Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На Венецію обрушилося найбільше за 50 років повінь

  1. Орфографічна помилка в тексті:

12 ноября 2012, 12:44 Переглядів: 12 ноября 2012, 12:44 Переглядів:   Фото AFP

Фото AFP.

Територія Венеції на 70% виявилася затопленою в результаті проливних дощів і сильного південного вітру, який спровокувало різкий підйом рівня моря.

Тривалі дощі призвели до рясних опадів у Венеції. По більшій території міста можна пересуватися не інакше як в гумових чоботях, при цьому знаменита площа Сан-Марко пішла під воду на 60 сантиметрів. Рекордний рівень води був зафіксований на мисі Пунта делла Салюте - 149 сантиметрів. Проте, за повідомленнями влади, у Венеції ніхто не постраждав, і серйозних ушкоджень повінь місту не принесло, в той час як регіони Тоскана і Лігурія виявилися в менш вигіднішій позиції.

У Тоскані 200 чоловік були евакуйовані, а рятувальники досі ведуть розбори завалів, що утворилися в результаті зсувів і падіння дерев. Багато жителів опинилися блоковані в будинках і машинах.

У тосканської провінції Масса-Каррарі, якій не пощастило сильніше всіх, 50 людей залишилися без даху, в 1700 будинків не подається електрика. Дорожнє сполучення порушено внаслідок зсувів ґрунту на дороги і затоплення мостів. Всім жителям суворо радиться укриватися на верхніх поверхах будинків.

Влада країни, які не встигають справлятися з наслідками повеней, звернулися за матеріальною допомогою до Євросоюзу.

"Ми попросили послаблень у Європейського фонду фінансової стабільності для того, щоб провести евакуацію і вжити необхідних заходів обережності напередодні повені", - повідомив в Twitter міністр навколишнього середовища Коррадо Кліні про вимушені заходи в умовах економічної кризи.

Повінь стала найбільшим в історії Італії за останні 50 років, і шостим за силою з 1872 року після того, як були встановлені перші прилади для вимірювання і автоматичної реєстрації коливань рівня води. Найсильніша повінь стався 4 листопада 1966 року: вода в той день піднялася на рекордні 194 сантиметрів.

За прогнозами фахівців, якщо дощі триватимуть, то вода зможе дістатися до центру країни, в тому числі до Риму.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "На Венецію обрушилося найбільше за 50 років повінь". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости