Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Топ-10 ресторанів Києва: їжа, вино і щіпка пафосу

  1. 10. Остання Барикада
  2. 9. Musafir
  3. 8. Ресторан грузинської кухні «Шоті»
  4. 7. Первак
  5. 6. Піцерія Напуле
  6. 5. Хеппі Гриль Бар
  7. 4. Ресторан «Одеса»
  8. 3. Ресторан грузинської кухні «Чачапурі»
  9. 2. МАМА Мана
  10. 1. Спотикач

Який ресторан кращий в Києві? Відповідь на це запитання хотів би знати туристи, жителі міста, та й самі ресторатори. Але на смак і колір знайти влаштовує всіх варіант, як відомо, практично неможливо. Вікенд відправився на один з найбільших сайтів подорожей TripAdvisor і подивився, за який топ-10 київських ресторанів голосують відвідувачі. Рейтинг динамічний, це означає, що з новими оглядами та оцінками список кращих може змінюватися. Ми взяли найсвіжіший на момент написання замітки - 6 липня.

10. Остання Барикада

Майдан Незалежності, 1. сайт .

Сам заклад характеризує себе як місце зустрічі вільних людей - представників нового покоління, народженого трьома українськими революціями. Студентська революція на граніті 1990 року, Помаранчева Революція 2004 року і революція Переваги 2014 року представлені експонатами. Тут пропонують автентичну українську кухню і напої. Одна з фішок закладу - прихованість входу, ви не побачите яскравої вивіски і покажчика.

Натискайте на фотографії, щоб краще розглянути, чим годують у закладах

«Щоб знайти ресторан потрібно трохи поворухнутися, але не так вже й складно, як лякають багато. Спуститися на ліфті, поспілкуватися з милими україномовними дівчатами і вас пустять усередину. Ресторан запам'ятовується, атмосферний, зі своєю історією, зали виконані в різному дизайні, можете вибрати, що вам ближче. При всій прихованості людей тут більш ніж достатньо. Пробувала сир, запечений в хлібі, все українське, але не гірше реального брі. Обслуговування приємне, напевно повернуся сюди знову і знову », - відзначають відвідувачі.

«Дуже продумана концепція споконвічно українського закладу. Цікава екскурсія, продумані переходи, сюди однозначно варто зайти ознайомитися. А також зводити сюди всіх знайомих », - пишуть у відгуках на TripAdvisor.

«Заклад з харизмою) і в меню, і в оформленні. Страви виносять досить швидко, хоч була повна посадка. Все було дуже смачно. Тим, хто хоче познайомитися з українською кухнею, рекомендую банош, був дивовижний, такий же як в Закарпатті. Раджу бронювати столик заздалегідь, ПРО користується популярністю », - розповідають гості.

«Місце не так легко знайти, як правильно дістатися, нам розповів таксист) Починаючи відразу з дівчат на вході, все на дуже високому рівні, проводять, розкажуть. Мінус алкоголь тільки українського виробництва, я люблю вино, а вибір був дуже скромний. Брали форшмак, м'ясо і рибу. Форшмак дуже оригінальна подача як морозиво, але ось смак дуже далекий від нього, солодкуватий і не зрозумілий. Риба і м'ясо були просто ідеальні і ніжні, овочі то ж дуже соковиті і смачні. Незважаючи на вечір і повний зал ми отримали наше замовлення протягом 20 хвилин максимум. Офіціант який нас обслуговував завжди знаходився поруч коли нам що то потрібно було. Вечеря вдався », - хвалять в коментарях.

Є і негативні коментарі: хтось незадоволений тим, що доводиться довго шукати заклад, а комусь не сподобалося, що обслуговування було на українській мові.

9. Musafir

Вул. Саксаганського, 57а, недавно відкрився другий ресторан по вул. Богдана Хмельницького, 3. Відгуки на TripAdvisor стосуються першої локації, на Саксаганського. сайт .

Це кафе кримськотатарської кухні, яке переїхало з Бахчисарая. Оформлення закладу витримано в стилі старого кримськотатарського будинку, а в меню - традиційні страви, такі як кримськотатарські чебуреки, шашлики, самси, манти і Лагман. Крім того, тут з певною церемонією подається кава - в джезві.

«Сервіс на вищому рівні! Їжа це щось неймовірне! Оргазм для шлунок))) ресторан дуже популярний і все замовляють столики заздалегідь ... Місць багато але і їх не вистачає », - пишуть гості.

