Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бурдж-аль-Араб

  1. Бурдж-аль-Араб: Огляд
  2. Бурдж-аль-Араб: Як дістатися
  3. Бурдж-аль-Араб: Лайфхак

Фото: pixabay

Фото: pixabay.com

Бурдж-аль-Араб: Огляд


Booking.com

В Об'єднаних Арабських Еміратах існує величезна кількість готелів, багато з них потопають в розмаїтті розкоші і всіляких розваг. Але є один, який є справжнім символом ОАЕ і їх візитною карткою. Готель Бурдж-аль-Араб (Burj-al-Arab), або як його ще називають - Готель Парус, має категорію 5 зірок, проте, неофіційно його називають семизірковий. Це й не дивно, адже самий зображена об'єкт Дубая і ОАЕ вражає видом як зовні, так і зсередини. Висота готелю - 321 метр (56 поверхів), що є другим показником в Дубаї, після місцевого готелю Вежа троянди (Rose Rayhaan by Rotana). Бурдж-аль-Араб споруджений на штучному острові, в 280 метрах від берега, з яким його з'єднує міст.

Символічно, що цей готель побудований у вигляді національного арабського судна - човни доу. Саме така мрія всього арабського народу була реалізована в проекті британського архітектора Тома Райта (компанія «Atkins Middle East»). У верхній частині знаходиться вертолітний майданчик, яка в 2005 році на один день перетворилася на тенісний корт, на якому змагалися два великих тенісиста: Андре Агассі і Роджер Федерер. У готелі є два основних ресторану: «Ель-Мунтаха», з панорамним видом на весь Дубай з висоти 200 метрів і «Ель-Махара» (попросту - устриця, в перекладі з арабського) з видом на акул і інших представників підводного світу у величезній акваріумі.

При оформленні інтер'єру готелю використано близько 8000 квадратних метрів 22-х каратного сусального золота. Кожен номер обладнаний величезними панорамними вікнами на всю стіну, з яких відкривається вид на Перську затоку. Чи варто говорити, що інтер'єр самих номерів виконаний в стилі характерною арабської розкоші і колориту.

Дізнатися ціни та забронювати номер в готелі «Burj Al Arab» за найнижчими цінами можна по цим посиланням .


Booking.com

Бурдж-аль-Араб: Як дістатися

Бурдж-аль-Араб розташований в районі Джумейра (Jumeirah), приблизно в 15 кілометрах від центру (Downtown Dubai). Якщо вам не пощастило стати постояльцем цього казкового палацу, або найближчого готелю Джумейра-Біч (Jumeirah Beach Hotel), дістатися сюди можна декількома способами.

Найзручніший і швидкий - таксі. Ціна питання залежить від дальності поїздки. Якщо ви перебуваєте відносно недалеко від цього місця, а такими місцями можна вважати райони: Джумейра (Jumeirah), Пальма Джумейра , Дубай Марина (Dubai Marine) - вартість проїзду в таксі буде в межах 5-10 USD. Якщо ж місце вашої дислокації де-небудь в районі Бар-Дубай (Bur Dubai) або Дейра (Deira), розраховуйте витратитися в межах 20-30 USD за поїздку в одну сторону.

При поїздці на дальню дистанцію, можна заощадити, якщо скористатися метро (0.5 - 2 USD). Найближчі станції метро до готелю Бурдж-аль-Араб - «FGB» і «Mall of Emirates» (3 км), звідти можна прогулятися пішки (приблизно 30-40 хвилин), або ж доїхати на таксі (близько 5 USD). Ще один варіант поїздки до готелю - це автобус (2-4 USD). Його плюс в порівнянні з пересуванням на метро - це те, що автобусна зупинка розташована в безпосередній близькості до готелю Бурдж-аль-Араб (100 метрів), в той час як найближча станція метро - 3 кілометри. Автобус курсує в різних напрямках, а поїздка в ньому займе близько 20-40 хвилин в залежності від дальності.

Бурдж-аль-Араб: Лайфхак

У готелю Бурдж-аль-Араб є власний офіційний сайт , За допомогою якого можна дізнатися всю необхідну інформацію.

Як відомо, Дубай - дуже протяжний місто, відповідно основні визначні пам'ятки зосереджені на значній відстані один від одного. Тому, якщо ви плануєте присвятити вільний день відвідування цього об'єкта, ви можете поєднати це з відпочинком на відкритому пляжі з видом на готель, а також з відвідуванням популярного аквапарку «Wild Wadi». Тут же, в пішій доступності, знаходиться дивовижний оазис з штучними каналами - Мадінат Джумейра (Madinat Jumeirah).

Має сенс приїхати сюди на цілий день, або ближче до вечора. У сутінках, Бурдж-аль-Араб і довколишній готель Джумейра-Біч виглядають магічно. Місцеві туроператори пропонують екскурсії по готелю, що включають вечерю в одному з його ресторанів. Якщо ви хочете позасмагати на безкоштовному пляжі біля готелю і пофотографуватися на фоні знаменитого готелю, вибирайте для цього заняття будь-який день, крім п'ятниці. Відомо, що п'ятниця в ОАЕ - вихідний день і саме в цей день вся діаспора представників Індії, Пакистану та інших азіатських країн прагне вибратися до моря, ніж може зробити ваш відпочинок злегка виснажливим.

Новости