Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Свята духу: неофіцальний прайд М'янми

Свято в Таунг Пйонна

У М'янмі гомосексуальність поза законом. Але кожен серпень ЛГБТ цієї країни збираються на релігійне свято в маленькому селі неподалік від Мандалая.

«Це можливість зустріти людей з усієї країни, - говорить Мо Кьяу (Moe Kyaw). - Хоча зазвичай і одного-то складно знайти! »Він приїхав в село Таунг Пйонна з Багана п'ять днів тому і моторошно закоханий в в Ная Ліна (Nay Lin). Вони зустрілися тут. Най Лін - голова «Мережі МСМ М'янми» і знає все про фестиваль. Він показує на тарілку з рибою і рисом і пояснює: «Це для нат (духу), яка любить геїв, а геї люблять її». Поруч з тарілкою стаіт банку «Фанти». «Вона не п'є», - додає Най Лін.

На свято духу приїжджає 250 тисяч чоловік - це найбільший подібний свято в Бірмі. На ньому шануються нати - духи, які існували в бірманської буддійської культури з одинадцятого століття. Вони хитріше і небезпечніше, ніж Будди. Всього їх тридцять сім. Нати, як пояснює традиція, гинули жорстокою смертю. Коли вони приходять на землю знову, вони повинні бути щасливі.

На святі в Таунг Пйонна шануються двоє з них: брати Мін Гьі і Мін Лай. Їх стратили за те, що вони не принесли каміння для будівництва пагоди, і через це в стіні залишилися дірки

Судячи з усього, Мін Гьі і Мін Лай щасливі, коли люди курять, танцюють і п'ють.

«Мій нат любить пиво, вино,« Джонні Уолкера »і шампанське», - каже Мг Мг Кьі (Mg Mg Kyi). Він - нат-Када, або медіум. Його перший чоловік закохався в нього, коли бачив, як той танцює.

Більшість нат-Кадава - геї або трансгендерні люди. Гомосексуальні стосунки в М'янмі поза законом, і свято для Кадава - єдиний час, коли вони відчувають не тільки що їх приймають, а й що їх люблять. Кожен з них будує вівтар на час свята.

Під час свята ціни на всі злітають. На щастя, їжу, алкоголь і сигарети можна обміняти на благословення. До того ж, все окупається і іншими способами: так, танець Кьі привернув до нього другого і третього мужів. Він до цих пір у відносинах з усіма трьома.

Але не всі вірять, що натов потрібно почитати: розгнуздана веселощі не поєднується з традиційним буддизмом. Так, в минулому році буддійські ченці прийшли на фестиваль і побили відвідувачів і танцюристів.

На щастя, в цьому році все проходить спокійно.

за матеріалами Independent від 27 липня 2017 року
Підготовлено спеціально для Nuntiare.org

Ще на цю тему:

Слідкуйте за нашими новинами!

Наша група VK
Наша група в Facebook

Новости