«Інтер'єр традиційний кримськотатарський. Затишно. Їжа як завжди смачно. Рекомендую янтики з сиром і морозиво власного приготування з пахлавой (имбирно-медове). Ціни дуже приємні. Обслуговування хороше, це зараз рідкість в Києві », - відзначають відвідувачі.

«Їжа смачна, Відмінні ціни. Можна поїсти на 100 грн, по часу зайняло близько 40 хвилин. Багато місця, є літня тераса », - нахвалюють завсідники.

«Чи відвідували даний заклад під час перебування на Євробаченні 2017. Вибір був не випадковим, попередньо я прочитала достатню кількість позитивних відгуків і не помилилася) Ми трохи заздалегідь подзвонили і замовили столик, тому що людей в обідню пору було чимало. Хоча для людей, які підходили без бронювання, офіціанти теж намагалися знайти містечко. Спочатку всім гостям приносять комплімент у вигляді хумус і чогось на зразок свіжого лаваша. Ми брала м'ясні чебуреки, оскільки вже років 100 їх не їли в хорошому виконанні, хамсу і САРМ. Все було дуже смачно. В кінці трапези я побачила, що чоловікові, що сидить навпроти, подали каву в фантастично красивою чашечці. Я, як залицяльник чашок, попросила саме таку каву, в такий же посуді і мені. Це був один з кращих за останній час кава (турецьку каву на молоці), та й ціна порадувала, за таку красу всього-то 20 грн », - пише відвідувачка.

Є і негативні відгуки:

«Поведінка персоналу шокує, перебуваючи поруч з клієнтами він посилає на х ... свого колегу, і продовжує сваритися після того як на його звертають увагу клієнти. І добили тим що принесли сирої шашлик. Не рекомендую."

«При вході чекали близько 5 хв., Щоб на нас звернули увагу, тут на всіх столах таблички резерв.Разместілісь, зробили замовлення: вода, салат, долма (це вони так називають перець фарширований! - не знаю, що таке справжня долма), стейк. Замовлення зробили в 17: 10.В 18:15 приносять їх "далма" .Спрашіваем де вода? Просимо спочатку принести салат. О 18:17 принесли салат, звичайний, огірки-помідори.Спрашіваем, де м'ясо, овечать, що буде о 18:50 !!! Відмовляємося від залишку замовлення. Йдемо ».

На обидві претензії Мусафір відповів: в першому випадку пообіцяв розібратися, а по-другому - що звільнили двох офіціантів. До слова, ці скарги були написані в один день.

8. Ресторан грузинської кухні «Шоті»

вул. Мечникова, 9. сайт .

«Шоті» - назва традиційного домашнього хліба у формі човника, який випікають в грузинській печі тоні. У закладі таку побудували посеред одного з залів, і на очах у відвідувачів печуть хліб і подають його гарячим. У «Шоті» вам запропонують хачапурі і пироги, шашлик і лобіо, а також грузинські закуски і соуси. Як стверджують засновники, грузинська кухня тут повністю автентична, її не адаптовані під смаки українців, а ось всі продукти - місцеві.

«Гарний, сучасний і дорогий ресторан з оригінальною грузинською кухнею.
Архітектурне рішення ресторану - сучасний стиль мінімалізм з використанням автентичних матеріалів (дерево, кераміка, кування) і застосуванням акцентних "фішок": величезні глиняні глечики для вина, в атріумі - піч для випікання хліба, живий відкритий вогонь, уривки з поеми про царицю Тамар на стіні. Атмосфера ресторану дуже розслаблююча. Ще б вечорами живе оригінальне спів на грузінском..било б взагалі незрівнянно!
Трохи про їжу:
Чудово смачний свіжий хліб (випікається прямо на очах);
Холодні закуски - смак як в Грузії (тільки трохи не вистачало волоських горіхів).
Лимонади власного виробництва, дуже приємні (мені особливо сподобався з базиліком - незвичайний);
М'ясо - незрівнянне (дуже ніжне каре ягняти, кебаб насиченого смаку, шашлик соковитий і в міру пряний).
Хотілося, але не виявилося:
1. Хотіли замовити мікс (трохи того, трохи цього) з орали (різних сортів), але вони, чомусь, що не групуються в мікс.
Хочеться додати пару класичних грузинських страв (їх за звичкою замовляла, а їх - немає в меню):
1. Мчаді (чади) кукурудзяний хліб. До нього, класично, запропонувати сир сулугуні.
2. Сациви (домашня птиця під соусом сациві) бережуть фігуру може сподобається дієтичне м'ясо індички », - детально розписує одна з відвідувачок.

