Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Замки і палаци Баварії 2018 | Badenguide.ru - Туристичний путівник по Німеччині

  1. Замок Нойшванштайн
  2. замок Хоеншвангау
  3. палац Ліндерхоф
  4. палац Херренкімзеє
  5. палац Нимфенбург

Баварія багата не тільки своїми природними пейзажами, а й архітектурними пам'ятками. Майже в кожному баварському місті є своя фортеця, замок або палац. Але є в Баварії і такі споруди, популярність яких вже давно вийшла за межі самої Німеччини і набула слави в світових масштабах. Мова, звичайно, про замки Нойшванштайн і Хоеншвангау, про палацах Линдерхоф і Нимфенбург, а також про єдиний в своєму роді замку Херренкімзеє, який розташований на озерному острові. Про те, як дістатися з Мюнхена і чого очікувати від побаченого, а також практична інформація по годинах відвідування і вартості, можна знайти в описі до кожного об'єкту далі.

Замок Нойшванштайн

Обриси Нойшванштайн знайомі майже всім ще з дитинства - і це не дивно, адже саме він став прототипом замку з мультфільму «Спляча красуня», крім того, за його мотивами було створено логотип студії Дісней. Романтичний замок, розташований на крутих скелях, був задуманий королем Людвігом II в середині 19 століття. Стиль замку можна віднести до неоготики, зовнішній вигляд споруди виробляє одночасно і величне, і романтичне враження.

Найпопулярніший ракурс замка Нойшванштайн - це фото з ближніми моста Маріенбрюке. Всередині замок не менш вражаючим, ніж зовні. Інтер'єри його служать як би ілюстраціями до опер Вагнера. Особливе враження, безсумнівно, виробляє Тронний зал. Багатий замок і на численні предмети мистецтва. На сьогоднішній день Нойшванштайн є музеєм і відкритий для відвідування.

Дістатися до Нойшванштайн з Мюнхена можна на громадському транспорті. На поїзді можна доїхати до найближчого містечка Фюссен, звідки відправляються автобуси до замку. Загальний час в дорозі складе близько 2,5 годин. Потяги до Фюссена ходять протягом всього дня. Уточнити розклад поїздів можна на ж / д сервісі Raileurope . Квиток на автобус з Фюссена до замку коштує 1,80 євро в одну сторону або 2,70 євро туди і назад.

Існує і прямий варіант, як дістатися до Нойшванштайн з Мюнхена, - це скористатися прямим автобусом компанії Flixbus . Правда, ходять такі рейсові автобуси всього один раз в день, виїзд - о 9.15 ранку, час в дорозі - 2 години 40 хвилин. Якщо Ви плануєте добиратися на авто, то слідують орієнтуватися на трасу № A95, кілометраж складе близько 120 км, приблизний час у дорозі - 1 година 40 хвилин.

Вхідні квитки можна придбати тільки в спеціальних квиткових касах на місці, заздалегідь купити квитки за допомогою інтернету можна. Квитки продаються на певний час, всередині замку проводяться організовані екскурсії по часу, зазначеному на квитку (є можливість взяти аудіогід на Вашому мовою). Замок відкритий для відвідування щодня з 9 ранку до 6 вечора (в літній час) і з 10 ранку до 4 вечора (в зимовий). Вартість квитка складає 13 євро, діти до 18-ти років можуть відвідати замок безкоштовно. Також в касах можна придбати комбінований квиток на відвідування Нойшванштайн і сусіднього замку Хоеншвангау, вартість такого квитка становить 25 євро.

Також в касах можна придбати комбінований квиток на відвідування Нойшванштайн і сусіднього замку Хоеншвангау, вартість такого квитка становить 25 євро

quiquefepe / Нойшванштайн

замок Хоеншвангау

Замок Хоеншвангау кілька менш знаменитий свого побратима - замку Нойшванштайн, однак побудований він був навіть раніше. Його будівництво велося за часів правління батька Людвіга II, ймовірно, саме від батька до сина передалася любов до романтичних замків. Хоеншвангау має безліччю схожих рис з Нойшванштайном: він також побудований на пагорбі, має схожий архітектурний стиль і чудові внутрішні інтер'єри. Розташований замок, до слова сказати, навпаки Нойшванштайн, тому туристи часто відвідують обидва замки в один день.

