Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

рукотворне гніздо

Селище Гаспра, Крим

Не знаю, як ластівки, але у мене склалося враження, що знаменитий палац Ластівчине гніздо - це справжнє притулок чайок. Їх тут дуже багато, і навпроти замку на прямовисній скелі застигла чайка з каменю.

До слова, цей птах з гніздами не заморочуються, знаходять поглиблення в землі, натискання каменів і гілок і роблять кладку, може і на території Ластівчиного десь є гнізда чайок.

Але повернемося до ластівкам. Легенда свідчить, що ластівка врятувала прекрасного принца від фатального стрибка зі скелі, звернувшись в прекрасну дівчину (читайте легенду на фото нижче). Але замок названий так через своїх мініатюрних розмірів, - якщо всередині красиво обставити, то це дійсно затишне гніздечко для однієї сім'ї.

Майданчик на мисі Ай-Тодор в районі Великої Ялти облюбували любителі морських світанків десь 150 років тому. Спочатку тут була дерев'яна дача, потім дерев'яний палац, а в 1912 році з'явилася дивовижна кам'яна споруда в неоготичному стилі, відома сьогодні, як замок-палац Ластівчине гніздо. Ми приїжджали сюди на століття, в 2012 році. Вхід був відкритий, але тільки перший поверх, в залах якого розташувалася невелика виставка з ретро-фотографій Ластівчиного гнізда, морських трофеїв і археологічних знахідок часів грецького Криму.

У замку Ластівчине гніздо є прототип - палац Мірамаре в Італії, але в порівнянні з кримським, він величезний, а наш палац скромне гніздечко, і кімнатки в ньому маленькі, за мірками замку - пташині.

Як дістатися

На маршрутці з Ялти або Алупки (42 автобус) доїхати до селища Гаспра, зупинка "Ластівчине гніздо". До палацу веде довгі сходи зі спусками та підйомами (цікаво, як раніше на цю дачу забиралися власники, на старих знімках немає сходів). Ми подолали сходи легко, але якщо у кого-то задишка, то така кількість ступенів може здорово втомити.

Чи варто їхати в Ластівчине гніздо?

Відпочиваючи десь в околицях, так, варто прогулятися подивитися. Але якщо здалеку (Феодосії, Судака та ін.), Я б порадила витратити час на більш насичену поїздку, але це моя особиста думка, як любителя гірських вилазок.


), Я б порадила витратити час на більш насичену поїздку, але це моя особиста думка, як любителя гірських вилазок

loading ..

Чи варто їхати в Ластівчине гніздо?

Новости