Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі веранди московських ресторанів

Ресторани один за іншим відкривають літні веранди - найбільш нетерплячі почали це робити ще в кінці квітня, самі обережні чекають початку червня. Ми вітаємо переміщення поглинаючих під тенти, навіси і намети і вибрали для них 30 найцікавіших ресторанів з терасами

Savva
Тераса ресторану - привід завітати в історичний готель «Метрополь» і випити чашку чаю з видом на Великий театр і Театральну площу. Ті, кому приводи не потрібні, йдуть сюди пробувати нове меню бренд-шефа ресторану Андрія Шмакова. Солодко-солоний салат з сиром брі, черешнею, фенхелем і заправкою з садової троянди, тартар з воронезької яловичини з малосольні фуа-гра та трюфельною здобою, філе морського окуня на пару з овочами і соусом велюте з спаржі і десерт «Банан на грилі» ( крем з лимонником, морозиво з солоною карамеллю і цитрусової крихтою) наблизять вас до того, що прийнято вважати вершинами гастрономічного мистецтва.

Duran Bar
Любителі вечірок і взимку були не проти потусуватися на свіжому повітрі, але з приходом тепла це буде робити набагато приємніше. З веранди ресторану відкривається чумний вид на індустріальні пейзажі Трехгорной мануфактури, готель «Україна», набережну Москви-ріки і вічно поспішає Кутузовський. Саме час розташуватися на дивані, замовити яскравий коктейль від шеф-бармена Артура Шустеріоваса. До речі, барна стійка розташована прямо на веранді, так що довго чекати не доведеться! Закушуйте корисними для фігури і настрою raw-солодощами, які придумав шеф Микола Бакунов.

«Карлсон»
З тераси-балкони відкриваються захоплюючі види на Кремль, Москву-ріку, Замоскворіччя і інші столичні пам'ятки. М'які картаті дивани, дерев'яні столи, плетені кошики, що розвіваються завіси, квіти в горщиках, шпаківні - чи то у бабусі в селі, чи то у Карлсона на даху. Шеф Карло Греку готує багато страв в коптильні, так що відчуття сільського пікніка тільки посилюється.

« Турандот »

Мальовнича літня тераса ресторану - одна з визначних пам'яток Москви. Її мармурові наяди, зелені паркові колони, арки і фонтани створюють атмосферу трельяжні парку кінця XVIII - початку XIX століття. Вона як не можна краще відповідає новій функції тераси: стати літньою резиденцією шампанського Veuve Clicquot. До 31 травня у всьому ресторані, а на шампань-терасі до 11 травня кожного гостя пропонують дегустаційний сет дімсамов в подарунок - в ресторані, де готують 23 види парових пельменів, йде фестиваль цього блюда. Виключно розкішне місце.

Oli Oli
Страви з дикої риби, пару днів назад виловленої в Середземномор'ї, улюблені італійські десерти і, звичайно, вина з різних регіонів Італії - шеф Джузеппе Дави робить італійські канікули ближче. На терасі його ресторану хотів би врятуватися від спеки навіть бронзовий Сергій Михалков, але ранг пам'ятника заважає йому зрушити з місця, щоб спробувати морські гребінці з копченими баклажанами і каннолі по-сицилійський.

45 parallel
Грандіозну панорамну площадку на даху «Кольорового» з відмінним видом на бульвар і московські особняки перетворили в російський ліс: в діжках шумлять клени та берези, по стінах в'ється виноград. Ліс без мангала - час на вітер. Так що влаштували і барбекю-зону, де бренд-шеф Режис Трігель збирається готувати страви на грилі в пандан багатому овочами і фруктами річному меню.

Так що влаштували і барбекю-зону, де бренд-шеф Режис Трігель збирається готувати страви на грилі в пандан багатому овочами і фруктами річному меню

Max Brenner на Кольоровому бульварі
До ізраїльським шоколатьє варто йти, щоб, наприклад, випити густий шокотейль (мікс шоколаду, морозива, печива та інших смачних добавок), енергії якого вистачить на добру половину дня. Консерваторам рекомендуємо круасани, сирники, омлети і пасту, а спраглим експериментів - сендвічі з куркою або яловичиною на вафлях, крепи з шинкою і беконом і какао-гранола.

