Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

іспанські вина

  1. Головні виноробні райони Іспанії
  2. Виноробні райони Каталонії
  3. DOCa. Priorat (Приорат)
  4. Виноробний район Ріоха
  5. DOCa. Rioja (Ріоха)
  6. Виноробні район Андалусії

Іспанські вина є одними з найвідоміших вин в світі. Вважається, що перші виноробні в Іспанії з'явилися ще в 3-4 тисячоліття до нашої ери. На сьогоднішній день на території країни культивуються понад 300 різних сортів винограду; це найбільший показник в світі. Іспанські вина більш міцні і нудотні, ніж французькі та італійські. Однак, серед величезного розмаїття кожен зможе знайти щось на свій смак. Незважаючи на те, що Іспанія відома своїми червоними винами, в країні також виробляються білі і рожеві вина. В цій статті ShBarcelona ми поговорм про іспанські вина.

Схожа стаття: Дегустація вин в Барселоні

Головні виноробні райони Іспанії

Найменування виноробних регіонів Іспанії, які виробляють   кращі іспанські вина   , Офіційно зареєстровані Найменування виноробних регіонів Іспанії, які виробляють кращі іспанські вина , Офіційно зареєстровані. Їм надано статус DO, denominación de origen (найменування місця походження товару). Статус DO означає не тільки певну географічну зону, де вирощується виноград, але і особливий процес виробництва, обробки і витримки вин даного регіону. Таким чином, виноробні райони, які знаходяться по сусідству, проводять абсолютно різні вина.

На цій карті відзначені всі виноробні райони Іспанії:

Виноробні райони Каталонії

Найкращим виноробних регіонах Іспанії присвоєно статус DOCa., Denominacion de origеn calificada (аналог DOCG в Італії). Статусом DOCa. мають два іспанських винних регіону: Ріоха і Пріорат. Обидва регіони знаходяться в Каталонії. До того ж, саме на території Каталонії знаходиться більшість виноробних районів зі статусом DO, найвідомішими з яких вважаються DO Penedés і DO Cava. Не пропустіть дегустацію вин в Барселоні.

DOCa. Priorat (Приорат)

Перше вино Каталонії, яке отримало статус DOC (до цього цей статус мали тільки вина регіону Ріохи). Вино Приорат - це темні і міцні червоні вина з насиченим смаком і довгим післясмаком. Рекомендовані вина: A. Palacios Camins del Priorat, A. Palacios Les Terrasses.

Виноробний район Ріоха

Мабуть, найвідоміше вино Іспанії - це Ріоха Мабуть, найвідоміше вино Іспанії - це Ріоха. Ця маленька іспанська автономна область була першим регіонів в країні, який удостоївся статусу DOC. Кліматичні і грунтові характеристики Ріохи унікальні, що робить смак вина неповторним. Виноградна лоза винограду володіє особливою стійкістю до багатьох хвороб, небезпечним для винограду, в тому числі до філоксери.

Схожа стаття: Кращі винні бари Барселони

DOCa. Rioja (Ріоха)

Область територіально розділена на три регіону : Ріоха Алавеса, Ріоха Альта і Ріоха Баха. При виробництві вина виноград, що росте в різних регіонах, змішується, що надає вину особливий смак. Рекомендовані вина регіону: 200 Monges Gran Reserva, Bilbainas la Vicalanda Reserva.

Виноробні район Андалусії

Андалусія - батьківщина кріплених солодких вин, так як клімат в цьому регіоні Іспанії не дозволяє виробляти інші сорти Андалусія - батьківщина кріплених солодких вин, так як клімат в цьому регіоні Іспанії не дозволяє виробляти інші сорти. Виноробні Андалусії використовують особливий метод витримки вин, який полягає в змішуванні вин різних врожаїв. Через високий вміст алкоголю вина Андалусії прекрасно витримували важкі умови морських перевезень і з успіхом експортувалися в багато країн, перш за все до Великобританії. Найвідомішим є DO Jerez-Xérés-Sherry.

У Вас є улюблене іспанське вино?

іспанські вина

5 (100%) 1 vote [s] Google+

У Вас є улюблене іспанське вино?

Новости