Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тури до Венеції

  1. Коротко про важливе
  2. фотографії


Що може бути прекрасніше неспішного ковзання величезної важкої гондоли по тихим водам каналів і споглядання пропливають повз величні палаців, стіни яких зворушені часом і морем? Неголосна баркарола ллється з вуст прекрасної статного гондольєра, а полуденне сонце золотить стрілки годинника на дзвіниці собору Святого Марка ... Життя вдалося! А ще, відправившись в тур до Венеції, мандрівник отримує шанс вибрати карнавальну маску в крамниці на вузькій вулиці, дізнатися, що Міст зітхань зовсім не такий романтичний, як здається, і випити чашку кави, милуючись тисячами голубів на самій чудовій італійської площі.

Коротко про важливе

  • Венеція - не найдешевший місто в Старому Світі, а тому ціни на готелі, їжу і транспорт тут можуть здатися не надто гуманними. Бронюючи тури до Венеції, найкраще вибирати готель в материковій частині. Вартість номера в такому готелі може бути істотно нижче, а розташовані поруч продуктові крамниці допоможуть вирішити проблему зі сніданками або вечерями.
  • Географічна широта, на якій розташоване місто, відповідає положенню Криму. Літо тут досить спекотне і довгий, але температура повітря рідко піднімається вище +25 навіть у липні. Найбільш дощові місяці - червень, серпень і листопад, коли у Венеції сильно збільшується ймовірність повеней. Зима досить волога і нетривала, заморозки і сніг - рідкість, але вогкість і вітри з моря роблять цей сезон не надто приємним для турів до Венеції.
  • Венеція з'єднана єдиної метросістемой з сусідніми містами Падуей і Тревізо, куди можна здійснити екскурсії.
  • Побачити процес створення виробів зі знаменитого скла можна на острові Мурано. Фабрики по його виготовленню існують тут протягом кількох століть. Ціни на вироби - нижче, ніж в інших районах міста. Така ж ситуація з іншим народним венеціанським промислом - мереживами. Їх досі роблять на острові Бурано, розташованому в венеціанської лагуни.
  • Гондольєри, які керують знаменитими венеціанськими човнами, в більшості своїй - чоловіки. Лише одна прекрасна дама потрапила в їх стрункі ряди, а всього венеціанських човнярів - 433 особи, так склалося історично.

Туристичні хитрості

Пообідати чи повечеряти під час туру в Венецію найкраще в стороні від основних туристичних маршрутів. Так ціни будуть в кілька разів менше, а якість страв - незрівнянно вище. Перекусити на ходу можна шматком піци, взявши її на винос в будь-якому з вуличних швидких кафе.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 04.02.2015


фотографії

Популярні статті


Відео


Венеція Італія - Путівник ч.1 Інша відео про Венецію

Новости