«Відвідуванням дуже задоволений - красиво, затишно, вишукано, гостинно і неймовірно смачно! цвях меню - хачапурі по-аджарський і хінкалі. думаю, найкращі в Києві)) турботливий офіціант замішав хачапурі і підказав як правильно смакувати хінкалі) ціни - вище середніх, але воно того варто однозначно », - зазначає гість.

«Шоті - ви частинка Грузії в Києві. Я з усього меню пробувала все :) навіть для інтересу просто. Ну, дуже смачно від хачапурі до баранини! У Києві багато місць з грузинською кухнею зараз, але ви наш незмінний фаворит », - розсипається в компліментах завсідник.

«Офіціанти вишколені .. Кухня смачна) Вперше коли побувала не дуже сподобалося те, що в залі постійно горить вогонь, у зв'язку з цим одяг і волосся після ресторану трошки" пахнуть "димом .. Але це все суб'єктивно!)) В закладі 2 поверху .. Мені приємніше на другому .. Можна спостерігати як внизу в спеціальній печі (тоне начебто вона називається) випікають шоті), який до слова неймовірно смачний !! Пробували / чахохбілі баранина пхали пахлава », - ділиться інша відвідувачка.

Звичайно ж, є і незадоволені відвідувачі:

«Огидне обслужіваніе.Персонал гнати в шию! Брудний посуд. Вино не наливали. Ні "здрастуйте" ні "до побачення". Грубі надзвичайно. Не рекомендую зовсім », - поскаржилася одна з гостей.

«Багато чули про ресторан, вирішили відзначити приїзд родички з Ізраїлю в цьому ресторані і зганьбилися. Заради шашлику (м'яса) прийшли, він і підвів !!! Гірше шашлику не пробували, та його так і не назвеш, це подібність шашлику, мій чоловік його готує набагато смачніше ... м'ясо без солі і спецій - не знала, що так можна зіпсувати продукт.
Хто йде не за травами-муравка і хачапурі (варто зауважити, їдали і повкуснее), а за м'ясними стравами, не витрачайте час, подбайте в інтернеті інший ресторан! », - обурилася інша дівчина.

«Замовили шурпу. Це найгірша шурпа з усіх варіантів що мені доводилося куштувати. Якщо Ви не знайомі з грузинською кухнею знайомство почніть в іншому місці. Лаваш ніякої. Біля метро в кіосках стріт фуд смачніше продають. Кава врятувало ситуацію », - розповіла відвідувачка.

На негативні коментарі представники закладу на сайті TripAdvisor практично не відповідають.

7. Первак

Вул. Рогнідинська, 2. сайт .

Ресторан позиціонує себе як автентичне українське заклад, інтер'єр оформлений під початок 20-го століття, а меню пропонує як українські страви на кшталт вареників і борщу, так і світову кухню: рибу, ростбіфи, салати. І, звичайно ж, настоянки.

«Велика компанія і дуже смачну вечерю. Всім все було смачно. Особисто я замовляла борщ і вареники з вишнею, залишилася в захваті. Обслуговування швидке. Інтер'єр (кому це важливо) дуже симпатичний. Я і вся наша компанія залишилися задоволені », - описує свій досвід відвідування гостя.

«Вперше спробувала тут хріновуху! Назва лякало, а на смак чудово! Але! Будьте обережно, напій досить міцний і непомітно "накриває" », - розповіла відважна відвідувачка.

«У ресторану є невелика літній майданчик, веранда, а-ля зимовий сад, і кілька залів. Оздоблення, інтер'єр, скатертини з серветками і келихами на столах- все це дуже позитивно виглядає. Красиво представлено меню з дійсно українською кухнею. У ньому в наявності і салат "Шуба", і дируни, і голубці, і звичайно присутній борщ з пампушками », - зазначає дівчина.

