрати.

В першу чергу сказане відноситься до турам в країни з безвізовим в'їздом - країни шенгенської зони і ОАЕ. Але навіть з Єгиптом може статися така ж неприємність - наприклад, термін дії старого доброго паспорта закінчився, а біометричний все ще в процесі виготовлення.

"Так з'являються можливості для тих, хто готовий кинути всі справи і встигнути вскочити в останній вагон. Саме зараз можна купити путівку на 30, а то і 50% дешевше, - розповідає директор турагентства" Світ подорожей "Ганна Наконечна-Лисицька. - Туристи змушені відмовлятися від заздалегідь придбаних турів, продаючи їх з пристойною знижкою. Наприклад, недавно попалося на очі оголошення: тур до Єгипту на двох, що коштував $ 800, готові "віддати" за $ 600: не встигли оформити біометричний паспорт. у нашому агентстві на трьох клієнтів доводиться один , хто ВТК зиваєтся від туру саме з цієї причини ".

Нарешті, нехай їх і небагато, але зустрічаються так звані "гарячі" тури - коли у туроператора на чартерному рейсі, наприклад, залишається кілька вільних крісел.
Тому турагенти і бувалі любителі їздити самостійно радять: якщо полювання побувати за кордоном, активно моніторьте пропозиції в інтернеті: щось, та знайдете.

Наприклад, Будапешт за 30 євро на 2 дня. Тільки потрібно розуміти: в вартість такого туру також не закладені ні вартість квитка до Львова (автобус відбуває звідти), ні харчування, ні відвідування визначних пам'яток - тільки трансфер і оглядові екскурсії по місту.

Монастир Джварі. У Грузії вже справжня весняна погода

Єгипет. У березні вже немає докучають сильних вітрів

Кіпр. На початку весни на озерах біля Ларнаки багато фламінго

1/3

Україна: лицарі вина і ванни під відкритим небом

Цікаво провести ці 4 дні можна, навіть не виїжджаючи за межі країни.

  • Гора-романтик

Любителі борознити на лижах простори Буковеля увечері 8 березня зможуть послухати концерт.

"У нас будуть виступати Иллария, Адріана, брати Борисенки", - розповів начальник відділу маркетингу та реклами гірськолижного курорту Володимир Юзюк.

Вартість скіпаси на 1 день - 975 грн, прокат спорядження - 110-390 / день (в залежності від класу), лижна школа - 770 грн (2 чол., Група 5-8 чол.). А ось оселитися на території самого Буковеля під час свят не вдасться: все вже розкуплено. Втім, зупинитися можна в сусідніх селах. Там 2-місний стандарт зі зручностями в середньому обійдеться в 600 грн на добу.

Якщо ж хочете відзначити свято наодинці з коханою людиною і природою, Володимир Царук, директор Центру розвитку туризму, радить їхати в Славське і підніматися на гору Високий Верх:

"Там на самій вершині, на висоті 1 243 м, є кілька апартаментів на двох".

До речі, нагадуємо: в Україні на гірських лижах можна покататися не тільки в Карпатах. Так, на Черкащині є гірськолижний курорт "Водяники" (номер в місцевому готелі - від 900 грн / добу, скипас на 1 день - від 400 грн, похило спорядження - від 160 грн). А буквально в 40 хвилинах їзди від центру Києва, біля села Підгірці, розташувався курорт "Гвоздів" (номер в готелі - від 1300 грн / добу, вартість підйому - 12-15 грн, прокат спорядження - 250-300 грн).

  • У пошуках первоцвітів

У минулому році вже в перших числах березня можна було милуватися пролісками і шафраном. Їх "поклади" є в селищі Колочава, в урочищі села Бронька, на Іршавщині, на території Долини нарцисів.

"Але зараз все під товстим шаром снігу, який навряд чи зійде до 8 березня", - розповіла нам власниця садиби "Колочава-Лаз".

На жіноче свято більше шансів побачити фіолетові розсипи шафрану на півдні України: він розцвів ще в середині лютого на Арабатській стрілці і цвісти повинен до квітня. Зараз там теж засніжило, але, судячи з прогнозом погоди, вже 8 березня має потеплішати до +7 ° С, а 11 березня прогнозують цілих +11.

"Організованих екскурсій немає. Потрібно буде домовитися з місцевими таксистами і просити їх відвезти на місця цвітіння", - розповідає Володимир Царук.

  • погріти кісточки

На Арабатці, біля села Щасливцеве, є ще одна природна пам'ятка - гаряче джерело. Він надає собою невелике озерце, в центрі якого б'є вода зі свердловини температурою 55-60 градусів. Біля берегів вона "холодніше" - градусів 45, так що, зціпивши зуби, зайти можна. Але потім - релакс: ви лежите в гарячій ванні під відкритим небом і слухаєте шум прибою. Правда, все без вишукувань. За ними треба їхати на Західну Україну. Там біля села Косино є термальний комплекс, який може переплюнути антуражем і сервісом навіть угорські купальні (можна, не зупиняючись в готелі, користуватися спа-зонами, заплативши 400 грн). Рівень нижче, але тим не менш цивілізовано - в купальнях в Берегово.

  • свято виноробів

До речі, там з 8 по 11 березня пройде фестиваль вина.

"У цей час в центрі міста влаштовують ярмарок, на якій винороби з усього Закарпаття представляють свій товар, - розповідає Максим Адаменко, керівник Турінфоцентру Мукачево. - Оцінюють його якість члени Берегівського винного ордену святого Венцела, як їх називають, лицарі виноградної лози. Вони одягнені в мантії, у них є власний герб. Надають колорит всьому заходу ".

У 35 км від Берегово, в Мукачеві теж не доведеться нудьгувати. Тут, за словами Максима Адаменко, 8 березня в замку Паланок проведуть костюмовану екскурсію з факелами. Ціна: 150 грн за 2 години.

  • В гості до волохатим

В урочищі Мальмансталь, в нацпарку "Сколівські Бескиди", можна побачити стадо зубрів. Снігу і холоду - кращий момент для цього, адже тварини підходять ближче до людського житла. Для такого пригоди потрібно зв'язатися з організаторами турів: їх можна знайти в соціальних мережах за назвою урочища.

Зубри. В холоду підходять близько до сіл

Берегово. З 8 по 11 березня - вино рікою

Мигово. Компактний гірськолижний курорт, який підійде для початківців лижників

Косино. Навколо басейну - аромат кави

Шафран. Ще в лютому зацвів на Арабатці

1/5

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні

Новости