Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віртуальна карта VISA

  1. Що таке віртуальна карта
  2. Безпека віртуальних карт
  3. Віртуальна карта від EasyPay і банку ЦКБ
  4. Оформлення віртуальної кредитної картки VISA
  5. Поповнення віртуальної карти VISA
  6. Поповнення віртуальної карти VISA за допомогою банківських карт російських банків
  7. Віртуальна карта VISA і PayPal
  8. Виведення грошей з віртуальної карти VISA
  9. Закінчення терміну дії віртуальної карти VISA
  10. Такси або ліміти віртуальної карти VISA
  11. транзакції
  12. віддячити автора

у статті "PayPal в Болгарії" я обіцяла розповісти про те, як в Болгарії оформити віртуальну карту VISA і прив'язати її до аккаунту PayPal. Для тих, хто не знайомий з подібним видом карт, німого поясню.

Що таке віртуальна карта

Віртуальна карта - банківська картка призначена для оплати товарів або послуг в інтернеті. Основна її відмінність - не має фізичного носія, що не дозволяє її використовувати в магазинах або для зняття готівки в банкоматі. Дуже часто цей вид карт називають "Віртуальна кредитна карта", хоча ніякого кредиту користувач не отримує. Правильна назва "Передплачена віртуальна карта". Основна перевага віртуальної передплаченого карти - безпека: перед оплатою в інтернеті на карту можна перевести певну суму грошей, якої, в разі чого і ризикує власник карти. Тобто більше ніж є на карті - вкрадуть.

Безпека віртуальних карт

Питається, в чому власне різниця, чим платити в інтернеті - справжньою картою або віртуальної. А ось уявіть собі таку ситуацію. Ви вирішили купити що-небудь в інтернеті на незнайомому сайті. Ввели дані свій карти: номер, термін дії, трeхзначний захисний код. А у відповідь ви отримали помилку - транзакція не пройшла або ваш банк вам відмовляє. Спробували ще раз - знову не вийшло. У підсумку вирішите, що завтра вранці зателефонуйте в банк і все з'ясуйте, а зараз пора спати. Вранці ж, коли прокинетеся, виявите декілька повідомлень на телефоні про успішні транзакції. Справа в тому, що даними з вашої картки заволодів зловмисник з того самого незнайомого сайту - ви самі вводили їх в запропоновану форму, а поки ви спали він ними скористався. До речі, сайт може бути і добре вам знаком, але так як напередодні ваш комп'ютер був заражений вірусом, то при відкритті, як вам здавалося, захищеного з'єднання, була підсунути фішингова сторінка і дані вашої карти були вкрадені, а з нею і всі гроші на мапі .

А якщо перед покупкою в інтернеті перевести на віртуальну карту необхідну для оплати суму, то ви ризикуєте тільки цими грошима. І якщо дані карти і будуть вкрадені, то ви повинні розуміти, що це все-таки ваша воля не зарплатна або кредитна карта.

І якщо дані карти і будуть вкрадені, то ви повинні розуміти, що це все-таки ваша воля не зарплатна або кредитна карта

Віртуальна карта від EasyPay і банку ЦКБ

На даний момент в Болгарії існує кілька банків, які пропонують послугу з видання віртуальних карт. Першим же був Центральний Кооперативний Банк ( "ЦКБ"), який спільно з EasyPay став пропонувати нову послугу на болгарському ринку - віртуальні картки. Якщо коротко, то ідейний натхненник - Ізіпей АТ, а банк обслуговує транзакції.

Детальніше на офіційному сайті virtualcard.ccbank.bg в розділі "Про нас".

На сьогоднішній день Центральний Кооперативний Банк залишається єдиним банком, який при оформленні віртуальної карти не вимагає відкриття рахунку в банку, а реєстрацію самої карти можливо зробити не виходячи з дому. Другий плюс: "ЦКБ" випускає карти зразка VISA, які можливо додати в аккаунт PayPal (користувачам цієї платіжної системи, відомо, що звідти не можна вивести гроші на картки MasterCard). Третій плюс - ліміти і такси за обслуговування, про що я напишу нижче.

Оформлення віртуальної кредитної картки VISA

Для отримання віртуальної карти VISA необхідно пройти нескладну реєстрацію. Для початку потрібно натиснути на відповідну кнопку на сайті банку "ЦКБ" - вона відзначена стрілочкою:

Вводите уважно інформацію в форму реєстрації. Дані, які ви вказуєте, повинні відповідати вашій особистій карті.

1. Вкажіть Email та придумайте пароль.

Вкажіть Email та придумайте пароль

2. Введіть особисту інформацію: ім'я, по батькові, прізвище. В системі немає опції вибору громадянства, крім як "громадянин Болгарії" - залиште це поле як є. Нижче необхідно вказати ЕГН. Якщо у вас ЛНЧ - вкажіть його номер.