«Пішли для знайомства іноземного гостя з українською кухнею. В принципі, мета досягнута. Познайомили)) Інтер'єр відмінний !! Ну, це вже давно зрозуміло всім. Офіціанти досить інформативно все пояснюють, приносять все досить швидко. Правда, ДУЖЕ настирливо споюють клієнтів !! Тільки вип'єш - відразу наливають повну. Кажеш, наливати половину - нуль реакції. З їжею і випивкою все добре. В принципі все всім сподобалося. Стейки відмінні, салати смачні. Трохи дивні вареники з сулугуні та лисичками. Пили хріновуху - була непогана. Під неї цілком адекватні закуски », - розповів один з відвідувачів.

На що ж тут скаржаться?

«Очікував заклад на 4.5 зірок. Прийшов, все антуражненько, гарненько, але їжа несмачна :( Прикро було віддавати стільки грошей за таку несмачну їжу », - поскаржився один з гостей.

«Ресторан в категорії" дивно, що ще працює ". Усередині досить цікавий інтер'єр, однак смакові якості страв, помножені на посереднє обслуговування, відштовхує від самої думки щось в ньому з'їсти. Кухня з претензією на дореволюційну і українсько-радянську застольну класику », - зазначає інший відвідувач.

«Ресторан розрахований на туристів і старперов. Ціни, для центру міста, співмірні, але якість страв понуро повсякденне. Нічого такого за що варто було б полюбити це місце. Інтер'єр захаращене-запорошений, не вистачає світла. Нервує змішана стилістика інтер'єру, ніби на барахолку потрапив », - поскаржився гість.

Крім того, багато відвідувачів, навіть ті, хто залишили хвалебний відгук, вказували, що офіціанти часто - особливо при розрахунку картою - нахабно канючить чайові. На все відгуки, як хороші, так і негативні, реагує представник закладу.

6. Піцерія Напуле

Вул. Мечникова, 9. сайт .

Тут запевняють, що знають толк у цій піці і вміють її готувати. Запорука успіху - спеціальне тісто, точний час готування (від 60 до 90 секунд) в дров'яної печі при певній температурі (не менш 400 ° С). Назва закладу відсилає до італійського міста Неаполя, який називає себе батьківщиною піци.

«Щиро всім рекомендую. Італійська кухня моє хобі і я знаю, що кажу. Піца готується в печі привезеної з Неаполя. Піца в духовці не зрівняється з піцою з печі. Також рекомендую спробувати ромову бабу - будете в захваті », - хвалить один з відвідувачів.

«Смачно. Салат з сиром дуже хороший і піца, класний сорбет. Але є одне але - якщо офіціант допоможе з вибором страв все буде добре. Особливо з вибором соусів і добавок до піци », - зазначає гостя.

«Найсмачніше піци в Києві реально немає. Вже не один раз сюди ходили і ще підемо. Вся піца готується на дровах і виключно на італійських продуктах. Салати, супи, пасти теж смачні. Нам з чоловіком оч полюбилася піца "квадро Формаджі" (чотири сиру), вона неймовірно смачна, ніжний вершковий смак. Людей завжди повно, без броні не варто йти, але якщо вже так сталося що ви не забронювали столик, то прийшовши в ресторан, вам завжди знайдуть місце або попросять почекати, до першого звільнився столика », - поділилася одна з відвідувачок.

«Скільки разів ви там замовляєте стільки раз вам подаватимуть бездоганну за смаком піцу», - зазначає постійна гостя закладу.

«Смачна піца і просто відмінний ресторан. Якість обслуговування також завжди на висоті. Рекомендую », - пише інша.

В цілому тут все позитивні відгуки схожі один на одного: лаконічно, піца супер. Що ж відбувається в негативних відгуках?

Вони теж все схожі один на одного: в них говориться, що піца не супер, а ЗВИЧАЙНА. І є незначні претензії до обслуговування.

5. Хеппі Гриль Бар

вул. Сагайдачного, 6. Сторінка у Фейсбуці .

Єдине в рейтингу заклад, де пропонують американську і латиноамериканську кухню. І звичайно ж, ряд страв готується на грилі.

«Затишне місце, приємна атмосфера, смачна їжа (особливо люблю бургер Джек Деніелс), добре обслуговування, зручне місце розташування», - пише один з гостей.

«Саме абалденно місце в Києві! Персонал привітний, їжа смачна, випивка відмінна! Кальяни взагалі ульот (рекомендую на кактусі з абсентом) », - радить відвідувач.

