Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гід по маскам Венеціанського карнавалу.

За маскам венеціанського карнавалу можна вивчати історію республіки. Тут переплелися бувальщина, легенди і пам'ять про епідемії чуми. Ми склали короткий гід по класичним маскам венеціанського карнавалу - щоб ви змогли читати по ним, як по губах. Щоб вам піддався таємний шифр карнавалу.

Маска «Баута» - це про венеціанських аристократів. Кращий спосіб змішатися з натовпом, при цьому маска, нещільно прилягаючи до рота, дозволяє пити і є, залишаючись інкогніто. Чорний плащ, трикутний капелюх, чорні туфлі та білі шовкові панчохи - в такому образі і в масці-бауту по Венеції прогулювався Казанова, нашіптуючи дів ніжності изменявшимся глухим голосом. Пристрій маски змінювало і голос, що особливо радувало високопоставлених панів.

Пристрій маски змінювало і голос, що особливо радувало високопоставлених панів

Маска «Венеціанська Дама» - сама вишукана і яскрава, часто прикрашена пір'ям, маска уособлює аристократку-венеціанку епохи відродження. З золотими тициановской волоссям або з фантазійним головному убором, в розкішній сукні, з перснем на пальці. Ця маска про розквіт Венеції, що стоїть на перехресті торгових шляхів. Або «одягну все краще відразу». Як тільки бачите діву, схожу на екзотичного птаха - це «Венеціанська дама», не помилитеся. Діставайте фотоапарат.

Діставайте фотоапарат

Маска «Кот» - єдина маска із зображенням тварини. Кішки були величезною рідкістю в середньовічній Венеції і, коли сюди занесло бідного китайця з немічним котом, місто завмер в подиві. Кот ж пожвавився від величезної кількості мишей і за пару тижнів позбавив від них Венецію. Дож був вражений і вмовив китайця залишити кота в місті в обмін на щедрі дари. Китаєць повернувся на батьківщину і розповів захоплюючу історію, що за старезного кота ці дивні люди дають підлогу царства. Тоді торгувати з Венецією відправився його сусід. Він заліз у борги, але набрав шовків, перлів та інших розкошів. Дож знову втратив дар мови від виду китайських тканин, і пообіцяв торговцеві віддати найцінніше, що у нього є. Вони вдарили по руках, і па-бам. Дож урочисто виніс старезного кота.

Дож урочисто виніс старезного кота

«Моретта» - маска мрії будь-якого чоловіка. Жінка, яка носить таку маску, тримає її зубами за стрижень і мовчить, інакше витончена маска з чорного оксамиту звалиться. У наші дні ця маска зустрічається рідко - здогадайтеся, чому)))) Втім, аристократки цю маску любили - спритно спілкувалися жестами, а чорна маска вигідно відтіняли алебастрову білизну особи.

У наші дні ця маска зустрічається рідко - здогадайтеся, чому)))) Втім, аристократки цю маску любили - спритно спілкувалися жестами, а чорна маска вигідно відтіняли алебастрову білизну особи

Маска «Вольт» - мабуть, найзручніша маска, проста і недорога. Її носили звичайні громадяни республіки - вона повторює форму обличчя і не приваблює зайву увагу до власника. Так би мовити, маска на кожен день - особливо в той час, коли громадяни щодня ходили в масках. Поки Дож своїм указом це не заборонив, залишивши маски тільки карнавалу.

Поки Дож своїм указом це не заборонив, залишивши маски тільки карнавалу

Маска «Доктор Чума» - мабуть, найстрашніша маска карнавалу. З дзьобом і червоними очками, вона була придумана самим життям. У довгий дзьоб лікарі закладали трави і пахощі, щоб не заразитися чумою, окуляри червоними стеклами відлякували диявола, а посох був потрібен, щоб не торкатися хворого руками. Таким собі вісником смерті робоче вбрання середньовічних лікарів перекочувало на карнавал - і хоч народ і намагався зробити маску смішний, змушуючи її володаря лаятися медичними словами, все одно. Брррр.

До речі, у масок є свій кодекс поведінки. Чи не фотографуватися за гроші. Чи не відмовляти в фотографії - будь-який турист зі смартфоном може попросити маску попозувати, і маска приймає витончену позу. Маски мовчать - перешіптуються між собою, але з публікою спілкуються тільки жестами. Маска повинна бути анонімна. І ні сантиметра відкритої шкіри - рукавички, вуалі, ось це все. Маски захищаються від часу - ласкаво просимо в XV || століття. Ну або вибирайте самі століття в лихоліття Венеції.

Підібрати тур на Венеціанський карнавал

Карнавали - це особливий сезон, яскравий і барвистий, безладної Італії, томної Франції і демократичною Швейцарії ... карнавали - це привід забути зимові замети і жонглювати сонячними зайчиками і конфетті. Сховати обличчя в Венеції під загадковою маскою, зловити в карнавальної Ніцці букет свіжих мімоз, схопити помаранчевий апельсин в Ментоне ... Карнавали - це привід забути про будні, і в кінці зими ви особливо це заслужили!

"ТурТрансРу" - кращий попутник в шаленому світі карнавалів:

- знаємо кращі місця, щоб побачити «Політ Лева» у Венеції і найбезпечніші місця в Іврее при битві апельсинами.

- спланували програми так, щоб побачити найяскравіші видовища і барвисті паради. Щоб ви порівнювали, де крутіше, і вам було з чим порівняти.

- ми щотижня проводимо мозкові штурми, як підвищити комфорт і знизити - ціни. І нам це вдається!

- про одержимих гідів, ввічливих водіїв ... взагалі мовчимо. Ви краще нас знаєте ці переваги. Дякую що ви з нами!

Акція: Раннє бронювання. Отримайте знижку: 20 у.о. - на тури з базовою вартістю від 170 у.о. до 500 у.о. 30 у.о. - на тури з базовою вартістю від 501 у.о. Акція: Забронюй місце безкоштовно. Потрібен час подумати? Замовляйте місце в автобусі без передоплати! Детальніше про услвоіях акцій читайте на сайті туроператора.

"ТурТрансРу": +375 17 399 58 99, +375 44 772 32 34

Пл. Свободи, 11-15, м Мінськ 220030

сайт: tourtransru.by

Потрібен час подумати?

Новости