Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

вина Абхазії

  1. букет смаку
  2. За прекрасних дам


Однією з перших на планеті областей, які пізнали тонкощі виноробства, стала Абхазія. Археологи підтверджують цю версію своїми цінними знахідками, що свідчать про те, що вже в III тисячолітті до нової ери на території республіки виготовлялися виноградні вина. Продукція користувалася попитом навіть в стародавньому Римі, куди поставлялися напівсолодкі вина Абхазії. Тоді ця місцевість носила назву Діоскурія, а сорти корисної ягоди з тих пір були виведені особливо цінні, пристосовані до особливостей дозрівання у вологому субтропічному кліматі.

букет смаку

На території виноробних господарств Абхазії вирощуються два основних сорти винограду: Ізабелла для виробництва червоних вин і білий Цолікоурі. Одним з кращих в республіці винних виробництв є Сухумський виноробний завод, всі технології та процеси на якому максимально наближені до історично сформованим традиціям абхазьких майстрів.
Найвідоміші абхазькі вина знамениті на весь світ:

  • Червоне "Букет Абхазії" запустили у виробництво в кінці 20-х років минулого століття. Його фруктові ноти дозволяють поєднувати напій з десертами і солодкими стравами.
  • Вино "Лихни" готують з винограду сорту Ізабелла. Йому притаманний характерний смак і темний рубіновий відтінок.
  • Сухе червоне вино "Чегем" почали випускати трохи більше десяти років тому, але його якість вже відзначили справжні гурмани в багатьох країнах.
  • Напівсолодке вино Абхазії "Апсни" вважається жіночим. Гранатовий колір і бархатистий смак забезпечують сорти Мерло, Сапераві і Каберне Совіньон.
  • Напівсолодке "Псоу" - класика серед білих вин. Його більш ніж півстолітню популярність забезпечує розкішний купаж сортів Рислінг і Аліготе.
  • При додаванні до ягодам сорту Рислінг плодів сорту Ркацителі абхазькі винороби отримують "Анакоп" - жіночий напій з тонким ароматом і легким присмаком. Втім, сильна половина учасників винних турів до Абхазії також не відмовляє собі в задоволенні продегустувати це напівсухе біле вино.

За прекрасних дам

Абхазькі винороби цілком серйозно вважають, що дехто вироблені ними напої більше підходять для чарівної половини людства. "Жіночі" вина солодше, вони мають приємний ягідний аромат і меншу міцність. Секрет виробництва таких вин Абхазії полягає в тому, що напій відразу після закінчення процесу бродіння щільно закупорюють в діжках. Так вина зберігають особливий букет.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 12.01.2015


фотографії

Популярні статті



Новости