Дістатися до Хоеншвангау можна такими ж способами, що і до Нойшванштайн - на поїзді до Фюссена з пересадкою на автобус до замків, або на прямому автобусі, який відправляється з Мюнхена один раз в день. До Хоеншвангау веде та ж траса, що і до Нойшванштайну. Розклад поїздів - на ж / д сервісі Raileurope.

Придбати квитки можна в тих же касах, де продаються квитки і в Нойшванштайн. Усередині Хоеншвангау проводяться тільки організовані екскурсії (є можливість взяти аудіогід на Вашому мовою). Годинники відвідування: 8.00-17.00 (влітку), 09.00-15.00 (взимку). Вартість входу - 13 євро для дорослих, для дітей молодше 18 років - вхід безкоштовний. Комбінований квиток, що дає право відвідування Хоеншвангау і Нойшванштайн, коштує 25 євро.

Комбінований квиток, що дає право відвідування Хоеншвангау і Нойшванштайн, коштує 25 євро

Stacy / Хоеншвангау

палац Ліндерхоф

Палац Ліндерхоф стоїть осібно в ряду замків Баварії. Відрізняється він і своїм архітектурним стилем, і своїм винятковим місцем розташування, і своїм внутрішнім оздобленням. До речі, побудований палац був за вказівкою все того ж Людвіга II. Линдерхоф розташувався поблизу альпійського поселення Обераммергау, в 20 км від Нойшванштайн і Хоеншвангау. Стиль палацу можна віднести до бароко з елементами рококо.

Внутрішні інтер'єри палацу прикрашають гобелени, картини відомих європейських майстрів, витончена розпис, а самим цікавим місцем у всьому палаці вважаються так звані гроти Венери, які представляють собою щось на зразок штучної печери, частково заповненою водою. Тут любив проводити своє дозвілля сам король. Крім того, палац оточують чудові сади, гідні окремої уваги і прикрашені іншими архітектурними пам'ятками.

Дістатися з Мюнхена в Линдерхоф можна на поїзді або на автобусі. Подорож на поїзді при цьому не зовсім зручне, тому що доведеться робити кілька пересадок. Потяги ходять тільки до сусіднього населеного пункту Унтераммергау, звідки добиратися до Линдерхоф доведеться на автобусі або таксі. Час у дорозі становитиме трохи більше 2-х годин. Уточнити розклад поїздів можна на ж / д сервісі Raileurope.

Доїхати безпосередньо можна на рейсовому автобусі, при цьому час у дорозі складе 1,5 години. Перевезення здійснює компанія Flixbus (Той же маршрут, що йде і до Нойшванштайн). Відправлення здійснюється 1 раз в день, о 9.15 ранку. При поїздці на автомобілі орієнтуйтеся на трасу № A95.

Відвідати палац можна тільки з організованою екскурсією, сама екскурсія триває близько півгодини. Палац відкритий для відвідування щодня з 9 ранку до 6 вечора (влітку) і з 10 ранку до 4 дня (взимку). Вартість квитка на відвідування палацу і паркової зони становить 8,5 євро, діти до 18 років - безкоштовно. Також можна придбати комбінований квиток на відвідування 3-х замків (Линдерхоф + Нойшванштайн + Херренкімзеє) вартістю 24 євро.

Також можна придбати комбінований квиток на відвідування 3-х замків (Линдерхоф + Нойшванштайн + Херренкімзеє) вартістю 24 євро

Polybert49 / Линдерхоф

палац Херренкімзеє

Бароковий палац Херренкімзеє розташований на однойменному острові, на озері Кімзее, що в 90 км від Мюнхена. Його унікальне розташування робить палац найпопулярнішою пам'яткою серед туристів. Найчастіше, особливо в літній період, мандрівники суміщають відвідування палацу з пляжним відпочинком на озері. Палац Херренкімзеє часто називають «баварським Версалем» за його характерні архітектурні риси. Будівництвом замку також займався король Людвіг II, вважається, що це була його заміська резиденція. Унікальні інтер'єри палацу, а також садово-парковий комплекс, розкинуті поруч, роблять місце ідеальним для піших прогулянок і екскурсійного огляду.

