Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як вибрати відеокамеру?

Рис.1 Як вибрати відеокамеру

Надійність роботи системи відеоспостереження безпосередньо залежить від складових, зокрема - від самих відеокамер. Щоб не помилитися у виборі даного пристрою, пропонуємо ознайомитися з основними критеріями вирішення даного питання.

Отже, перше, з чим ми визначаємося - це місце установки камери - в будівлі або на вулиці. Від цього залежать вимоги до герметичності корпусу, наявності системи підігріву, від яких залежить здатність її знімати на відкритому повітрі при зміні температур і вологості, в умовах впливу різних кліматичних явищ, ризику вандалізму, вимоги до зовнішньої форми устрою та інше. Також слід врахувати можливий спосіб передачі відеосигналу: якщо в приміщенні, що охороняється вже зроблений ремонт і прокладка проводів зашкодить обробці і інтер'єру приміщення, є сенс використовувати бездротові камери. Крім того, місце установки визначає необхідність в таких функціях як інфрачервона підсвічування, грозозахист, автозум, поворотний транфокатором.

Крім того, місце установки визначає необхідність в таких функціях як інфрачервона підсвічування, грозозахист, автозум, поворотний транфокатором

Рис.2 Відеокамера модель Covi Security FL-261E-20

Наступний параметр: кольоровість. Якщо система відеоспостереження покликана реєструвати дані про колір об'єктів, що потрапляють в зону контролю, необхідність в кольоровій камері безперечна. Це стосується здебільшого автомобільних парковок і стоянок. Охоронне відеоспостереження вимагає застосування більш чутливих пристроїв - чорно-білих камер, які мають також і роздільною здатністю вищого рівня.

Чутливість відеокамер визначається мінімальним рівнем освітленості охоронюваної зони і вимірюється в люксах. Від того, який рівень освітленості вказано на пристрої, буде залежати і якість роботи цілої системи. Середня чутливість - 0,05 - 0,1 лк, при якій відеокамера відмінно функціонує на освітлених об'єктах. Слабка освітленість вимагає іншої чутливості: від 0,001 до 0,01 лк. Існують також надчутливі камери з 0,0005 лк, які застосовуються в будь-яких умовах освітленості об'єкту, що охороняється. Від вирішення ж залежить чіткість майбутнього зображення. Висока роздільна здатність необхідно при спостереженні на великих відстанях, при ідентифікації особистостей. Такі камери потрібно підключати до відповідного рівня відеореєстраторів і відеосервера.

Такі камери потрібно підключати до відповідного рівня відеореєстраторів і відеосервера

Рис.3 Відеокамера модель Covi Security FW-241S-30

Наступний параметр - кут охоплення. Він прямо пропорційний ширині огляду камери, але деталізація картинки більш успішна при меншому куті огляду. Кут огляду розраховується, виходячи з місця установки відеокамери, для цього існують спеціальні формули.

При покупці камери відеоспостереження не слід забувати також про кабель для трансляції сигналу, проводах для харчування, блоках харчування, термокожух (якщо камера призначена для установки на вулиці). У будь-якому випадку, навіть самі поверхневі знання здатні позбавити від зайвих витрат при покупці камери відеоспостереження.

Новости