Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Поради туристам, що приїжджають до Венеції

  1. Як дістатися
  2. Де жити
  3. Громадський транспорт
  4. без черг
  5. особливості харчування
  6. природні потреби

Про Венецію можна говорити годинами, переглядати фільми, милуватися фотографіями цього неймовірного міста, але потрібно поспішити, щоб на власні очі побачити всю цю красу, доторкнутися до неї. За прогнозами вчених місто через 82 роки може опинитися під водою.
З появою лоукостерів відвідати місто-музей стало набагато простіше, ніж, скажімо вісім років тому. Не потрібно купувати путівки, чекати візи. Досить взяти біометричний паспорт, купити квитки на літак, оформити страховку і відправитися місто мрії. Але, щоб відпочинок вдався, треба продумати не тільки маршрут, але і врахувати деякі важливі моменти, щоб не зіпсувати враження.

Як дістатися

З Тревізо. Поруч з Венецією знаходиться два аеропорти: в місті Тревізо, що в 30 км від Венеції, знаходиться однойменний аеропорт di Treviso A. Canova. А в 13 км від самої Венеції - аеропорт Марко Поло. Як найзручніше добиратися від них, спробуємо розібратися.
Отже, з Тревізо є три варіанти виїзду: на таксі, автобусі, поїзді. Найпростіший, звичайно ж, замовити таксі. Час в дорозі не більше 40 хвилин, а вартість проїзду - від 54 євро. Основний плюс цього виду транспорту - вас від трапа доставлять прямо під поріг вапоретто, оскільки рух автомобілів в самому місті заборонено. Мінус в тому, що заявлена ​​ціна може відрізнятися від остаточної, яка залежить від кількості зупинок по шляху, ваги багажу і сумлінності таксиста.
Якщо ви подорожуєте компанією, то є сенс замовити трансфер, його плюс - у фіксованій ціні. Замовити як таксі, так і трансфер можна онлайн.

Від аеропорту можна доїхати і автобусом, курсують вони з 8.10 до 23.05 кожні 30-40 хвилин - це автобуси компанії ATVO. Вартість квитка - 12 євро в одну сторону або 22 євро в дві сторони. Незважаючи на те, що у стоянки автобусів висить їх розклад, вони можуть або запізнитися або приїхати заздалегідь. Переїзд в місто займе близько 60 хвилин з зупинками по шляху слідування. Детальний розклад можна знайти на сайті компанії . Кінцева зупинка автобусів - Piazzale Roma.

Курсують від Тревізо автобуси компанії Terravision , Вартість квитка - 11 євро, замовити їх можна на сайті. В дорозі - 40 хвилин

Fвтобуси компанії ACTV відправляються від залізничного вокзалу Тревізо до Венеції рейсом 8 Е. Розклад можна подивитися за посиланням: http://actv.avmspa.it/sites/default/files/attachments/pdf/EN/E-8.pdf.

Щоб дістатися до залізничного вокзалу, вийдіть з будівлі аеропорту, поверніть направо і прямуйте в сторону вулиці Ноалезе (Via Noalese), шукайте зупинку автобуса ACTT , Вас цікавить автобус Line 6. Ходять вони кожні 7-15 хвилин. Вартість проїзду - 1.30 євро за умови його покупки заздалегідь в кіосках або квиткових касах. Якщо купувати квиток у водія, тоді вартість квитка вище.

Уже від залізничного вокзалу Тревізо можна дістатися на кінцеву станцію Venezia S. Lucia. Квитки можна купити в касах на вокзалі або на сайті: www.trenitalia.it. Рекомендуємо замовляти квитки заздалегідь, оскільки цей напрям дуже затребуваний.

З Марко Поло. З головного аеропорту Марко Поло в містечку Тессера до Венеції можна дістатися на автобусі або катером.
Курсують в центр знайомі нам автобуси компаній ATVO і ACTV. Вартість квитка - 8 євро в обох варіантах. Розклади автобусів на сайтах www.actv.it і www.atvo.it.

На кораблику. Дуже зручно добиратися до Венеції водним експресом компанії Alilaguna. Вартість квитка залежить від тривалості подорожі і кінцевого пункту призначення. Детальну інформацію дивіться на сайті компанії www.alilaguna.it. Відзначимо, що при покупці карти «Venezia Unica / IMOB» вартість проїзду на катері зменшується в два рази. її можна купити на сайті .

Є ще один найдешевший спосіб дістатися з аеропорту до Венеції - на міському автобусі, який потрібно шукати на трасі в 15 хв. ходьби від аеропорту. Це наступна за аеропортом зупинка автобуса № 5 до Венеції або № 15 до Местре. Цей варіант дешевий, всього 1,5 євро, але, повірте, після перельоту простіше трохи доплатити і доїхати до центру міста без пригод.