Дістатися до замку можна безпосередньо з Мюнхена. Досить сісти на поїзд і доїхати до містечок Прин-ам-Зеє або Бернау-ам-Зеє. Обидва населені пункти знаходяться на березі озера Кімзее, а з їх пристаней відправляються екскурсійні кораблики на острів Херренкімзеє. Час в дорозі на прямому поїзді складе близько 1 години 20 хвилин. Уточнити розклад поїздів можна на ж / д сервісі Raileurope.

Можна заощадити і доїхати нема на поїзді, а на автобусі. О 7.30 і 13.30 дня з Мюнхена відправляються автобуси компанії Flixbus , Час в дорозі складе 1,5 години. Якщо Ви подорожуєте на авто, то слід орієнтуватися на трасу № А8. Екскурсійні кораблики до острова Херренкімзеє відправляються протягом всього дня, вартість проїзду - близько 7 євро.

Потрапити до палацу можна тільки з організованою екскурсією. Палац відкритий щодня з 9 ранку до 6 вечора (влітку) і з 9.40 ранку до 4 вечора (взимку). Вартість вхідного квитка становить 8 євро, в цю ціну також входить відвідування музею, галерей і августинских монастиря. Також можна придбати комбінований квиток на відвідування 3-х замків (Линдерхоф + Нойшванштайн + Херренкімзеє) вартістю 24 євро.

Allie_Caulfield / Херренкімзеє

палац Нимфенбург

У плані логістики самим «зручним» палацом для відвідування є палац Нимфенбург, оскільки він знаходиться прямо в Мюнхені. Бароковий, з розкішними елементами рококо, палац був побудований ще в 17 столітті і чудово зберігся до наших днів. Усередині палацу розташовано декілька величезних бальних залів, апартаменти герцогів, кімнати, виконані в східному стилі, портретні галереї і навіть виставка герцогських карет, а оточений Нимфенбург прекрасними садами зі ставком, фонтанами і каналами. У садах можна знайти безліч елегантних павільйонів, які колись використовувалися як місця відпочинку королівських осіб.

Палац Нимфенбург знаходиться в стороні від центральних вулиць Мюнхена. Його точна адреса - Schloss Nymphenburg, 1. Дістатися до палацу можна на трамваях і автобусах. А ось найближча станція метро - Rotkreuzplatz (U1, U7) - розташована досить далеко від палацової площі, тому не рекомендується для використання. Отже, доїхати до палацового комплексу можна на трамваях № 16 і 17 і автобусах № 51 і 151, орієнтуватися варто на зупинки Armistrasse, Schloss Nimphenburg (найближча) або Romanplatz. Громадський транспорт Мюнхена ходить строго за розкладом і є одним з найбільш пунктуальних в світі.

Оглядати палац можна самостійно, без організованих груп. Можна також скористатися аудіогідом на різних мовах (є російською). Палац відкритий для відвідування щодня з 9 ранку до 6 вечора (влітку) і з 10 ранку до 4 вечора (взимку). Вартість відвідування палацу складає 6 євро, можна придбати комбінований квиток, який дозволяє оглянути не тільки сам палац, а й садово-парковий комплекс з павільйонами і музей карет, такий квиток буде коштувати 11,5 євро. Зверніть увагу, що в зимовий час, паркова зона закрита для відвідування. Вхід для дітей молодше 18 років - безкоштовний.

Вхід для дітей молодше 18 років - безкоштовний

ho visto nina volare / Нимфенбург

Читайте також:

Будемо раді відповісти на Ваші запитання в коментарях!

На замітку :

Вирушаючи в подорож по Німеччині, не забудьте оформити туристичний страховий поліс, який є обов'язковим вже на стадії оформлення туристичної візи. Страховку можна оформити самостійно, не виходячи з дому. Для цього існують спеціальні сервіси, такі як Tripinsurance , Cherehapa та інші. Придбати поліс можна в режимі онлайн, а потім роздрукувати його на звичайному принтері.

Фото на початку статті: nite dan

Новости