Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Окупанти продадуть завод шампанських вин в Криму

Призначені Росією влади анексованого Криму виставлять на продаж 100% акцій заводу шампанських вин Новий світ

Призначені Росією влади анексованого Криму виставлять на продаж 100% акцій заводу шампанських вин "Новий світ".

Про це повідомила так звана "міністр майнових і земельних відносин" півострова Анна Анохіна, передає ТАСС .

За словами чиновниці, актив попередньо оцінений в 1,4 млрд рублів (близько 24 млн доларів).

"Радою міністрів" Республіки Крим схвалено включення даного об'єкта (заводу "Новий світ", - ред) - продаж 100% акцій - в план приватизації. Пропонується ... використовувати спосіб приватизації - продаж майна на конкурсі ", - сказала Анохіна.

Планується, що умовами конкурсу буде передбачено зобов'язання інвестора зробити модернізацію виробництва на суму не менше 700 млн рублів, що дозволить збільшити обсяг виробництва до 3 млн пляшок на рік.

В даний час потужність виробництва - 1 млн пляшок шампанських і 600 тис. Пляшок ігристих вин в рік.

Як повідомлялося, в квітні голова правління ПАТ "Совфрахт", одного з найбільших транспортно-логістичних холдингів в Росії, Дмитро Пурим заявив про намір претендувати на покупку захопленого окупаційною владою кримського заводу шампанських вин "Новий світ".

Нагадаємо, в 2014 році Європейський союз ввів санкції проти 9 кримських компаній , 4 з яких є виробниками вин і алкогольних напоїв.

Під санкції потрапили "Азовський лікеро-горілчаний завод", національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра", "Агрофірма" Магарач "і" Завод шампанських вин "Новий світ".

У тому ж році Рада ЄС заборонила імпорт товарів з Криму.

США і Європейський союз не визнали Крим в складі Російської Федерації, в 2014 році були введені економічні санкції відносно Росії і компаній, які продовжують співпрацювати з підприємствами анексованого Криму. Захід продовжує наполягати на тому, що Крим є частиною України.

Новости