Консерваторам рекомендуємо круасани, сирники, омлети і пасту, а спраглим експериментів - сендвічі з куркою або яловичиною на вафлях, крепи з шинкою і беконом і какао-гранола

Dobro Bar & Kitchen
В анфіладі дворів між Пристрасним бульваром і Козицьким провулком на перекус варто зупинитися саме тут. Як кажуть, під одним з найдовших маркіз (14 метрів!) Варто пробувати кожне із пропонованих Кирилом Кармаловим страв: і смаком, і розмірами вони цілком виправдовують назву закладу.

« Воронеж »

Три поверхи храму м'яса на Пречистенці увінчала витончена вишенька - тераса на даху особняка розгорнута особою на храм Христа Спасителя. Для дружній компанії підійде м'ясне асорті, а для романтичної вечері під столичним небом - стейк «Кафе де Парі» під соусом з білих грибів. Втім, вибір необмежений: на терасі діє основне меню «Воронежа» і «М'ясного клубу» і оновлена ​​барна карта.

Food Embassy
Одна з найпрекрасніших літніх веранд прописана в Ботанічному саду «Аптекарського городу» - квіти, заміська свіжість, спів птахів і тиша! Простора веранда з затишній садової меблями в прямому сенсі слова потопає в зелені. На веранді є окремий бар і власна коптильня. Влітку шеф-кухар буде пропонувати сети страв з коптильні для компаній, щоб відчуття заміського пікніка було найбільш повним.
У цьому сезоні на літньому майданчику Food Embassy влаштують дитячу зону з батутом, маленькими шезлонгами, столами з настільними іграми, замками-наметами і іграшками - абсолютно унікальна для Москви історія.

« прожектор »
Ресторан-бар працює цілодобово, так що пледи і опалювальні прилади на веранді просто необхідні, щоб насолоджуватися видом на церкву Всіх Святих на Кулішках не тільки в погожий теплий день, але і прохолодними ночами. Для відзначають травневі в місті на веранді поставили мангал. До соковитих шашликів додається сюрприз - безкоштовна сангрія.

До соковитих шашликів додається сюрприз - безкоштовна сангрія

AQ Kitchen
Гаспачо від Адріана Кетгласа і різнобарвна сангрія - привід зайняти містечко на AQ-веранді і залишитися на одну з тих вечірок, які потім буде обговорювати весь проїжджаючий повз місто. Паелья-паті з живим фламенко, парад альтернативних висівок в сліпої дегустації і вибором кращих, приготованих самими гостями на відкритому вогні, «морожений вечерю», в якому всі страви складені за принципом улюбленого літніх ласощів - все вечері супроводжуються винами в необмеженій кількості. Найважливішим оголошено рожеве вино. Йому присвятять цілу серію вечорів.

Йому присвятять цілу серію вечорів

Cook'kareku
Відкрити при кафе цілодобових сніданків щось менше, ніж цілодобову веранду, було б смішно. Але ресторан взяв рекорд і відкрив дві! З боку Садового влаштували веранду для перехожих, а у внутрішньому дворі - для знавців. Крім окремого бару тут завели загін для курей і курчат, склавши конкуренцію розташованому неподалік Московського зоопарку.

Крім окремого бару тут завели загін для курей і курчат, склавши конкуренцію розташованому неподалік Московського зоопарку

Beer & Brut
З відкриттям літнього сезону пухирчастий брют і пінне крафтового жваво розливають на місткою веранді. На свіжому повітрі під мелодійний фанк і соул, під устриць і раків вони йдуть на ура. Завсідники вже відзначили легка вдача і азіатський акцент літнього меню.
Про те, що в Beer & Brut перейшов на літній час, чітко свідчать дві події: відкриття веранди і відредаговане меню. У останнього - легка вдача і азіатський акцент. Імбир, лемонграсс і пряні трави відмінно поєднуються з білим вином. До загальної радості на кухню повернулися прикидається хінкалі тартар з сибаса і форелі, загорнутий в рисове тісто, радісно вітання в соцмережах хештегом # мозгперельмана качан цвітної капусти, запечений з морською сіллю і різнотрав'ям, і запала в душу переконаним м'ясоїдам піца з ростбіф.

