Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Венеція за 1 день

  1. У списку - кожен будинок
  2. Ким були дожі?
  3. фотографії


Найромантичніше місто Італії, місце проведення карнавалу, майданчик для престижного кінофестивалю, місце для романтичних одружень - всі ці епітети не відображають і малої дещиці принадності й чарівності столиці регіону Венето. Без сумніву, Венеція за 1 день - це мало, несправедливо і сумно, але навіть кілька годин в місті, стрімко минає під воду кожну хвилину, стоять багатьох днів без нього.

У списку - кожен будинок

Венеція настільки унікальна і незрівнянна, що навіть авторитетна організація ЮНЕСКО не змогла виділити в ній більш і менш цінні куточки, будинку або площі. Вся острівна частина укупі з Венеціанською лагуною віднесена до списку Всесвітньої спадщини людства.
Серце старої Венеції - її головна площа. Вона носить ім'я Святого Марка і на ній розташовуються найголовніші і безцінні скарби - архітектурні пам'ятники, побачивши які вже можна скласти враження про Венеції за один день. До площі Сан-Марко призводить головна вулиця міста - Гранд-Канал. Домінантою площі є Кафедральний собор Венеції і його дзвіниця. Тут зберігаються мощі апостола Марка, а розкіш внутрішнього оздоблення собору змушує проводити в ньому багато часу, розглядаючи чудові мозаїки, фрески та скульптурні композиції.

Ким були дожі?

Велична будівля в правій частині площі - це Палац дожів, що були колись виборними главами Венеціанської республіки. У палаці знаходилася резиденція правителів, а сьогодні він є одним з кращих музеїв Венеції. Масивна верхня частина палацу легко спочиває на витончених арках, надаючи спорудження неймовірну ажурність і свіжість. На окрему увагу заслуговує внутрішній дворик палацу, де розташовані пишні бронзові колодязі. З них в старовину черпали воду, яку торговки розносили по всьому місту. Двір і палац з'єднує мармурові сходи чудової роботи. Вона носить назву Сходи Гігантів, а на її створення пішло кілька тонн знаменитого карранского мармуру.
Палац Дожів з'єднується з сусіднім будинком елегантним зігнутим Мостом Зітхань, перекинутим через Палацовий канал. Романтичну назву не дуже відповідає очікуванням: на мосту зітхали засуджені в залах суду, розташованих в палаці. Нещасних вели по мосту в тюрму, розташовану на сусідній вулиці.
Завершити знайомство з Венецією за 1 день найкраще в одному з кафе на площі Сан-Марко. Ціни тут не можна назвати гуманними, але чашка кави з видом на Гранд-канал варто кількох євро, тим більше, що він тут надзвичайно смачний і ароматний.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 24.10.2014


фотографії

Популярні статті


Відео


Венеція Італія - Путівник ч.1 Інша відео про Венецію

Ким були дожі?

Новости