Якщо у вас ЛНЧ - вкажіть його номер

3. Введіть болгарський номер телефону, почавши з цифри 0. Наприклад: 0881234567. Нижче вкажіть оператора.

Нижче вкажіть оператора

4. Наступним пунктом необхідно вказати дані особистої карти:

  • номер;
  • дата видачі;
  • дата закінчення терміну валідності карти;
  • ким видана.

номер;   дата видачі;   дата закінчення терміну валідності карти;   ким видана

5. Вкажіть свою адресу як в особистій картці: країну, місто, поштовий код і адреса.

Вкажіть свою адресу як в особистій картці: країну, місто, поштовий код і адреса

Далі натисніть "ОК".

Далі натисніть ОК

Інформація прийнята. Перевірте ваш Email і дотримуйтесь інструкцій. Ця заявка буде дійсна 2 дня.

На пошті ви знайдете лист такого змісту: "Для завершення реєстрації потрібно відвідати наступну адресу" - вказано посилання. Переходьте по ній.

Ви отримаєте повідомлення про успішну реєстрацію. Далі потрібно увійти в систему, використовуючи свій Email і пароль, вказані при реєстрації.

Тепер потрібно подати заявку на випуск віртуальної карти. Це можна зробити двома способами:

  • в банку "ЦКБ";
  • в офісі EasyPay;
  • за допомогою свій банківської кредитної або дебетової картки.

У першому і другому випадках необхідно прийти у відділення Центрального Кооперативного Банку або офіс "Ізіпей", підійти до каси і повідомити, що ви хочете оформити заявку на видачу віртуальної кредитної картки. Дотримуйтесь інструкції співробітника банку / офісу.

Я ж докладніше розповім про третю можливість - для тих, хто вирішив поповнити карту самостійно не виходячи з дому. (Інструкція зроблена спеціально для сайту "Варя Давидова", копіювання заборонено)

Зайдіть в свій кабінет. Для отримання віртуальної карти натисніть "Заявка за видавання на карта" (Заявка на випуск карти):

Потім посилання "Нова заявка за видавання на карта" (Нова заявка на відкриття картки). Відкриється наступна сторінка:

Вкажіть, що ви згодні з умовами (рекомендую з ними ознайомитися). Придумайте ім'я мапі. Придумайте коротку назву мапі для СМС повідомлень, що складається, наприклад з 4 букв. Тип карти залишаємо VISA. Вкажіть суму не менше 20 левів і не більше 2000 (згідно із загальними умовами, з якими ви погодилися вище). Натисніть "преглед" (Попередній перегляд):

Такса за випуск карти становить не менше 2 левів і не більше 3% від суми.

Перевірте дані, введіть пароль і підтвердіть, натиснувши "ОК".

Заявку прийнято. Оберіть спосіб оплати:

  • через ePay.bg (болгарська платіжна система);
  • оплата за допомогою кредитної або дебетової картки.

Розглянемо другий спосіб. Про болгарську платіжну систему ePay.bg я розповім іншим разом.

Клікайте по відповідній кнопці - "директно плащане з кредитна або дебетні картки" (Оплата кредитною або дебетовою карткою).

Відкриється сторінка з захищеним з'єднанням. Транзакція буде проводиться за допомогою оператора "Борика" (найбільший оператор платіжних систем, що належить БНБ - Болгарський Народний банк).

Транзакція буде проводиться за допомогою оператора Борика (найбільший оператор платіжних систем, що належить БНБ - Болгарський Народний банк)

Виберіть тип своєї карти, вкажіть номер, валідність і код CVV2 / CVC2, що знаходиться на звороті вашої картки. Якщо ваша карта захищена "3-D Secure", то необхідно буде пройти і ідентифікацію після натискання на кнопку "Плащане" (Оплата).

Після успішної транзакції нова віртуальна карта додасться в ваш аккаунт, а сплачена сума буде зарахована на неї.

Для активації свій карти необхідно ввести чотиризначний код, який прийде в СМС на номер вашого телефону, вказаний при реєстрації. Також в повідомленні ви виявите свій код CVV2 / CVC від карти і термін дії карти. Карта видається на 6 місяців.

Інший спосіб дізнатися дані своєї карти - це на головній сторінці кабінету потрібно натиснути на номер карти і ввести пароль.

Поповнення віртуальної карти VISA

Повторюся, карта видається на термін 6 місяців. Протягом цього терміну ви маєте можливість її поповнювати. Цю процедуру можна провести як в банку ЦКБ / офісі EasyPay, так і сидячи вдома, використовуючи свою реальну банківську картку. В цілому все ідентично тому, як відбувається випуск нової карти.

Зайдіть в свій кабінет і натисніть "Заявка за ново зареждане на карта" (Заявка на поповнення карти).