«Зайшли сюди з друзями, і залишилися дуже задоволені. Відмінна кухня, такоси, сковорідки, стейки, і бургери просто дивовижно приготовлені, і швидко подані! », - розповідає хлопець.

«Відмінне меню і ціни, хоч і трохи, але нагадало Америку! Персонал-супер, одягнені все як в американському Hooters, погляд складно відвести! », - ділиться гість.

«Смачне пиво, закуски, великий вибір страв на грилі. Бекон фрі - супер (але досить жирне блюдо). Весь тиждень різні акції », - розповідає інший відвідувач.

Позитивні відгуки короткі і зводяться до того, що тут смачні бургери і хороше обслуговування. Що ще треба для класного закладу? Подивимося, чим відвідувачі залишилися незадоволені.

«Начитавшись відмінних відгуків - вирішила потрапити в це місце на обід. Взяла собі салат і свинину на грилі. Від м'яса чесно чекала більшого. Трохи сухувате, особливо смаку не відчула. За це мінус. В іншому в принципі нормально, але навіть на "добре" не тягне. Може вечорами і в компанії там якась особлива атмосфера, але я її явно не застала », - дивується одна з гостей.

«М'ясний ресторан, в якому зі слів персоналу, все м'ясо крім риб-ай сухе, а після замовлення горезвісного риб-ай, виявляється, що його немає. Соус при замовленні крилець поміняти "ніззя" :) Ви, мовляв і за крила сплатите і за соус, який хочете, але два », - розповів відвідувач.

4. Ресторан «Одеса»

вул. Велика Васильківська, 114. сайт .

Ресторан робить акцент на концептуальний інтер'єр і нестандартну подачу страв. І, природно, привертає одеською кухнею.

«Відзначали зустріч з друзями в кінці травня. Дуже сподобалось! Ну, по-перше, інтер'єр: літня тераса, зал з каміном, зал з канатами. Всі затишно і стильно. З замовленої їжі дуже сподобалися мікс салат з сьомгою, ковбаса по-домашньому, штрудель яблучний. Приємно вразив сомельє. Спеціаліст вищого рівня. Жива музика зрадила вечора ще більше душевності », - пише відвідувачка.

«Відвідав це чудовий ресторан и не пошкодував. Замовив салат Мікс салатів з сьомгою і червоною ікрою під кунжутним соусом, так сподобалася що довелося замовити ще один, наївся двома салатами до відвалу. А яка подача слів немає, офіціанти в красивій формі порадять яке блюдо замовити, а головне, знають складові кожного блюда або салату, що дуже добре », - розповідає гість.

«Одеса - безумовно не найдорожчий ресторан у Києві, а й далеко не найдоступніший. Дуже приємний інтер'єр, без перебору, все витримано в одному стилі. Красива подача страв. Кухня дійсно дуже смачна. Але якщо хочете смачно і недорого, то краще вибрати інший заклад », - зазначає інший відвідувач.

"Все супер! Їжа свіжа і смачна, обслуговування чудове! Чоловік вийшов з ресторану в повному захваті! », - нахвалює гостя.

«Перший раз відвідали цей ресторан, для того, щоб відсвяткувати важливу подію) Орієнтувалися насправді на рейтинг в Tripadvisor. І ось зовсім заслужено цей ресторан знаходиться в топі. Їжа, яку ми пробували понавілась вся, без винятків. В той день нас потягнуло на рибку. І її там готують дивовижно. Окремо варто відзначити подачу страв. Дійсно красиво і святково. Офіціант був уважний, ввічливий, ввічливий, міг розповісти про страви, дати ділову рекомендацію. Все так, як і повинно бути в хорошому ресторнане », - поділилася відвідувачка.

За що лають цей ресторан?

«При замовленні, при напівпорожньому залі, з'ясувалося відсутність 2! страв з основного м'ясного меню (свинина і кролик), причиною відсутності була заявлена ​​найближча зміна меню. Була замовлена ​​качка, яка з трудом була вжита, з огляду на жорсткості. Гаразд, не питання, починаємо замовлення десерту і тут сюрприз- треба чекати приготування 40 хвилин! Це при тому, що спочатку обіду ми чітко позначили і обговорили бажаний десерт », - поскаржилася гостя.