Де жити

Пошук готелів у Венеції - справа нескладна, якщо ви готові платити за добу мінімум 115 євро. Ліжко-місце в хостелі в загальному номері коштує від 32 євро. Так що є сенс розглянути варіант поселення на материку в місті Местре, який знаходиться в 15 хвилинах їзди на автобусі від Венеції.

Тут ціни більш адекватні, громадський транспорт працює допізна. Навіть якщо раптом ви загуляв в місті каналів, то за годину неспішного кроку ви доберетеся додому на материк.

Громадський транспорт

Вапоретто у Венеції є головним засобом пересування. Між островами, вулицями, головними визначними пам'ятками крім дорогих гондол курсують річкові трамваї. Хочете заощадити 80 євро і проїхатися туристичним маршрутом гондольєрів по Гранд-каналу - вибирайте вапоретто № 1 і 2. Розклад - на сайті http://actv.avmspa.it/content/orari-servizio-di-navigazione-0 і схема руху: http://www.actv.it/sites/default/files/ultimamappa.pdf.

Вартість одноразового квитка - 7,5 євро, якщо ви плануєте затриматися в місті мінімум на 24 години, то є сенс подумати над покупкою туристичної карти ACTV, яка дозволяє користуватися громадським транспортом без обмежень протягом 24, 48, 72 годин або на сім днів
Вартість одноразового квитка - 7,5 євро, якщо ви плануєте затриматися в місті мінімум на 24 години, то є сенс подумати над покупкою туристичної карти ACTV, яка дозволяє користуватися громадським транспортом без обмежень протягом 24, 48, 72 годин або на сім днів. Вартість користування карткою - від 20 євро за день до 60 за тиждень. Актуальні ціни ви знайдете на сайті https://www.veneziaunica.it/ru/e-commerce/services в розділі «Громадський транспорт». Купуючи таку карту, ви тільки один раз прикладаєте її до валідатора, з цього моменту починається відлік часу.

Якщо вам до 29 років, то є резон придбати за 29 євро карту ACTV Biglietto 3 giorni + ROLLING VENICE + WiFi 1 giorno. Вона дає право протягом 3-х днів на безлімітні поїздки в транспорті, знижки на квитки в головні визначні пам'ятки і годину користування WiFi.

Складається враження, що у Венеції немає контролерів. Це неправда, вони є, і обчислюють «зайців», особливо серед туристів. Купуйте квиток, закомпостіруйте, і зі спокійною душею їздите по місту.

без черг

Ви бачите черзі в головну пам'ятку Венеції - в базиліку Сан-Марко, яка може тягнутися до 45 хвилин, хочете її пропустити і пройтися по «зеленому коридору»? Це можливо. Потрібно купити онлайн пріоритетне відвідування базиліки за 3 євро https://www.venetoinside.com/attraction-tickets-in-veneto/tickets/skip-the-line-saint-marks-basilica. Таким чином ви уникнете довгих черг. Ця послуга надається з 1 квітня по 2 листопада, куплений вами онлайн-квиток можна забрати в касі в будь-який час. А ось з 3 листопада по 31 березня ця послуга не діє.

Спрощує життя наявність Silver-, Gold-, Platinum City Pass. Вони допомагають економити на квитках в музеї, транспорті. Їх вартість і подробиці пропозицій уточнюйте на сайті https://www.veneziaunica.it/ru/e-commerce/services в розділі «Наші кращі пропозиції».

Якщо ви хочете побачити місто, насолодитися його красою, не лінуйтеся, прокидатися раніше, до приїзду основної натовпу туристів. З десятої ранку до п'ятої вечора на центральних вулицях доведеться боротися за кожен сантиметр простору, тому краще вирушайте на острови Венеції, а ввечері знову поринути в безтурботність міста.

особливості харчування

Що говорити, ресторани Венеції дорогі. У центральних районах будьте готові викласти за обід від 70-100 євро. Навіть якщо вам здається, що ресторан маленький, непоказний і на перший погляд недорогий, потрібно бути готовим до того, що до рахунку додадуть відсоток за copert'у (скатертину і серветки).

Можна знайти альтернативу: купити шматок піци в невеликому кіоску (6 євро), присісти на кромку каналу і послухати, про що говорить Венеція. Або зайти в магазин, купити пляшку вина, свіжий хліб (4,5-5 євро), сир і шинку, знайти відокремлене місце і влаштувати собі романтичний обід.

природні потреби

З туалетами в Венеції, чесно сказати, туго. Є кілька платних по півтора євро, тільки запасіться відразу необхідною сумою, часто в закладах немає здачі.

У місті не вітається користування туалетами при ресторанах і кафе. Перш ніж зайти туди, вам потрібно щось купити, хоча бувають винятки. Головне, не соромитися, а запитати в офіціанта, де туалет. Крім того, практичні в усіх вапоретто є безкоштовні туалетні кабінки.

Новости