Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Не завадило б підкріпитися

В Омську можна знайти і дорогі ресторани, і скромні заклади громадського харчування. Якщо потрібно щось не дуже дороге, але і не зовсім вже й проста, то при бажанні і це теж можна відшукати. Перелічимо найбільш популярні варіанти неподалік від «каліграфія».

Перелічимо найбільш популярні варіанти неподалік від «каліграфія»

Почнемо, мабуть, з самого близького від нас і найвидатнішого міського ресторану. Пентхаус Марка Міллера займає два верхніх поверхи офісної частини «Каскаду» (пр. Маркса, 24). При всій дорожнечі шикарних страв є в цьому місці благодатний час, коли можна максимально заощадити без шкоди для високої якості харчування. Це благословенний час бізнес-ланчу, що триває з 12 до 16 годин по буднях. Ситний обід обійдеться в прийнятну для міста-мільйонника суму до 300 руб. В меню ресторану - смачні салати, страви російської кухні типу окрошки, супу або солянки на перше, м'ясні і рибні страви з різними гарнірами на друге і різноманітні напої на третє. Втім, для м'ясних гурманів у шеф-кухаря можна замовити і справжні американські стейки з мармурового м'яса породи бичків Black Angus. Знавці стверджують, що його пеппер-стейк на смак краще, ніж в Нью-Йорку! Чудова кругова панорама Омська з вікон 14-поверхової висотки дарується гостям нашого міста в якості додаткового бонусу.

Чудова кругова панорама Омська з вікон 14-поверхової висотки дарується гостям нашого міста в якості додаткового бонусу

На верхньому поверсі торгової частини «Каскаду» знаходяться кафе і ресторанчики швидкого харчування. Їжа у них досить смачна, а вибір цілком пристойний - якщо врахувати, що всі заклади перебувають в одному великому залі. Зазвичай прихильники здорового харчування старанно уникають таких місць, але ті, хто «підсів» на курочок і колу, вважають за краще їх не слухати. Сюди приходять пообідати цілими сім'ями, за жовтими столиками спостерігається багато модної молоді. І поки торгова частина «Каскаду» працює - з 10 до 22 годин - є можливість дорогувато, але ситно поїсти. Як утіха учні «каліграфія» нарівні з усіма присутніми можуть користуватися безкоштовним інтернетом.

Як утіха учні «каліграфія» нарівні з усіма присутніми можуть користуватися безкоштовним інтернетом

Якщо ви хочете долучитися до світової культури споживання морепродуктів, або вашому сімейству до душі японська кухня, то ваша дорога лежить в кафе суші «Бамбуші». Довго шукати це кафе не треба, бо розташоване воно все на тому ж верхньому поверсі торгового будівлі «Каскаду», прямо під блакитним куполом. Години роботи аналогічні з прилеглими закладами швидкого харчування - з 10 до 22 годин. Суші - їжа для справжніх гурманів, і назвати її популярною і демократичною поки навряд чи можливо: надто вже специфічні її морські смаки і екзотичні азіатські присмаки. Діапазон цін змусить вас задуматися над вічним питанням: «Жити, щоб є, або є, щоб жити?».

»

Чи може що зрівнятися з їжею на свіжому повітрі! У самих звичайних страв на природі смак набагато приємніше, ніж в приміщенні, тому апетит розігрується не на жарт. В Омську відкривається все більше літніх кафе - в парках, на площах, на вулицях і проспектах. Більшість з них простенькі, але є і концептуальні. Наприклад, хочете відчути себе в Голландії? Неподалік від «каліграфія» розташовується літня веранда «Amsterdam» (пр. Маркса, 18/2), що працює від ресторану «Атлантида». Заходьте туди на бізнес-ланч або замовте чогось такого нідерландського. Тоді ви, напевно зрозумієте, чому Петро Великий так сильно полюбив цю маленьку країну, що буквально повністю скопіював з прапора Голландії новий прапор Росії.

Тоді ви, напевно зрозумієте, чому Петро Великий так сильно полюбив цю маленьку країну, що буквально повністю скопіював з прапора Голландії новий прапор Росії

Праворуч від розважального центру «Атлантида», в колишньої прохідної заводу «Електроточпрібор», притулився ресторанчик «KFC» (пр. Маркса, 18/6). Працює він цілодобово, а пригощає вічно юної пепсі-колою і традиційними гострими курочками. Злі язики стверджують, що в куряче м'ясо тут додають якісь речовини, що викликають у відвідувачів залежність. Любителі зі смаком поїсти відповідають їм, що треба просто вміти смачно готувати. У рекламних листах на підносах повідомляється, що вся справа в секретних травах, давним-давно доданих в куряче м'ясо сивочолим американським полковником, схожим на всесоюзного старосту Михайла Івановича Калініна. Плакати на стінах, що зображують отвязной веселощі і невимовну радість, створюють атмосферу безперервного свята життя. Червоні стіни і дивани, мабуть, покликані викликати у відвідувачів відчуття голоду. Тут теж є безкоштовний wi-fi, тому можна поєднувати приємне з ще більш приємним: покуштувати місцеві курячі делікатеси, а потім виконати домашнє завдання «каліграфія». Якщо, звичайно, ви прихопили з собою планшет або ноутбук.

Якщо, звичайно, ви прихопили з собою планшет або ноутбук

Так, ось ще що. Бути в Омську, в цій колчаківської столиці, в білогвардійському оплоті, і не зайти в єдиний в Росії ресторан під назвою «Колчак'» (вул. Броз Тіто, 2/1) - це нонсенс, розумієте! Тим більше, що тут є цілком демократичний бізнес-ланч. Покуштувати італійсько-узбецькі страви в гламурному антуражі, з викликом офіціанта натисканням дерев'яною кнопки набагато приємніше, ніж з'їсти свою порцію за ті ж гроші в їдальні з самообслуговуванням. Заспокійлива атмосфера, спокійна музика і наявність стильних кімнат сприятливо позначаються на загальному стані організму гостей. При переміщенні з поверху на поверх можна попутно вивчати історію Громадянської війни по стародавнім фотографіям з коментарями. Ресторан відкритий з 12 години дня до 1 години ночі. До речі, будинок Колчака, в якому зараз живе музей Громадянської війни, знаходиться від ресторану буквально в двох кроках.

Якщо ж хочеться задовольнити нестерпне відчуття голоду «дешево і сердито», то це можливо за допомогою кіосків і павільйонів гарячого харчування, там і сям розкиданих по місту. Треба, однак, пам'ятати, що голод при цьому йде разом зі здоров'ям, бо печія і метеоризм - це мінімальні негативні наслідки, що чекають невибагливого любителя шаурми з кіоску. По можливості намагайтеся харчуватися більш безпечно, щоб шлунково-кишкові проблеми не стали перешкодою для вашої успішного навчання.

Житло в Омську

Пам'ятки Омська: що варто подивитися самим і показати дітям

Діапазон цін змусить вас задуматися над вічним питанням: «Жити, щоб є, або є, щоб жити?
Наприклад, хочете відчути себе в Голландії?

Новости