«Передчуття було - рибка всяка, тепло і гумор. Альо! Вибір дуже обмежений, ніякої одеської родзинки, готують так собі, не цікаво, без душі і фантазії (хочу сказати, що був у багатьох закладу подібного спрямування і в Києві і в Одесі), але ціни! Позитивно - цікавий інтер'єр і намагаються офіціанти », - зазначив один з відвідувачів.

Представники ресторану оперативно реагують на критику і відповідають на всі коментарі.

3. Ресторан грузинської кухні «Чачапурі»

Бульв. Тараса Шевченка, 36. сайт .

Цей заклад називає себе «кулінарним посольством Грузії». Тут вас порадують хачапурі і кебабами, долмой, чахохбілі і курчам тютюну, а також салатами та іншими закусками.

«Ресторан Чачапурі знаходиться недалеко від Володимирського Собору на бульварі Тараса Шевченка і по праву носить звання одного з найкращих грузинських ресторанів Києва. Гарний, затишний і продуманий інтер'єр, гарне обслуговування і смачна кухня виділяють це ресторан з інших закладів міста. Ресторан користується великою популярністю і без попереднього бронювання Ви навряд чи знайдете вільний столик, але не дивлячись на велику кількість людей в заклад досить тихо і є можливість вільно поспілкуватися. Обслуговування на висоті. Персонал дуже привітний. Кухня дуже порадувала. Замовляли холодні грузинські закуски, сири, долму, кубдарі, харчо, хінкалі з бараниною і кебаб. На десерт взяли мацоні з полуницею і медом. Запивали Боржомі і відмінним лимонадом з обліпихи. Все було дуже смачно. Загальний рахунок на трьох вийшов 1600 гривень. Іншими словами, ціни середні », - докладно розповів один з гостей.

«Тут ми були неодноразово. Смак їжі майже, як у Грузії. Дуже швидка подача. Добре обслуговування. Низькі ціни. Тому тут завжди людно. Має сенс замовляти столик заздалегідь, хоча ми цього не робили, але нас завжди садили », - поділився відвідувач.

«Люблю я поїсти смачно, і це місце було чудовою знахідкою! Настільки смачно, що ти не можеш остонавіться. А атмосферааа .... вах! Всі ми були в захваті найповнішу! Все так і тануло в роті, а чача кружляла голову! Всім раджу закушувати, бо чача нещадна, а закушувати там є чим, повірте », - радіє дівчина.

«Рідко пишу відгуки, але заклад настільки сподобалося, що не змогла втриматися. Дуже затишно і атмосферно. Персонал привітний, доброзичливий, всі посміхаються. Приємно бути частиною цієї атмосфери. Сподобалася ідея чача з Закусочка на аперитив. Їжа смачна, готують за часом досить швидко », - написала мовчазна гостя.

Заглянемо в скарги.

«Хлопці, Ви зазналися! Так, затишний ресторан, да, смачно, але це вже більше стає схоже нема на грузинська гостинність, а на українське жлобство. Спілкування з клієнтами стало гордовитим і на доставці у Вас хамлять », - зазначила одна відвідувачка.

«Поганий сервіс при дуже середньої кухні. Дуже схоже на те, що народ закладу зажрался від позитивних відгуків і, мовляв, чи ти їси чи пішов геть. Даремно, так як років зо два до вас ходив і хотілося ще, а зараз ... », - журиться відвідувач.

2. МАМА Мана

вул. Велика Васильківська, 44. сайт .

За назвою «хачапурная» зрозуміло, на яке блюдо робить упор цей заклад грузинської кухні. Втім, тут можна спробувати не тільки хачапурі (яких тут два десятка видів), а й рибу, салати і овочеві страви.

«Хінкалі підкорили мене», - лаконічно зазначає один з відвідувачів.

«Були невеликою компанією 6 + дитина. Дуже приємна атмосфера. Сподобалося все, від інтер'єру з ненав'язливою грузинською музикою, до метушливих офіціантів. Кухня заслуговує на окрему увагу. Хачапурі і хінкалі - можна спостерігати через скло за процесом їх ліплення. Смачно дуже », - пише гість.

«Дуже смачні хінкалі! Приємний комплімент від закладу! Човник з печінкою з літнього меню - просто пальчики оближеш! Офіціанти працюють на відмінно! Тверда 5 закладу) рекомендую і ще не раз повернуся! », - хвалить дівчина.