« чесна кухня »
До початку сезону пікніків і виїздів на природу всією сім'єю в «Чесної кухні» весь гриль по неділях вирішили віддавати за півціни. На додаток до м'яса на вогні пропонують принести з собою пляшку улюбленого вина, заплативши при цьому корковий збір. А дітей у віці до 8 років годують і зовсім безкоштовно - ось що означає батьківська любов багатодітного шефа Сергія Єрошенко! Передбачаючи ажіотаж, терасу помітно розширили - тепер це не тільки майданчик у дворі ресторану, але і частина другого поверху: зал з відкритою кухнею перетворився на величезний балкон з вікнами в підлогу.

White Rabbit
C 11 травня панораму річного міста можна буде спостерігати з веранди ресторану №23 в світі. У жаркий день вам запропонують з'їсти легкий салат з мушмулою, авокадо, огірками і городньої зеленню і філе муксуна з молодою черемшею і пшеницею. Увечері - випробувати смажену балтійську корюшку з картопляним пюре і цибулею-шалот і корейку молочної телятини з кукурудзою гриль, кропивою і молодою картоплею. А потім - пити вино або освіжаючі літні коктейлі. І може бути навіть рахувати зірки, коли хмарочоси і висотки потонуть у вечірніх сутінках.

І може бути навіть рахувати зірки, коли хмарочоси і висотки потонуть у вечірніх сутінках

« Erwin. РекаМореОкеан »

Апетит у москвичів на морепродукти неслабкий. До двох сотня місць основного залу вирішили додати ще веранду на 150 посадок. Посеред альтанок, пергол і іншої зеленої краси устриці з шампанським, їжаки та всякі креветки і капустянки підуть як пісня.

Black Thai
У Таїланді в розпал сезон манго. На кухні Black Thai його додають в тартар з тунця, роблять соус манго-ананас до хрустким роллам з овочами, але манго можна замовити і в натуральному вигляді або зажадати вичавити з фрукта сік. У дворі по сусідству з кінотеатром «Пушкінський» його приємно неспішно тягнути в тіні імпровізованих пальм.

Selfie
Мушмула, полуниця, сморчки, весняний щавель - ресторан Selfie зібрав всю колекцію літніх смаків. Прем'єра нових страв приурочена до відкриття веранди. Серед останніх «трофеїв» - фермерська свіжа страчателла, яку шеф Анатолій Казаков подає зі стиглої полуницею і соусом із запашного лавандового меду. Солодка південна мушмула додана в тартар з нерки, заправлений соусом з абхазького лимона. І навіть обов'язковий річний зелений суп приготований не з традиційного щавлю, а з несподіваною лободи, з шматочками копченого волзького вугра.

І навіть обов'язковий річний зелений суп приготований не з традиційного щавлю, а з несподіваною лободи, з шматочками копченого волзького вугра

« The Cад »

Атмосфера безтурботності і спокою в оточенні рослин і квітів змушує блаженно жмуритися на сонці, і котяче почуття щастя лише прогресує при зустрічі з кухнею Адріана Кетгласа. Стегно кролика з кокосовим булгуром і морквяним пюре або крем-брюле з цитрусів з мигдальним бісквітом явно були придумані їм в сонячний день!

« Фаренгейт »

Антон Ковальков тепер розривається між шеф-тейбл і оточеної деревами верандою у дворі ресторану на Тверському бульварі. Тим, кому не сидиться на місці, пропонують меню страв і напоїв на винос. До речі, до відкриття тераси шеф-бармен Денис Кряжев оновив коктейльну карту. Щочетверга тут будуть бушувати музичні пристрасті, у вихідні влаштовувати барбекю-бранчі і показувати фільми. «Фаренгейт», здається, всерйоз замахнувся на звання кращого ресторану для золотої молоді.

« чавунний міст »

Ніяких дизайнерських красот - тільки їжа. Перша веранда на П'ятницькій належить ресторану, в якому бренд-шефи змінюються кожні півроку, так що в травні є шанс спочатку спробувати меню від краснодарців Тахіра Холікбердіева (бургер з нутрії, біск з раків, салат з рапанами), а потім від зміняє його молодого ізраїльського шефа.