Натисніть на посилання "Нова заявка за зареждане на карта". У вікні, вкажіть свою віртуальну карту і суму, яку ви хочете внести. Комісія в цьому випадку така ж як і при оформленні нової карти: 3% відсотка від суми, але не менше 2 левів.

Далі натисніть "преглед" (Попередній перегляд) і дійте по вже знайомій вам схемою. Сума на вашій карті виявиться через декілька секунд.

Поповнення віртуальної карти VISA за допомогою банківських карт російських банків

Відповідаю на можливу питання з приводу карт іноземних банків. Я пробувала поповнювати баланс за допомогою карти російського банку - система видає помилку, транзакція не проходить. Теж саме стосується і віртуальних карт, виданих російськими платіжними системами.

Віртуальна карта VISA і PayPal

Прив'язати віртуальну кредитну карту від банку "ЦКБ" до аккаунту PayPal не складе труднощів. Вам знадобляться номер карти, термін її дії та код CVV2 / CVC. Послідовність кроків описана в статті "PayPal в Болгарії" в підрозділі "Прив'язка PayPal до банківської карти". Також на віртуальну карту VISA можливо вивести кошти з PayPal. Тільки стежте за лімітами і валідність вашої карти. Рух по карті можна відстежити, натиснувши на посилання "Довідка руху по карта". Саме там можна подивитися код, який надсилає PayPal для верифікації вашої карти. Баланс по карті перевіряється на цій же сторінці кабінету.

Виведення грошей з віртуальної карти VISA

Вашу віртуальну карту можна не тільки поповнювати грошима, але і знімати з неї гроші. Зняти кошти можна трьома способами:

  • у відділенні банку "ЦКБ";
  • в касі EasyPay;
  • перевести на будь-який рахунок в болгарському банку.

Для перших двох способів необхідно відвідати офіси відповідних фінансових організацій. При собі мати особисту картку, "коротку назву" карти і її валідність - так зазначено в правилах. Про всяк випадок майте при собі і повний номер карти. Гроші ви отримаєте готівкою.

Користуючись третім способом, ви витратите якийсь час, зате не потрібно нікуди ходити.

Користуючись третім способом, ви витратите якийсь час, зате не потрібно нікуди ходити

Зайдіть в свій кабінет. Виберіть опцію "Превод по банкова кмітливість" (Переклад на рахунок в банку).

Виберіть опцію Превод по банкова кмітливість (Переклад на рахунок в банку)

Вкажіть карту, з якої ви будете переводити гроші. Нижче впишіть номер свого рахунку (IBAN). Вкажіть суму. Максимальна сума - залишок по картці за мінусом такси за транзакцію 80 стотинок (0,80 лв). Далі "преглед" (Попередній перегляд), вкажіть пароль і натисніть "ОК".

Гроші прийдуть на рахунок в рамках 2 робочих днів. Особисто у мене на практиці так: замовила виведення грошей вранці - отримала після обіду, а якщо ввечері, то на наступний день. Думаю, все залежить від вашого банку.

Закінчення терміну дії віртуальної карти VISA

Якщо валідність вашої карти минула, але на ній залишилися гроші, то залишок коштів на картці можливо вивести на рахунок в болгарському банку або отримати готівкою в касі відділення банку "ЦКБ" або офісу "Ізіпей".

Такси або ліміти віртуальної карти VISA

Детально про такси та лімітах написано в розділі "Тарифи" на головній сторінці сайту, присвяченій віртуальній карті і в розділі "Загальні умови".

транзакції

  1. Максимальна транзакція за раз - 2000 левів.
  2. Добовий ліміт - 2000 левів.
  3. Тижневий ліміт - 4000 левів.
  4. Кількість транзакцій за добу - 10.
  5. Кількість транзакцій в тиждень - 50.

такси

  1. За поповнення рахунку - 3% від суми, але не менше 2 левів.
  2. Виведення грошей на рахунок у банку - 0,80 лв.
  3. Зняття грошей в касі банку "ЦКБ" - 0 лв.
  4. Зняття грошей в офісі EasyPay - згідно з тарифом "Ізіпей".
  5. Оплата товарів та послуг в Болгарії та за кордоном - 0 лв.
  6. Refund - 1%.

поповнення карти

  1. Мінімум - 20 лв.
  2. Максимум - 2000 лв.

На цьому все. Дана стаття носить ознайомлювальний характер, перед використанням віртуальних карт VISA читайте правила. З усіх питань, пов'язаних з отриманням і обслуговуванням віртуальних карт VISA, звертайтеся в Центральний Кооперативний Банк або в офіс "Ізіпей" (EasyPay).

PayPal в Болгарії

віддячити автора

Чашкою кави.

Гроші в Болгарії

Новости