«Відзначала День Народження в цьому прекрасному закладі. Залишилася дуже задоволена їжею, але найголовніше-це персонал. Хлопці гідні, уважні і найгостинніші. Всім рекомендую. Найсмачніше хачапурі по аджарський Ви ніде не знайдете », - ділиться гостя.

«Ох! Ось це той заклад в яке ми приходили кілька разів, щоб перепробувати побільше поки в місті. Відмінне вино, відмінні хачапурі, вкуснющій сир і стартери. Якщо є можливість - вибирайте місце біля вікна (хоча навряд чи воно буде вільно) »- зазначає завсідник.

«Чи відвідували сьогодні з подругою. Сіли на терасі, тераса мила і затишна. Взяли хачапурі з подвійним сиром, салат з печінкою і різні хінкалі. Все дуже смачно крім хінкалі, якщо ви не любитель кінзи, то це не для вас) Так же смачний Наполеон і дуже привітний персонал », - пише гостя.

За що його критикують?

«У Манані вже 4й раз. Але в цей - явно останній. Все почалося з броні столика - адміністратор відразу поцікавилася - чи вистачить нам двох годин для вечері. Вперше чую таке цікаве питання. У вашому ресторані ліміт по часу? Так як на -1 поверсі завжди дуже шумно, попросила столик в тихому місці, мені сказали ок - і забронювали на -1 поверсі, де завжди стоїть варто ор - тк зал маленький, а столиків оч багато. Загалом, на прохання не відгукнулися. Стіл бронювала заздалегідь, явно місця були. Поклавшись на рекомендацію офіціанта - замовила келих (200гр) домашнього Сапераві, від якого пів ночі моторошно сушило. Що за смаком він був як дешевий шмурдяк, що за якістю. За 120 грн за келих вина - очікування були вище. Офіціант Валерій - просто зірка. З'являвся рідко, порожня брудний посуд стояла майже пів вечора, поки інші офіціанти її не помічали. Коли попросили його долити в чайник води - його мало не перекосило від подиву .. Так! У цивілізованих ресторанах таким проханням нікого не здивувати, але тут мабуть мішленовскіе підхід .. І апогеєм став стакан води, який в меню вказано як негазована воза - 15 грн. Вода з-під крана з яскраво вираженим запахом і смаком хлорки. Мало того, що на такій воді готують в цьому "мішленівських" ресторані, так ще цю воду продають гостям! Зате питання до офіціанта - що це в склянці? Його нітрохи не збентежив .. Цю ж воду включили нам в рахунок. Цікаво, як по бухгалтерії проходить вода з-під крана? Про помилки із замовленням, про пластмасові на смак баклажани Не буду багато писати. Загалом, зірка мамане не пішла на користь .. На жаль ... », - написала гостя.

«Мої друзі радили цей заклад, як тільки я повернувся з Грузії, їм було цікаво моя думка, чесно скажу сам фанатик грузинської кухні і хотів знайти дуже схожі смаки у нас в Україні, так ось в цьому закладі не найкраща грузинська кухня. Хачапурі по-аджарський жирні і не хрусткі, таке враження, що їх на сковорідці смажать. Хінкалі теж не вразили. У Києві є місця де хінкалі на багато готують краще. Інтер'єр хороший і персонал привітний! », - покартав заклад гість.

1. Спотикач

вул. Володимирська, 16. сайт .

Це, мабуть, саме київський заклад: меню складено за старовинними київським рецептами, від київського торта до котлети по-київськи, вам запропонують київський борщ і київський хліб з каштанами або прапор України з вареників, а інтер'єр відсилає до середини минулого століття.

«Найсмачніші вареники, які я їла в Києві - тут! А запивши їх узваром, взагалі здаються божественними! :) Приємний інтер'єр, професійні офіціанти, власна фішка - сємки на доріжку. Несподівано і приємно! », - пише одна з гостей.

«Їжею залишилися цілком задоволені, нічого особливого, але і нічого поганого сказати не можу. Стартували фірмовим салатом і фірмовим форшмак-тартаром. Обидва страви, цікаві своєю незвичайною рецептурою, смаковими комбінаціями, подачею і навіть легким авантюризмом. Вареники картопляні і вареники з м'ясом, залишили гарне враження. Київський борщ, густий, наваристий з хорошим наповненням супчик. Тут згадаю позитивні смакові якості рекомендованого офіціантом хліба з приправами. Хлібець виявився дуже до місця. Київська котлета у мене і скумбрія на грилі у подружжя, виявилися чудовими. За сервісу питань немає. Зустріли добре. Офіціант був вмів, акуратний і представницький. Інтер'єр, звичайний, стандартний для ресторанів Української кухні, я б сказав з елементами стилю по-домашньому. Таке у мене відчуття. Настрій після відвідування покращився », - докладно виклав відвідувач.