Перша веранда на П'ятницькій належить ресторану, в якому бренд-шефи змінюються кожні півроку, так що в травні є шанс спочатку спробувати меню від краснодарців Тахіра Холікбердіева (бургер з нутрії, біск з раків, салат з рапанами), а потім від зміняє його молодого ізраїльського шефа

Osteria Bianca
Ця тераса - центр життя на Білій площі. По середах і п'ятницях виступає jazz-band, а по п'ятницях і суботах на веранді грає DJ. Під всі ці мелодичні переливи треба вивчати тартар з гребінців з томатним пюре і пудрою з анчоусів, Панцанелла з помідорів, огірків, селери, червоної цибулі і базиліка і чізкейк з печивом і варенням із зелених яблук. На початку травня в «Остер» влаштують фестиваль ньокки, а ближче до середини травня планується спеціальне меню з холодними літніми «рідкими салатами».

Rose Bar в «Крокус Сіті Молл»
Ця веранда - справжній курорт. Пройдіть через Nobu і підставте обличчя сонцю. Крісла з подушками і плетені дивани, велика кількість зелені і квітів і розкіш простору (тут сто посадок) вражають. Через пару тижнів тут відкриється великий басейн довжиною 15 м і глибиною 1,45 м, крім того, тут будуть і три джакузі на той випадок, якщо захочеться зняти напругу після важкої тижні. Загалом, мрія в стилі all inclusive.

Tutto Bene
Дзеркальні хмарочоси Сіті тут відображають зелений сад, а не діловий центр столиці. На мальовничій веранді з торгового центру «Афімолл Сіті» відразу відчувається атмосферне ефект. Лежаки, гамаки, дивани з подушками та інші винаходи для комфортного відпочинку так і звуть вдатися dolce far niente, до того ж шеф Сальваторе Бурго готує пасту, салати, закуски, м'ясо і морепродукти в кращих традиціях Італії. Літній сезон офіційно відкриється 20 травня, на вечірці виступить група «Моральний Кодекс». Літнє меню майже готове і запуститься відразу після травневих свят.

Літнє меню майже готове і запуститься відразу після травневих свят

Studio
Ідеальне місце для любителів смачно і швидко перекусити на свіжому повітрі. Столики стоять прямо на вулиці. Можна в будь-який момент влаштуватися на сонечку зі стаканчиком ароматної кави. Заклад з фірмовими сніданками і піцою з дров'яної печі - її тут готують в 17 варіантах.

Заклад з фірмовими сніданками і піцою з дров'яної печі - її тут готують в 17 варіантах

Local Comfort Food
Терасою ресторан на четвертому поверсі ТЦ «Кунцево Плаза» матиме на початку червня, і, здається, це буде найкраще місце в стилі # кунцевоетоновиепатрікі. Сніданки на кшталт скрамбла з дерунами з батату, Бенедикта з руколою і пармою або оладок з цукіні з кукурудзою зустрічаються тут з ніжним шоколадним тортом «Марс» і мільфеєм з фісташками. Після такого точно можна сказати: «І нехай весь світ зачекає».

Після такого точно можна сказати: «І нехай весь світ зачекає»

Pipe wine or beer
Secret garden у дворах на Кольоровому належить поки що не відкрився ресторану на місці славного «рулет». У тіні величезного тенту варто пробувати все без винятку десерти - такий винахідливості в варьировании смаку одного продукту, будь то яблуко, апельсин, карамель або шоколад, ви ще не бачили.

« Бабель »

Зимовий сад ресторану одеської кухні перетворився в літню веранду з власним баром. Оглядаючи з даху триповерхового особняка історичний центр Москви, вулички Смоленської площі і купола храму святителя Миколая на Щепах, не забувайте пробувати форшмак з дунайки, натуральні лимонади і авторські коктейлі на кшталт «Одеси» з горілкою і фейхоа або «Катеньки» з абрикосовою Ратафія і соком лайма .

« Московське небо »
У ресторані «нової радянської» кухні на ВДНГ - чемпіонат веранд. Їх відкрилося одразу три. Дві з них - на даху неокласичного будівлі ресторану з повітряної круглої ротондою і скульптурою «Дівчина з виноградом» 1964 року. Навколо скульптури розташований бар. На літніх верандах діє окреме меню від Тетяни Блоцької: салати, риба і м'ясо на грилі. Все літо на веранді - діджейські сети, цикл еногастрономічного лекцій спільно з лекторієм ВДНХ.

Новости