Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

З Праги до Відня на машині: як проїхати, що подивитися

  1. З Праги до Відня на машині
  2. Маршрут Прага - Відень
  3. Перша зупинка - ТЕЛЬЧІ
  4. Зупинка за бажанням - Брно
  5. Насолоджуйтеся готикою - зупинка в Знайомі
  6. Центр виноробства - Мікулов
  7. проходимо кордон
  8. Ще один пункт - Клостернойбург

зміст: зміст:   Відень і Прага, без сумнівів, - одні з найкрасивіших міст Європи, тому відвідуваність цих міст величезна

Відень і Прага, без сумнівів, - одні з найкрасивіших міст Європи, тому відвідуваність цих міст величезна. Дві столиці знаходяться на відстані трьохсот кілометрів один від одного. Для Європи це відстань маленьке, тому багато туристів, які приїхали в Прагу, не втрачають шанс помилуватися красотами і столиці Австріі.Еслі ви один з них, то, напевно, вже задалися питанням, як доїхати з Праги до Відня самостійно.

З Праги до Відня на машині

Традиційно з Праги до Відня добираються на автобусі або поїзді, але, якщо ви вважаєте за краще не залежати від розкладу поїздів і звикли до самостійних поїздок - орендуйте машину! Та й переміщатися по столиці Австрії між пам'ятками на автомобілі куди зручніше.

Цей спосіб підійде тим, хто не має в своєму розпорядженні великою кількістю часу і планує з'їздити до Відня на один день. Дорога до Відня з Праги займе близько 4 годин, так що, виїхавши зі столиці Чехії рано вранці, до вечора ви повернетеся з масою вражень від поїздки до Відня!

Орендувати автомобіль можна з гідом (він же водій) або без нього. Другий варіант набагато дешевше: машина обійдеться вам від 30 євро (В залежності від кількості днів оренди).

Маршрут Прага - Відень

Маршрут Прага-Відень

Орендувавши автомобіль, їдьте по трасі D1 і Е50 до чеського Брно потім поверніть на трасу Е461 до Відня.

Зверніть увагу, що в Європі існують платні автомагістралі (по дорозі до Відня буде вона з них). Щоб заїхати на таку трасу, необхідно придбати спеціальну віньєтку ( компанія «KoronaCars» надається клієнтам віньєтку разом з орендованим автомобілем).

Доїхати з Праги до Відня на автомобілі не становить жодної проблеми. Виїхавши з південно-східної частини столиці Чехії, ви потрапите на потрібну трасу D1. Проїхавши 90 кілометрів, поверніть на дорогу E59 в сторону Їглава.

Перша зупинка - ТЕЛЬЧІ

Першу зупинку можна зробити в ТЕЛЬЧІ. Якщо у вас є час, обов'язково зупиніться в цьому місті-музеї. Місцеві називають його «Моравської Венецією». Це пов'язано з великою кількістю ставків, розташованих в центрі населеного пункту. Відзначимо, що Тельч внесений до переліку культурної спадщини ЮНЕСКО. Тому подорожуючи з Праги до Відня на машині, обов'язково зробіть тут зупинку. У ТЕЛЬЧІ можна подивитися визначні пам'ятки:

  1. Тельчского замку. Архітектура споруди відноситься до ренесансу. Замок включає в себе кілька залів. У цьому головна особливість споруди. Варто насолодитися красою: мармурового, блакитного і інших залів.
  2. Церкви Святого духа. Це унікальне культову споруду спочатку було зведено в романському стилі. Але потім перебудовано в готику. Хочете потрапити на найвище місце ТЕЛЬЧІ? Підніміться на дзвіницю цієї церкви.
  3. Центральній площі, яка славиться будинками в стилі бароко.
  4. Вежі Святої Трійці. З неї видно все містечко.

У ТЕЛЬЧІ є й інші пам'ятки. На території населеного пункту знаходяться костели та каплиці, що зберегли свій первозданний вигляд. Якщо ви зголодніли, загляньте в ресторан «Швейк». Крім відмінної кухні в закладі унікальний інтер'єр. У ньому точно відтворено атмосферу творів Гашека.