«Приємне місце. Добре обслуговування. У коктейлі не шкодують алкоголю. Сало-не гостре. Хліб дуже смачний. Олів'є-хороший, дійсно хороший, майонезу не багато, огірочки смачні. Котлета по-київськи, смачно », - описала свій похід одна з гостей.

«Подруга святкувала свій день народження. Дуже гарне обслуговування, смачна їжа, ягня і київський торт були просто чудові! », - розповіла відвідувачка.

«Меню на 20 розворотів, хоча треба віддати належне, переважає українська кухня (а не все від суші до пасти). Борщ мені не сподобався ні кольором, ні консистенцією, ні смаком. Я не можу сказати, що це було жахливо, просто ніяк. На питання мого приятеля, що він порадить до пива, офіціант відповів - щучью ікру (одну з найдорожчих позицій).
Під час нашого візиту в ресторані був досить великий банкет. Можливо, саме тому половина (!!!!!!) позицій, які ми намагалися замовити, була відсутня. Нічого видатного в їжі ми не знайшли. Сподобалася оселедець під шубою у вигляді ролу. Ціни досить високі, в тому числі, на алкоголь. Ну, і за традицією, вино, яке ми вибрали, на нас і закінчилося ... Нашим скаргами почула адміністратор, нам зробили пристойну знижку і дали з собою невеликі презенти (хріновуху і спотикач, упаковані, як для космонавтів, в тюбики - це дуже прикольна ідея ) », - поділилася відвідувачка.

«Це чудове місце must visit для кожного туриста! Крім чудової національної кухні і унікального, затишного інтер'єру, тут вас зустрічають з підносом наливки, проводжають з кульочки насіння Всі дуже гостинні і доброзичливі, за сервіс взагалі 5+! », - написала гостя.

Подивимося, за що критикують заклад.

«Відвідали ресторан з сім'єю. Ресторан все таки на першому місці в TripAdvisor! Сказати, що я засмучена - нічого не сказати. Ресторан позиціонує себе наявністю справжньої української кухні..ОК, АЛЕ, в ресторані подають і бургери, і борщ, вареники, суші, стейки .... збірна солянка якась. Може тому так і не смачно. Подача м'яса йде на дошках і дереві, ЦЕ НЕ Повага до ГОСТЯМ !!! Так як, це не гігієнічно і між щілинами в дереві залишається м'ясо з попереднього замовлення !!!! Дуже дивна подача страв, може це і оригінально, але абсолютно не практично », - поскаржилася одна з відвідувачок.

«Тут не дуже великий вибір страв. Нічого надцікавого або сверхвкусного я не спробував. Офіціант трохи лажа) Ми брали патріотичні вареники (звичайні. Одні з картоплею взагалі, хоча це не було зазначено в меню), бургер з котлетою горохової (смачний), сало і брускетту. Квасу в українській кухні не було) медовухи теж. Якщо думаєте, що буде щось особливе - не знайдете », - поскаржився гість.

Як видно по рейтингу, кияни та гості столиці віддають перевагу українській і грузинську кухню, в той час як, наприклад, італійська або американська залишається за бортом. Або, може, у нас українські та грузинські страви просто краще вміють готувати?

Читайте також: Пян-Се бар: корейські пиріжки і шпигунські ігри ;

Вікенд в Veterano ;

Америка в Києві: байки, бургери і барбершоп.

Підпісуйтесь на нас в Підпісуйтесь на нас в   , Читайте в   , Стежте в   и загляньте в , Читайте в , Стежте в и загляньте в .

Спрашіваем де вода?
На що ж тут скаржаться?
Що ж відбувається в негативних відгуках?
Що ще треба для класного закладу?
За що лають цей ресторан?
За що його критикують?
У вашому ресторані ліміт по часу?
Зате питання до офіціанта - що це в склянці?
Цікаво, як по бухгалтерії проходить вода з-під крана?
Або, може, у нас українські та грузинські страви просто краще вміють готувати?

Новости