Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що привезти з Литви? на порталі Паблік Тревел Нижній Новгород

Що привезти з Литви?

У південній частині Прибалтики розташувалося найбільш густонаселена і найбільша держава з країн Балтії - Литва. Коли - то в давні часи Великого князівства Литовського займало величезну територію і простягалося аж до Чорного моря. Змінювалися століття, і в різні історичні періоди Литва входила до складу багатьох держав. І ще сьогодні більшості її міст притаманний дійшов до наших днів дух середньовіччя, яким буквально просочені старовинні будівлі та особняки, костели і вузькі бруковані вулички. Литва дуже привітна, вона любить гостей, намагаючись зробити все, щоб в повній мірі забезпечити їх увагою і комфортом.

Що привезти з Литви?

Що привезти з Вільнюса

Численні кафе, бари, ресторанчики, прогулянки по парках і відвідування музеїв дозволять вам набратися свіжих сил і прекрасно відпочити. І не має великого значення, віддаєте перевагу ви веселі компанії або усамітнення, Литва з радістю подарує вам і те й інше. І, звичайно ж, нікого не може залишити байдужим її живописна природа - озера з кришталевою, прозорою водою, спокійні хвилі Балтійського моря і тихий шелест прибережних сосен. Литва може піднести приємний сюрприз і тим, кого зараз немає з вами поруч.

З Друскінінкай і Паланги везуть кераміку та вироби з дерева. До речі, великою популярністю користуються керамічні фігурки чортів з Каунаса, де знаходиться музей чортів. Не бійтеся купувати подібний сувенір, місцеві жителі вам скажуть, що чортик приносить щастя й удачу.

Що привезти з Литви?

Вам не доведеться проводити час в довгих і болісних роздумах про те, що привезти в подарунок своїм друзям і близьким. Воістину, національним надбанням Литви є вироби з бурштину. Їх можна знайти практично скрізь - в невеликих лавочках і великих магазинах. А якщо є бажання, ви можете прогулятися по берегу моря після шторму і самі знайти ці жовті шматочки скам'янілої смоли. Якщо у вас багато друзів і кожен з них чекає вашої уваги - бурштин, недорогі ювелірні вироби і всілякі вироби з каменю різних кольорів завжди можна буде придбати в одній з численних сувенірних крамниць. Велика частина цих виробів виготовляється вручну місцевими народними умільцями, тому кожен такий подарунок буде індивідуальний і неповторний.

Що привезти з Литви?

Що привезти з Каунаса

Варто звернути увагу на вироби з кераміки. Литовські керамічні тарілки, попільнички, пивні кухлі і різноманітні фігурки вважаються найкращими в Прибалтиці і зажили слави далеко за її межами. Коштують вони зовсім недорого, і купити їх можна там же, де продають бурштин, - на вулицях і вуличках литовських міст. А якщо вам вдасться потрапити на один з численних литовських народних свят, то без сувеніра ви точно не залишитеся. Тут же можна придбати декоративні магніти, брелоки, листівки та інші цікаві дрібниці.

Традиційно популярними були і залишаються литовські лляні вироби, а також всілякі сувеніри з дерева та шкіри.

Що привезти з Литви?

Якісні алкогольні напої, вироблені в Литві, славляться у всьому світі. Тому пляшечка бальзаму, лікеру або наливки, привезена з берегів Балтійського моря, буде також дуже непоганим подарунком.

Литовські алкогольні напої - смачні й улюблені цінителями у всьому світі. Як сувенір і подарунок захопіть пляшечку бальзаму або наливки. І, звичайно, спробуйте свіжозварене пиво, знамените далеко за межами країни.

Можна привезти з Литви та кулінарні сувеніри - житній хліб і сир. Литовський чорний хліб не схожий ні на які інші пекарні вироби, він відрізняється і за смаком, і за формою буханок. До того ж його випікають за старовинними рецептами з додаванням різних трав. І якщо вам посміхнеться удача знайти невелику приватну пекарню, то купити як сувенір пару буханок хліба буде зовсім не зайвим. Що стосується литовських сирів, то вони ще з часів СРСР вважаються одними з найкращих.

Що привезти з Литви?

Що привезти з Клайпеди

Литва - це країна, яка вам обов'язково сподобатися. І якщо ви нічого про неї не знаєте, то неодмінно там побувайте. Ви не зможете залишитися байдужими до самої Литві, до її яскравою культурі, гостинним жителям і багату історію.

Але як би там не було, дотримуйтесь велінням свого серця і вибирайте сувеніри за настроєм. Це може бути і чудовий бурштин, і одіж, і посуд з кераміки. Головне - враження, які ви відвезете з собою.

Дихання моря, застиглі крапельки бурштину, шепіт піщинок і неповторні заходи створять особливий романтичний відтінок і додадуть вашому подорожі особливий настрій, яке ви не забудете ніколи.

Дихання моря, застиглі крапельки бурштину, шепіт піщинок і неповторні заходи створять особливий романтичний відтінок і додадуть вашому подорожі особливий настрій, яке ви не забудете ніколи

Що привезти з Литви?

Відгук туристки:

З шопінгом - нормально, хоча Вільнюс, звичайно, не Мілан і не Берлін. Багато різних міжнародних брендів, всякі Зари, Бенеттон, Маркс енд Спенсер і т.д. Ціни цілком адекватні, особливо в моменти розпродажів (січень-лютий, серпень). За такого роду покупками традиційно їздять у великі торгові центри. Найбільший - Акрополіс, поруч з ним - Озас. Я теж вважаю за краще саме туди, багато взуття і дитячих речей, спортивних магазинів. У центрі Вільнюса на проспекті Гедеміна багато різних магазинів, є взуттєвої аутлет (в ТЦ «Флагман» в готелі Новотель), навпаки - ТЦ «Гедеміна, 6» (або 9, точно не пам'ятаю, відразу побачите, недалеко від Кафедральній площі), в останньому - величезний Марк енд Спенсер. За річкою - великий ТЦ «Європа», там теж можна побродити. Там багато і магазинчиків з місцевими брендами, щось з трикотажу там теж бачила.
А що стосується сувенірів - багато магазинчиків на вулиці Пілес і Аушрос Варту (кераміка, льон, бурштин - дуже красивий бурштин, треба зауважити, і дуже багато різноманітних прикрас), на Пілес також є сувенірні лотки, а ближче до Ратушній площі - базарчик з сувенірами . Раніше я привозила таке всяке сувенірна барахло: керамічні будиночки (зміну неймовірної краси), фігурки янголят з дерева і кераміки, рукавиці, шкарпетки. Тепер везу в основному всяке смачненьке, благо в Литві продукти чудові: сирний сир із кмином, ковбаску. По неділях на проспекті Гедеміна організовуються такі міні-ярмарки, куди приїжджають фермери зі своїм товаром, які там ковбаси копчені, з запахом димку, ух.
А Шакотіс я особисто не люблю, але разок родичам привезти можна, відразу побачите в магазинах продовольчих, їх там маса різних розмірів, вже запакованих, така горка- пиріг як ніби тісто видавлювалося шприцом і так запекалось, веселенького жовтенького кольору. Без всякого крему, на мій погляд, бісквіт і бісквіт, просто незвичайної форми.

Що привезти з Литви?
Що привезти з Литви?
Що привезти з Литви?
Що привезти з Литви?
Що привезти з Литви?
Що привезти з Литви?
Що привезти з Литви?

Новости