Зупинка за бажанням - Брно

Далі за маршрутом Прага-Відень на машині ви доїдете до Брно. Цей чеське містечко викликає суперечки у туристів. Одні рекомендує зупинятися тут. Інші туристи кажуть, що Брно промислове місто, що не заслуговує уваги. Наша думка категоричне. Обов'язково зробіть тут зупинку. У Брно ви зможете пройтися по туристичному маршруту і подивитися:

  1. Замок Шпільберк. Він являє собою унікальну культурну спадщину середньовіччя. На його території кілька палаців і маса архітектурних споруд.
  2. Музей Моравської Землі. Величезний комплекс, що включає в себе замки, палаци. Тут ви зможете взяти екскурсію і дізнатися історію пам'яток архітектури.
  3. Віллу Тугендат. Вона є частиною Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Багато хто називає її справжнім шедевром функціоналізму.
  4. Костехранилище Святого Якуба. Вважається другим за площею на території Європи. У ньому зберігаються кістки десятків тисяч людей.
  5. Площа Свободи. Відвідайте Палаци Клайна та Будинку панів з Липі. На площі стоять знамениті в усьому світі скульптурні композиції. «Чумна колона» одна з них.
  6. Ратушу. Найдавніша споруда Брно, побудовано в 1240 році.

Не забудьте відвідати готичний собор Святих Петра і Павла. Це фантастично красиве культову споруду. Якщо вирішите перекусити, загляньте в «Пивовар Пегас» або «Бістро Франц». Це найбільш колоритні закладу в місті. Якщо ви не за кермом, обов'язково спробуйте моравські вина і знамените пиво «Старобрно».

Насолоджуйтеся готикою - зупинка в Знайомі

Маршрут з Праги до Відня буде насиченим, якщо не поспішати і робити зупинки в цікавих місцях. У п'ятдесяти п'яти кілометрах від Брно розташований Знайомі. Це цікавий населений пункт з древньою історією. Знайомі знаменитий своєю готичної архітектурою. Тут, проходячи по туристичному маршруту, обов'язково насолодитеся красою:

  1. Домініканського монастиря.
  2. Готичної вежі старої ратуші.
  3. Знаменитих катакомб, протяжність яких становить близько тридцяти кілометрів.
  4. Центральній площі.

Ресторанів в місті предостатньо. Тому якщо ви зголодніли, без зусиль знайдете симпатичне заклад, який буде вам до смаку.

Центр виноробства - Мікулов

Далі, подорожуючи до Відня на машині, ви зможете зупинитися в Мікулове. Це місто знаходиться поруч з австрійським кордоном. Від Знайомі вам доведеться проїхати сорок кілометрів. Мікулов по праву вважається центром чеського виноробства. Тут регулярно проводяться виноробні виставки. Своєрідним символом міста є найбільша винна бочка в Європі. Вона призначена для зберігання більше ста літрів вина. А важить ця бочка двадцять шість тонн. Уже заради неї варто відвідати цей чеське містечко. відвідайте:

  1. Замок Мікулов, що представляє величезний комплекс споруд, що стоять на височини.
  2. Печеру «Туролду».
  3. Святу гору. Її висота становить триста шістдесят три метри над рівнем моря.
  4. Центральну площу. На ній ви зможете ближче познайомитися з архітектурою в стилі ренесанс.

Як і в інших містах Чехії, в Мікулове ви не помрете з голоду. Тут досить кафе і ресторанів зі смачною кухнею. Насолодившись пам'ятками і відпочивши, рухайтеся далі по маршруту.

проходимо кордон

Після цього населеного пункту чеська половина дороги добігає кінця. Далі перехід австрійського кордону. Відзначимо, що поняття «межа» в Європейському Союзі досить умовне. Швидше за все, при в'їзді з Чехії в Австрію ви не зустрінете ніяких представників влади.

Якщо ж вас все-таки зупинить поліція, не переживайте. Якщо ваші візи в порядку, жодних проблем не буде. Якщо ви подорожуєте з Праги до Відня на автомобілі, взятому на прокат, переживати також немає ніяких причин. Головне, щоб у вас були всі необхідні папери, що підтверджують оренду машини.

Ще один пункт - Клостернойбург

На шляху з Праги до Відня ми рекомендуємо зробити ще одну зупинку в Клостернойбурзі. Цей австрійський містечко розташоване в шістдесяти кілометрах їзди від чеського Мікулова. Тут ми радимо особливий туристичний маршрут. Насолоджуйтеся красою:

  1. Монастиря августинців і церкви при ньому.
  2. Каплиці Леопольда. Обов'язково насолодитеся красою Верденского вівтаря.
  3. Міській художній галереї.

Міській художній галереї

У Клостернойбурзі тобто виноградне господарство, розташоване при монастирі. У залі для дегустації у вас буде можливість спробувати вино, вироблене в найстаршої виноробні Австрії. Подорож з Праги до Відня на автомобілі по цьому маршруту запам'ятається вам. Ми рекомендуємо обов'язково робити зупинки, щоб дізнатися краще пам'ятки та історію Центральної Європи.

Хочете потрапити на найвище місце ТЕЛЬЧІ?

Новости